vackra sippa.

Vår.








De tre bokstäverna, det lilla ordet
skulle egentligen räcka för att sammanfatta min dag.
Jag sprang min löprunda som bestämmt, 1,2 mil i strålande solsken kunde inte kännts bättre. Lunchade på pens och därefter vinkade jag av pappsen som for mot fjälls.
Var i behov av lite vila så la mej i solstolen på baksidan och herre min gud vad varmt det var .. slutade med att jag låg där i bikini och ändå var det näst inintill olidligt. jag är lite tjinkig när det är första sommar värmen, behöver några veckor för att aklimatisera mej, haha :)

Hoppade in i blåbäret senare på eftermiddagen och drog till skogs. Vackraste plattsen på våren, mitt vitsippeställe. Möttes av vita utslagna sippor skogen full! Plockade ihop mej en stor fin bukett och åkte sedan med den samt skorporna till mormor. Det fick bli min valborg pressent :)

Sen dess har såklart en propp gått i huset bara för jag är själv, tackar vet jag händiga grannar så nu är allt i sin ordning igen. Tur det ... Annas slagit en hink på rangen, hälsat på moster och flyttat plattser på mina pellagonskott. Pysslat på med lite allt möjligt medans jag väntar på att mörkret ska lägga sej.... det är ljust hur länge som helst om dagarna, och jag klagar verkligen inte på det. Ge mej mera dag :)

Nä, dax att sätta igång nu, har gruvat mej länge nog. Tänkte faktiskt ta att förska packa lite inför imorgon/helgen. Dax för årliga afterski 1000 i ramundberget, kommer bli en grym helg det känner jag på mej :)
Ses vi däruppe kanske?



Jump around.

Solen är här igen, tack&bock för det. Jag blir hur pigg som helst och sinnet blirr som lättare. Perfekt.
Hade fullt upp med diverse igår, därför ingen uppdatering. Hämtar igen det såhär på förmiddagen istället :)

Våren är här, det är fasst slaget nu. Dax att göra fint vid mammas minnesbricka, lite penseér får växa fint tills det är tid för sommarblommor.


Lillafågel och mammasfönster ängel vaktar och vittnar om minnen.



'Feskarn' var på postplan och sålde färskfisk igår. Jag och pappsen passade på att ta tillfället i akt och smaska i oss färska räkor och enorma krabb-ben! Huuuuuuuur gått som helst var det!


Några timmar på kvällen fick några kanellängder ofra sej för att bli kanelskorpor istället. Jag vill baka nya bullar till min födelsedag och då måste det ju såklart vara tomt i frysen först ... Därför fick mina senaste bli skorpor till mormor :)
Skiva ett par kanelbullar alt längder i tunna skivor. Lägg på plåt m. bakplåtspapper. Sätt ungnen på 200 C och in med bullarna i mitten. Sänk genast till 100 C och låt stå i 1 h. Vrid sen av ugnen och låt skorporna vara kvar där inne tills de svalnat.



Var tjejkväll på köpingen igår, tog med mej Sara och deltog. Små erbjudanden i butikerna och en riktig stämningshöjare till modevisning. Nakna stjärtar och förkläde fick avsluta kvällen. haha :)
En ny doft påse samt nya hårprodukter följde med hem i påsen. Fick även mina fransar och bryn förgade och noppade av malin på syrran och jag. Alldeles perfekt blev det :)

Jobbade ute i hybo på förmiddagen, hade lite koregrafidans med ngra elever. Uppvisning/tema avslutning den 18 maj i slottegymnasiets aula, kommer bli spännande. Lite träning och dom kommer sätta danserna perfekt :) Roligt med peppade elever!

Tränade på pace på eftermiddagen också mellan alla bestyr.


Idag däremot är morgonpromenade genomförd och massa tvätt stryken och klar. Dax att knyta på sej löpardojjorna och ta ngra spännstiga innan lunch..... sen får vi se :)


Pöttsligt så händer det.

Duktiga brudar på mitt fyspass idag. Glimtade flitig träningsglädje där emmellanåt, sånnt är kul att se :)
Efter passet fick jag ytterligare några ärenden uträttade. Blandannat lämnade jag tillbaka min blender och fick beställa mej en ny. Den rackar-räkan har gått stekhet och smultit i plasten för att sedan krasha i flera bitar! ...............inte självaste blendern alltså, men en av dom roterande plastbitarna (; hur som helst så fungerade den inte längre, så jag behöver en ny.

