En bra dag.

Sådäääär jag, är röklukten veck månne?
Har ställt ut små skålar med ättika i hela köket samt inne i micron nu. Den har fått bearbetat stanken heöa dagen.. sista utvägen. Imorse fick jag nog, drog fram skurhinken, dammsugaren, ajax och hela faderutta. I desperation städade jag heeeeela huset, ännu en gång! Senast var i fredags men då av anledning att det var skitit, idag enbart pga av stanken. Mattorna åkte ut och jag for fram i full fart... hade korsdrag igenom huset och jag var klar lagom till nio. Tog ett djupt andetag och ... stanken var kvar! pyttsar med ättika överallt kändes som en sista utväg ..

Halv tio kom min stjärna. Kom och gjorde min dag, hon fick sej en behandling innan vi gav oss av för lunch på Nyfiket sedan en promenad o allmänt mys. Efter att ha lämnat av henne vid bussen hälsade jag på dundermormor o hjälpte henne med handling och hade allmän kvalitetstid. Styrde sedan blåbäret till näsberg med överaskning... :) Promenad med Sara och en kund här på kvällskvisten. Två maskiner med tvätt är körda och jag tog just ut mina två surdegsbröd ut ugnen. Sitter med smakprovet i handen och omdömmet lyder; alldeles alldeles uuuuunderbart! Sjuttsiken vore det annars efter 6 dagar + 16 timmars baktid. :)

Dax att hoppa i kojs nu, är en dag imorgon också... har en hel del att uträtta så gäller att vara på allerten.

förresten, det lukat numer nybakat på gräddhyllan :)



Tjingeling*

eld och lågor.

Snön den bara vräker ner ...
Eller det kanske var att äverdriva men faktum är att; snöar det gör det. Det snöar i min vår värld, det stämmer inte in, passar inte och kommer verkligen inte överens med mina vårkännslor.

Hur som havet .. Gårdagen sprang förbi i en hiskerlig fart. Träning, jobb, bakning och en massa ärenden utträttades. Hux flux och klockan var 19.30 och det var fortfarande ljust ute! Den där timmen vi dragit fram har min kropp inte kopplat in ännu, jag hinne rlixom inte med. Känns som jag blivit bestulen på en timme, mer än att jag blir given en längre dag .. nåväl, jag lär väl finna rytmen tllslut jag med.

Fick mina efterlängtade Rayban solglassögon igår som varit på beställning. Beräknad leveransdag var inte förän måndag kommande vecka, men se på tusan vilka underverk som kan ske. En rejäl slant fattigare slipper jag hädanefter bli rödögd nu när kommande soldagar i fjällen ligger på lut :) Lyckades även springa på en fjällräven tröja som jag suktat efter hela vintern, även den har varit på tok för många slantar ifrån min ägo, även på 50% backade jag undan. Men nuuuu, ännu mera nersatt och jag slog till! Kommer bli en favorit!

Lyckades med ännu ett snesteg igår. Satte eld på min vetepåse ... Resulterade i en rejäl rökutveckling och tillhörande stank. Luktar apa i hela gräddhyllan och det sitter i än!!! Ngt tips på hur jag får väck stanken?? snälla ...

Satte igång ett surdegsbröd igår förmiddag, det ligger nu på jäsning för tredjegången ... 2 h kvar till utbakning och gräddning. Långt ifrån ett skynda projekt ..

Massa massa godis är inhandlat och nu ska jag sätta igång o fylla påskäggen!
Halv tio anländer helena, min stjärna .. Blir en mysig dag :)


länge leve helgen.

Måndag förmiddag och påskveckan är här. Det går undan nu, våren är på gång! :)

Har haft en toppen härlig helg. Fredags mös tsm med Sara, let's dance o massa gotta. Startade lördagen med en joggingtur och följde upp med städning och bakning här hemma. Uträttade en del ärenden på köpingen och inhandlade vårjackan, hitt eller miss är den stora frågan. För denna färgkombination låg verkligen i n t e på planeringslistan. Måste mannikänga här hemma idag för att komma fram till ett beslut. (: Bastade på kvällskvisten och senare anslöt Sara och vi hade ännu en myskväll.

Söndag igår, veckans sista dag o vädret var grått grått grått. Bakade på morgonkvisten, franska päronflarn och hade sedan en kund på bänken. Sen spenderades massa timmar tsm med Stina där mitt hår fick sej en påskuppfräshning och jag fick lite kvalitetstid med godingen :)

Ny veckostart idag alltså och hittils har jag ätit min dunderfrulle, plockat och pysslat med mina blommor och knådat ihop ett fint rågsurdegsbröd som dock ska jäsa 12 timmar under plastfolie innan jag får jobba med det igen ..

Har inga direkta planer för dagen mer än en ynka kund inplanerad. Lek med mej :)

Känns godisfyllda påskägg uttjatade så tippsar jag om att ge bort en massagebehandling. Välmående är en gudagåva. Bara slå en signal vid intresse så fixar vi påskfin pressent :)

Önskar alla en fin dag!