Hann med att slå en hink på rangen innan det var dax att styra kosan mot ridklubben. Red min lektion och kom hem till ett tomt hus och ett ljummet utomhus. Tog vara på chansen och knöt på mej jogging skorna och sprag ett varv runt sjön, och vet ni vad!?  Igår var dom inte där, inte imorse heller.. jag tittade noga, men såg inget alls. Men nu ikväll minsann satt dom där, gröna och fina inlindande i famnen på mammaknopp. Pyttepyttesmå ybersöta musöron! Björkarna har slagit ut! Är det itne underbart?

Pappapesimist tror på bakslag närsomhelst nu, när vårvädret är för bra för att vara sant och björkarna veckor för tidiga. Varför förväntar sej människor alltid negativa följder efter otroligt positiva händelser? För bra för att var sant, brukar oftast förklaringen vara. Men äh, kan vi inte bestämma oss för att itne lyssna på det?

Dax att klicka in mej på youtube nu och leta fram 'när vindarna viskar mitt namn' med Roger Pontare. Fått i uppgift att fixa en passande danskoregrafi till ngra klasser på Hybo skola. DOm har själva valt den låten, passande eller inte kan ju jag fundera över då. Men jag får väl anpassa mej den här gången :) elevdemokrati.

Tjingeling*

Ljummet.

Måndag och en nystart på livet. Ungefär så känns det varje gång veckan startar på nytt. Man ger sej själv nya chanser och påbörjar nya planeringar. Underbart hur livet är, nya chanser och möjligheter fylls på gång på gång. :)

Morgonpormenad startade veckan som alltid. Ingen sol idag men det gjorde inte ett dugg då vädretr kändes alldeles ljumet och svetten rann för mkt längst rygg raden. Dax att skrota dubbla underställ snart kanske!?

Efter frukost klämde jag in mej själv mellan tighta träningskläder och for på Pace. Vilken fart det är i dom nya maskinerna, effektiva. Blev klar lagom till lunch på Pens och har sedan dess farit runt som en illbatting och utfört diverse ärenden.

Bland annat gott folk har fröken klant arsel bokat två biljetter till Kroatien den 3 Juni. Haha, ibland bir jag inte rktigt klok på mej själv. Det var nämligen så att mitt i tristnessen uppe i fjällen den sista söndagen råkade ropa in en tur o retur resa för två pers till Split, kroatien. Var ju inte alls meningen att jag skulle vinna! Skulle bara lägga ett bud för kul .... Åh, det är så typiskt mej. I en vecka har jag alltså gått omkring med världens ångest och inte vågat berätta för nån... Hur som helst, så var jag så illa tvungen tillslut, för auktionen måsta betalas och det var bara att dra tummen ur.

Ngra dagar senare sitter jag här nu, med betalda biljetter För mej och a med avresa 3/6 och hemresa 10/6
Vad var det jag sa för ngn månad sedan ..... HUXFLUX var det va!? :)

dax att kila nu, ska upp på gymnasiet och köra fyspass med rid&häst eleverna. Goa glada brudar, det är härligt :)

Vad gör ni idag?



En slapp victoria i thailand.

Lången.

     
Varma apil och vackra vår. Värmen har verkligen plaskat till ordentligt den gångna helgen. Positivtpositivtpositivt.
Hann med ett par hinkar på rangen i fredags, raka fina slag känns som en skön start inför sommaren :) Även grillen blev som planerat invigd och extra gott är det ju förstås när jag slipper sköta själva grillandet! Farsan baloo fixar det bäst :)

Helaste lördagen spenderade jag i gävle tillsammans med fasters ena älskling och anna. Inte bästa shopping vädret kanske när solen steker som varmast. Men istället perfekt för glasspaus och mys på parkbänk.

Eftermiddagen mös jag ihop med Stina, tack för det stumpis! :)

Kvällen kom och det var dax för den egentliga anledningen till denna gävle tripp. Andreas äldsta bror fyllde nämligen år och det vankades super god middag på en grekisk resturang ute i brynes. Akropolis, ngt jag verkligen rekomenderar om ni har vägarna förbi. Speciellt förrätten, vitlöksmarinerade gröna jättemusslor, suuupergott!!!

Åkte hem med tio tåget idag o fick vårens finaste syn när jag kikade ut genom tågfönstret. Massor med vitsippor dikena långa strax utanför gävle. Jag vill ha!

Tog mej en joggingtur i motvinden och har sen dess slagit en hink på rangen, ätit och det bästa utav allt. Umgåtts med allraste allraste underbaraste pepparkakan någonsin! Min stjärnhelle. Jag är så glad att hon är nära mej igen :)

Lite shoppat blev det igår, bjussar på det här under och ber om ursäkt för långt inlägg.
Ni då gott folk, vad har ni pysslat med i sommarvåren? :) berääääääääääääätta!


    

 


 





Turban.

sol idag igen!  Kan man annat än glatt rusa ikring med sysslokorgen full? Toppen!

Då mitt morgonpromenadsällskap övergivit mej för tenta idag så byttes den raska promenaden ut till en lötrunda istället. Känns inte lika ensamt då, inte ensamt lika länge åtminnståne:) Sitter nu här med turbanen på huvet med nytvättat hår! Inte alla dagar det inte vill jag lova.. haha.

Idag mina vänenr är inte en vanlig dag, de tär nämligen den 24 april. Dagen jag väntat på i åtta veckor för att vara exakt. Det är nämligen inte bara dagen då rangen nere på golfen öppnar och jag äntligen får genomföra min första swing för iår. Det är också dagen då min älskade älskade HelleBelle kommer hem från landet långt borta! Som jag längtat efter denna solstråle! Kan knappt berga mej tills den stora bamsekramen kommer! :)

Annars idag känner jag att jag sprudlar av energi. Så innan lunch tänkte jag faktiskt ta tag i att puttsa fönster! Det är lite trixit tycker jag, har lixom inte rätta tekniken. Jobbigt med sånna arbeten när man är noga... man får göra om igen, igen och igen. Aldrig blir det fläckfritt. Någon som har ngt super trix som gör det enklare? Tipsa isf!!!

Vad gör ni sista vardagen innan helg?


Guld.

duracell.

Få deltagare på lunchträningen idag ledde till varition i passet, cirkelträning. Underbart kul och riktigt svinjobbigt! Har saknat det passet ända sen dom la ner det för ngt år se, verkligen kul träning.

Lagade ihop mej en lunch beståede av räkwok faktiskt, ngt jag rekomenderar istället för traditionella kycklingwoken.
Därefter dök jag rätt ner i rabatterna igen. Tyvärr smög tröttheten på i ryggen efter både städning och träning så jag hann inte klart med rensningen idag heller. Men imorgon, då jäklar! :)

Efter allt slit och släp på gården så var det äntligen dax att ta tag i bilen. Vårstädning både in och utvändigt gick omöjligt att undvika längre. Så rattade ner mot tvätten och nu blänker pärlan som aldrig förr :) .
Tiden i min värld är alldeles för knapp så jag fick stressa hem för att hämta aerobicväskan och sen dess har jag haft mina guldbrudar på gympan i två timmar. Och nu, äntligenäntligen är det bara vila kvar till morgondagen. Härliga vår!

Känner att veckan har varit mer än aktiv, och jag är trött om kvällarna pga full aktivitet om dagarna. Det är ju precis så det ska vara, exakt som jag vill ha det :) Låt inspirationen flöda...


dammvippa.

vaknade av tidig morgon sol imorse, en halvtimme före väckarklockan t.om. Klev genast upp och medans jag inväntade klockan 07.00 dom jag fram hink och damtrasa och satte igång med städningen.
Morgonpromenaden gjorde susen idag, fick mej på allerten och redan nu strax efter halv elva är hela huset kliniskt rent. pjuuuu.

 Jag hinner andas ut lagom mkt innan det är dax för lunchträningen på stark, funktionellstyrka åter igen.
Därefter skulle ajg behöva ställa mej med röva i vädret igen, finns fler rabatter kvar att rensa innan jag kan säga att allt är klart. Får se hur mkt jag hinner med det, för har även inbokat en dejt med Sara ngn gång på eftermiddagen innan det är dax att dra iväg på young samt. kids dance.

Putsa fönstrer, tvätta bilen och byta gardiner borde jag också hinna med. Samt kratta gräsmattan och städa växthuset .... Blir nog till att dela upp det på fler dagar som det känns. Men ibland känner jag bara för att göra allting på en o samma gång, helst samtidigt! mitt virrvarr.

Dax att klä om*


Eventuellt blir första golfrundan redan på söndag!? :D

Physalis.

Då var både nya träningsdojjorna och maskinerna på pace invingda. Båda funkade väldigt bra faktiskt! :) Maskinerna var verkligen över förväntan, mktmkt mer effektiva än de gamla. Dock aningen krångligare men jag ha rnog lärt mej tills nästa gång. Kul med nytt, det lägger till ytterligare än tagg i peppet :)

Annars idag så spenderade jag hela förmiddagen samt en timme efter lunch stående på alla fyra med rumpan i vädret och huvudet i jorden. Ordagrant. Rensat rabatter så det heter duga. Och satan vad många maskar jag hittade! Skulle jag sparat dom rackrarna i burk hade jag haft fiskmat för hela sommaren. Dessvärre har jag för svagt hjärta för både fiske och mask på krok så jag gjorde nog bäst i att låta dom krypa ner i jorden igen. Halv tre var det dax att kliva in i frökenfräken rollen för ett par timmar igen, hyboskola kallade och resten av eftermiddagen spenderades i sandlådan.

Mina fingrar börjar sakta men säkert färgas gröna igen och jag kan inte hålla tillbaka för trycket. Jag vill ha maaaassa nya växter nu på en gång, nyss helst! Pytte små och jätte stora, ätbara och giftiga, färggranna och gröna. Jag har min drös med pellagonskott som jag följer med spänning, även klockmalvorna. Men idag skaffade två till pyren till familjen, två st physalis plantor. Hade en sånn förra året i växthuset och den växte nå enormt och gav hur mkt frukt som helst, så jag hoppas på samma lycka iår igen!  :)



Det har varit en aktivdag och känner att kroppen börjar ta ut sin rätt. Dax att lägga huvudet på kudden och vänta in morgondagen.


morgonmyra.


I nelly paketet jag fick igår fanns den här randiga klänningen från Resteröds. Bilden är lånad från deras hemsida och visar egentligen inte plagget så bra pga av västen. Jag längtar efter klänningsväder nu ... finns det ngt behagligare plagg?

Clabbe gästar morgonzoo idag, han låter allert som alltid. Vilken racer farbror.

Morgonpromenaden är gjord och dax att ta tag i dagen :)


spänst.

Fick mej äntligen ett par nya springskor idag, förskottspresent från pappsen. himla snällt tycker jag! :) ett par asics, lika modell som jag har haft innan, fast i säsongens färger. Lika bra att köra på det säkra före det osäkra och inte byta modell osv när jag vet att den här är rätt för mej. Fick även med mej en turkos halvoversize tee från serious sally.

 
 

Hälsade på mormor en sväng på eftermiddagen och därefter har kvällen spenderats dels tsm med Madde och planering inför young och kids dancen på torsdag. Dax för ny koregrafi till båda grupperna, det är kommer bli kanon för våra tjejer! :)  dom är grymma.

Därefter kastade jag på mej danskläderna och for iväg på STARK för lite freepowerdance. Magen tjaffsade en hel del men det gick rätt bra endå. Kul med lite variation i dansen!
Världens kvällssol mötte mej efter passet, och för första gången på hela dagen frös jag inte när jag gick till bilen. Det gav mej en rejäl kick med energi så jag åkte hem och slängde om till löparkläderna och tog mej ett varv runt sjön.
nu känner jag mej klar för kvällen.
Skönt.

Har en hel del ideer inför morgondagen, får se hur vida dom blir vekrlighet :)


Nelly.


Städningen är klar och lunchen är äten. Skönt.
Golfresturangen premiäröppnade igår och såklart var jag där och smaskade i mej lunchen idag för första gången för iår. På fredag öppnar även rangen om vädret håller i sej och shoppen kör ngn drive i helgen. Inte långt kvar till säsongen startar nu, jag längtar :)

Blev en riktigt grovstädning av uterummet idag, fy sjutton vad skitigt det blir där inne under vinterperioden. Flugor i miljoner och damm i decimeter. Men nu är det skinade rent och jag inväntar första grillningen.. redan till helgen kanske? :)



Medans allt pyssel och påk så hann det dimpa ner ett paket från nelly i brevlådan. Ska öppna det senare, har lite ärenden jag måste uträtta först :)


Guldglimmt.


Gårdagskvällen avslutades i spaningens tecken. Hundjakt rättare sagt .. Bev uppringd strax innan nio igår kväll av Rebecca som satt i sthlm oroligare än oroligast över lilla Stellan som sprungit bort tidigare under kvällen. Lilla valpen hade blivit vettskrämd av en rullskidåkare runt sjön och i panik sprungit ut på kyrksjön och sedan försvunnit utom synhåll. Kände vännskapsplikten som rusade över mej och spenderade sen den närmsta timmen omkring smygandes i bilen med rutan nerdragen, visslandes. Utan ngra större resultat dessvärre....

Men imorse fick jag ett glatt sms från rebecca, hundrackarn hade hittat hem tidigt på morgonkvisten och allt var frid och fröjd igen. Tur det :)

Morgonpromenade bjöd på en hel del vårtecken idag, vilket fick mej på ännu bättre humör. Tussilagos och blåsippor toppar perfekt på sopade gator! vår vår vår.

Tror jag ska ta tag i att städa uterummet idag på förmiddagen, det perfekta stället för soliga vårkvällar .. gärna grillen får vara påslagen också (;

Ni är fruktansvärt dåliga på att kommentera i min blogg må jag säga, vill ju veta vilka ni är som är in o läser såklart!
Och jag behöver dessutom inspiration för idag, vad gör ni?

Kolla även in den här pantertanten. Såg henne i fjällen tiidare förra veckan men glömde nämna det då. Vilken människa, jag älskar när patetiska fördommar får på käften. sluta bara stirra stint på det yttre...
http://www.youtube.com/watch?v=luRmM1J1sfg

Flytta ut.

vilken vår dag! :)

Jag vet vad solen gör med mej, det har jag upptäckt sen länge tillbaka. Jag har också märkt vad den gör med andra.. Men det kändes extra härligt att höra det från A idag, när han stog ute på baksidan och helt plöttsligt sa

-Man känner sej faktiskt mkt gladare när solen är framme!

Ah, för så äre faktiskt... o det är kanske inte alltid alla vågar tro på det och verkligen låta solen göra jobbet. Plocka fram alla lustfylda sinnen, alla glada tankar och släpa lös den enorma energin som legat lagrad under vintern.
Det är tillåtet att släppa taget nu och bara sprudla loss, aktivt aktivt aktivt.
Med glädje, lust och en vilja starkare än någonsin går vi in i våren med öppna armar och sinnet på vid glänt. Och det viktigaste av allt; Le!

Jag gick på lunchpasset på STARK idag, funktionellstyrka som alltid på måndagar. Var längesen jag körde styrketräning nu, så det var riktigt skönt att få tänja på krafterna ordentligt.

Därefter åt jag min lunch utomhus i solen här hemma på tomten, mitt i solen. maten kunde knappast fått bättre krydda.
Tänkte även slå på stort och hänga tvätten ute också, men i sista sekund hörde jag hur det knastrade o brakade hos grannen. Pangtjong så hade han satt eld på hela släten, luktade majkasa vill jag lova! Beslutade därför att soltorkningen av kläderna får vänta ett slag ... vill lixom hellre att dom luktar tvättmedel.

Däremot tog jag ett av mina projekt med mej ut i solen. Klippt och broderat om vartannat hela resterande dagen.


Före.


Efter.


en liten upppiffning av ngt gammalt sådär. Jeans jackor hör våren till, men jag är inte riktigt hundra procentigt säker på att det är riktigt min pryl. Därav har jag inte lagt ngra summor pengar på att investera mej än sådan ... än. Skrotade istället fram den här gamla jeans klänningen som är sparad sedan jag gick i sexan sjuan där ngn gång. Smygstartat med den, innan jag bestämmer mej för om Jeansjackan kommer bäras även av mej i sommar, isf blir det en ljusblå sliten rackare. Men vi får la se :)

Ska byta om nu och sedan kila iväg till stallet för att rida en sväng.
Tjillevippens.

Hemma med halmen.

Sådär, då var jag hemma och landad i vardagen igen. Knappt ngn snö alls kvar på marken och sopade gator. Vår jag känner mej helt sprallig och har ingen ro alls till att sitta still idag känner jag. Har lite olika projekt i hjärnan som behöver få göra utlopp, men innomhus aktivitet när solen skiner för fullt där ute känns rätt bittert.

Hur som helst vankades det morgonpromenad tillsammans med sara imorse. Ovant att gå på plan mark efter alla backar jag promenerat uppför i fjällen nu en tid..

La skidorna på hyllan i mitten på förra veckan, det fick vara nog då kände jag. Hur som helst lyckades jag skrapa ihop 6 mil på stickorna under mina dagar uppe i fjällvärlden.. känns som bra gjort när jag vet hur mkt ilska deet ligger bakom :)
Även gårdagen agerade ajg istället publik till den pågående skidtävlingen. Knalleracet igår o dom jäkla galningarna körde störtlopp ner från hela fjället ett par kilometer ner till mål. I världens jäkla fart susade dom rakt ner för backarna. Med störtkruka på huvudet som tur var, för blev en hel krasher. Fy sjutton, dom är inte klok dom där längdåkarna, det är vad jag sagt hela tiden ....  Antar att Northug vann även igår, en riktig rackar röckare på skidor vill jag lova.

Lördagen däremot blev det utgång. Efter många om och men valde jag dansband före krogband och kvällen ledde till ett par buggturer faktiskt. Gäller att ta tillfällena till akt och öva, för ngn gång lär väl även jag kliva in i bugg åldern antar jag (;

Mys vid Hebret.

Hallå i hatten, för här går det undan.

Efter stormen kom solen idag och istället för att själv slita häcken av mej uppe på fjället mellan stavtagen så har jag agerat åskådare. Mycket bekvämt vid sidan om spåren faktiskt :) Fjälltoppsloppet har körts idag av massa galningar i 120 knyck. Förstår mej verkligen inte på sporten, men jag låter det vara så .. känns bäst :)



               
Petter Northug vann rätt stort o även rätt enkelt. Bra valla kanske? :)

 
 
After ski på altanen efter det, strålande sol idag igen! :)

Middagen fixade brodertuck, souvas, supergott vill jag lova!

Imorgon vankas det hemfärd så Sara, plåstra om benhinnorna nu. För jag kommer hem och är taggad, så det är bara att koppla på (;


storm över jorm?

Slalom, skoter, längd o promenader. Dagarna fortsätter lunka på som innan här uppe i fjällvärlden. Vädret har också hållit i sej hyffsat, tills idag. Nu stormar det så stugan nästan vajar i vinden här uppe på toppen.


Andreas åkte hem igår och det blev knäpptyst här uppe. Lika knäpp tyst som det blev när guldbarnen åkte hem.. konstigt hur väl skillnaden märks. Hur som helst så har vi hunnit med en hel del under dagarna A var här. Skoter och slalom bland annat ;) Fotbollen har dragit igång i mannens liv nu igen, o alla vi fotbollsfruar vet vad det innebär. träning, match, träning, match. Om vart annat och mest hela tiden.... Men hur som helst, träning ger färdighet som i sin tur ger resultat. Så hejja på älskling :)



 
Igår på förmiddagen tog vi oss en tur på fjället. Lederna var smältna och dåliga och min skoter gick som vanligt inte att svänga. Jag blev sur o vrång så vi åkte hem o lunchade istället, känndes mycket bättre tyckte jag (;

 
Efter A åkt hem knöt jag på mej pjäxorna och tog mej en längdtur bort till ramundberget. Spåret går neranför fjället, men även där finns det miljoner vackra vyer att se på....
dock lockar inte den här hängbron mej till ngn promenad över till andra sidan ..... aldrig.

Ska hoppa in i peggan nu och gasa in mot funäs o kika lite en sväng, tills vinden ger sej ...
Fyndade en ring här om dagen förresten, ett riktigt klipp.


Fjällen forts.

Solen skiner och snön smälter... vintern har inte lång tid kvar här uppe heller. Hemma är den nästintill helt borta vad jag förstått? Vädret har verkligen varit toppen den här påsken, inte många timmar med ruskväder. Det betyder en hel del längdskidåkning och annan ute aktivitet.


Totoalt noll teknik har jag när det gäller längdåkning, jag kör helt på vilja och envishet .. men ibland känns vägen oändligt lång vill jag lova. Som t.ex när man är mitt på fjället och ser spåret kilomteter framför sej....

Årets absolut första tussilago hittade jag vid sidan om skidspåret igår, trodde väl aldrig att den skulle dyka upp här i fjällvärlden innan jag hittat den hemma.


I söndagseftermiddag möttes jag av den här skatten som låg i stugan o  mös när jag kom hem från stadioncrossen. Han har förgyllt dagarna här uppe sedan dess. Lunchen på resturang 1000 igår ex, mummsig laxsallad mättade perfekt emellan skoter turerna :)
     
Lite skoter åkning igår alltså. Tsm med sara, anders, andre och fredrik. Och mej o A förståss. :)
Här uppe på en fjälltopp med grym utsikt nästan huuuur långt som helst. 

   
Avgslutade gårdagen med sushi, perfekt,.

Eventuellt blir det backen idag, gäller bara att hoppas på mindre turister idag än vad det var i lördags isf. Då var det totalt omöjligt att ta sej fram till liften, oändlig kö... fy.


Påsk.


 

Påsken är här i fjälls och plusgraderna lika så. Branta svettiga promenader varvas med längdåkning och mys. Guldbarnen ser till att det är full fart både i och utanför stugan. Vilka guld :)

Kan inte ha det så mkt bättre här uppe nu, lite mera sol bara men det kommer imorgon säger dom :)

         
förresten, på
skgodiset lever verkligen upp till sina förväntningar i den här stugan! (; överallt och hela tiden ...
GLAD PÅSK
!


Packad o klar.

 
Mina små påskgåvor är klara, fyra små påskägg som jag målat om vita och även såklart fyllt med massa godis!
Är packad& klar och därmed även redo för fjällen. Som vanligt känns packningen enorm, men jag har vekrligen försökt att banta ner den, men det går inte helt enkelt...

Idag hade jag Jennifer här hemma som lunch sällskap och därefter har jag pysslat med både det ena och det andra. Fikat med sara b.la. Har även påbörjat ett nytt projekt, visar när det är klart :)

Dax att klä på sej påskhare dräkten nu och åka för att dela ut mina påskägg. Mormor, moster, johanna&Olle samt Andreas. Alla är världa min lilla påskgåva :)

Högskola.

                              
                                
                                                     
    
Huvudbry. Efter morgonpromenad och frukost har jag spenderat min tid framför datan med högskolekatalogen i knät.
Några lternativ är ikryssade på studera nu, så det känns skönt. Nu gäller det bara att bestämma sej för ett första val ... bara. Jag vill int ebli stor. Jag ska nog gräva lite i skafferiet här hemma o se om det inte kan finnas ngra sånna där stopp o väx piller någonstans. Sånna som Pippi hade uppe på vinden, dom skulle verkligen göra susen just för tillfället. :)

Shopingturen i lördags resulterade förutom ett nytt träningslinne även i en kavaj, en längre rakmodell från gina. Den blir perfekt till sommaren och passar de flesta av min plagg. :)

Kaos.

Kaos, det ör vardagsmat i mit liv.

Ombytt o klar för afron var jag. Hämtade sara och klev in på stark och möttes av för mkt folk och inte utav Cissi som instruktör idag. Vi bestämde oss därför för att åka på pace... Väl där fick jag besked om att jag skulle ha befunnit mej på förvaltningshuset för tio min sedan. Stressen sprang på mej som vanligt och sen dess har jag suttit på utbildning angående valberedningen i tre timmar. Därefter, kl halv tio hämtade jag åter upp sara och vi klev in på pace, igen. Mina skor var ju kvarglömda så det var lika bra att vi packade oss iväg tänkte vi.Äntligen hemma nu ... tvätten är precis hängd och jag försöker varva ner. Pjuuuu... inte alla dagar man kommer hem från pace strax innan 23. Och tur är väl det, för fy sjutton vilken snurrig avslutning på dagen.


Hur som helst så invigde jag iaf mitt nya träningslinne, knallrosa. :)

Vår.

 
Nog för att jag inte kommer vara hemma i påsk, men för det tycker jag det passar bra att sätta ut en liten påskhälsning som vittnar om att våren snart är här. :)

Morgonen började på allra bästa sätt, men en isfri promenad runt sjön tillsammans med sara. Dimman låg tät som gröten och kylan kändes i kinderna idag igen, men så länge isen håller sej borta så gnäller inte jag!

Frukost och sen var det dax att dra igång med tvätt projektet. Fjällen väntar nu några dagar framöver och jag har sååå mkt lorttvätt! Åtminnståne så det räckte till två maskiner ... Underställ, sporttoppar, sockar mm var i stort behov av en uppfräshning.
Medans första maskinen kördes hann solen titta fram och jag fick lov att spänna på joggingskorna. Kopplade bästa springsällskapet, walle och tog ett varv runt sjön. Och vilken tur sen, allt kändes så himla toppen och fötterna var lätta som fjädrar idag.. det är konstigt hur det är med fysiken. Ibland gör den riktiga formtoppar för att sedan dagen efter lika gärna kunna dyka ner till botten. Menmen, lycklig är jag det gånger allt känns på topp. Det är lixom sånna gånger man flinar hela turen (;

Godevännen björn är hemma här över påskhelgen så lunchen och en bit in på eftermiddagen spenderades med honom. Blev god lunch på krakel sen lite strosing bland b.la nya joggingskor och oversize. Hittade ett par perfekta springskor som jag kletat ner på önskelistan nu.. inte allt för långt kvar tills jag fyller år nämligen, o då skulle ett par nya dojjor passa ypperligt :)

Mormor sen och vi la in godaste sillen, så nu är den fixad till påsken. Nästan det viktigaste, förutom påskgodiset då :)

Dax att klä om för afron nu... solen brukar inte skina såhär mkt då?! Hejja våren! :)



Pasteller.

Morgonstund.

  
 



Resultatet av gårdagens bakning, ser det inte smarrigt ut?!

Iordning och klar sitter jag här nu och inväntar klockan. Fröken kläderna på idag igen, Gärdåsen den här gången. Ska Vikariera i en 2a mellan 08-14. Därefter ska jag köra fyspass med rid och häst eleverna på slotte mellan 15-16.
Blir mkt ledande idag, men så är det ibland. :)





sumerat.


Jag o andreas var och pimplade en dag den här veckan. Skraj för isen var jat till en början, men efter ett tag kände jag mej faktiskt rätt trygg där ute på sjön. Två fiskar lyckades A trixa upp. Lyckligtvis var jag med och var inte sen med att rädda dom små liven och hjälpa dom tillbaka ner i plurret. Delade åsikter om den saken såklart, men faan jag klarar inte av att se dom i ögonen när dom ligger där o sprattlar.. fysjutton. Även våra fisketekniker skillde sej markant....
Mysigt hur som. :)


 
 
Igår eftermiddag trillade detta guldkorn in här hemma på gräddhyllan. Det var mysdax o övernattning som gällde. Plättar, lek, godis, popcorn, vindruvor och en massa massa mys såklart! Imorse efter gröten begav vi oss ut på en promenad i disset. Plockade två buketter med kvistar och gick hem för att pyssla ihop påskriset till tvrummet. Se så fint hon gjorde! :)





 

Faster fick även besök av den här guldgossen. SAe så fin han blev i sin nya fina pippitröja, med bara marinblå ränder såklart! :) vad faster kan ...!


Just nu håller jag på att baka kanellängder. Inga bullar den här gången.
Jäsningstiden är slut och det är dax att skjutsa in första plåten.

Hade en toppen dag igår med promenad, shopping och lite löpning. Återkommer mer om det senare :)
Tjingeling*


RSS 2.0