Ge mej.

ge mej ett jobb, ge mej en inkomst, ge mej en egen bostad, ge mej nuuuuuuuuuu.
Så jäkla trött på att behöva rätta mej efter andra, vara i behov utav andra och hela tiden måste höra med andra först, innan jag kan göra som jag vill, alldeles precis själv. Och allt grundar sej i botten på den förbaskade arbetslösheten ... ska det vara så rackarns svårt att få sej en fast inkomst!? det är tydligt ....

bluuurp, ruskar av mej all smuts o börjar här med om med mitt inlägg.. (:

Klev upp innan tuppen och hann med att storstäda huset på förmiddagen och satte mej sedan i bilen och rattade som planerat iväg till min Sköna i Hudiksvall. Har haft en super mysig dag med promenad i snö vädret, lunch och lite stroosing. Senare anslöt även Sara som kom med tåget från sundsvall så vi mös ihop en stund innan jag o S styrde hemmåt igen. Har haft lite kunder nu på kvällskvisten och nu är det soffmys för hela slanten som gäller ...

fredag imorgon och helg helg helg. Inga planer än så länge, tippsa :)


mitt i prick.

ajajaj, sitter nu här med en vänster hand som långsamt förvandlas till mer och mer blå-lila samtidigt som den kallnar allt mer och börjar bullta. Jajjemen, klant arslet har varit i farten igen, huggit sej rätt i fingret med kökskniven. Först bara ett djupt hål, inget blod .. men sen, blod och blå hand. Tack gud för att jag fick all klantighet som någon annan tydligen blev skonad ifrån. men varför är hela handen blå? Sara .. du är sjukis, hjälp mej! :)

nåväl, annars har det la varit en bra dag :) Haft ngra kunder, varit på möte, spånat nya idéer och rört på mej i allmänhet. Det kommer hända lite grejer inom närmsta framtiden, känns sååå skönt och spännande, förståss :)

Tordag imorgon och eventuellt blir det en tripp till min skönhet i hudiksvall en sväng på dagen, annars har jag ngra bokningar och vardagsgöra att pyssla med.

Igår hade jag förövrigt en ger-upp-allt-dag, fyyyy vad tråkigt jag hade ett tag där mitt på dagen, jag skulle sjuttsingen kunna gjort vad som helst för ett jobb just då. Blev lite fart på eftermiddagen som tur var. T.ex blev jag ägare till en finfin iphone. Egentligen en skräck! Vad ska jag med en sånn fin telefon till? Vi vet ju alla hur jag är .. slarvig, klantig och framför allt olycksdrabbad. Har spenderat massa tid framför datan sökandes efter diverse olika skydd. Pansar fodral, finns det tro? Men så länge förvarar jag den tryckt i dens tillhörande låda, flyttscken kallar jag den :) För med mej den som handväska .. för utan skydd i erhardssons händer, det går bara inte.

Middagen igår; nykokta krabben med massa smaskiga tillbehör. Idag; Ny rökt makrill o ännu mer smaskiga tillbehör.
Jag älskar feskar'n bilen :)




Fjällhelg.

Måndagkvällen är åter igen ett faktum o pang&brak vad veckorna rusar på, snart är det påsk för sjutton!
Helgen spenderades böand fjälltopparna med mys i stugan, jacuzzi, bastu, god mat och härlig underställsklädsel. Tog papi i handen i fredags eftermiddag efter jag jobbat färdigt på Romerska och styrde kosan mot bruksvallarna. Väl där väntade storebror med vän och en kanon god middag! Lördagen spenderades på skotercross banan där sm avgjordes, sol och regn om vart annat men graderna stod på plus så det spelade inte så stor roll :) Middag på skoogs tillsammans med familjen sandstedt co och kvällen avslutades på Eriksgårdens Dansgolv.

i lagom i tid innan bandyfinalen kom jag hem igår, hann ta mej en promenad och baka världens godaste pizza, hemmagjord såklart. Det har blivit nya söndags ritualen tror jag, och det är alldeles underbart faktiskt :)

Idag däremot sken solen från himmelblå åter igen, vilket ger enorm energi och dagen blir lätt fullspäckad :)
Sitter nu och funderar ifall jag ska åka iväg på attacken ikväll eller om jag ska tillbrina resterande timmar av dagen med virkningen i högsta hugg .. återstår att se :)

Tisdag imorgon och inga speciella planer ännu. Har däremot lediga massagetider i veckan, så hör av dej ifall du är intresserad!

Tjingeling*



Underbara underbara sol.

Idag, lika som igår har solen legat mitt över mej. Ingen speciell vind, och alldels alldeles underbart med vårkänslor. Och ja, jag har vågat släppt fram mina, men dom är beredda på bakslag i form av snö mm, men vad sjutton. Jag lever efter principen njut av varje minut, så så länge detta varar är jag mer än nöjd :) Härlig promenad, sol-lapning, lunch med papi, gratulerande av världens bästa 84 åring samt kvällsjobb. Kort sammanfattning av dagen.

Var iväg och jobbde en sväng nu på kvällskvisten. Packade in min massagebänk och mej själv i blåbäret och rattade på hembesök. Kul med nya alternativa arbetssätt :)

Mormors födelsedag idag, hela 84 år fyller världens bästa tant. Och ingen födelsedag utan tårta såklart, så av mej fick hon en smaskig en'! :)





levande.

ohooooooj, tillbaka på syberspace igen! :)
Efter ngra dagar med febran i kroppen har datan varit prio nr längst ner i listan. Bankande huvudvärk o smartande kropp ihop med dataskärmen är inte bästaste kombon direkt. Men nu gör jag åter igen ett tappert försök med nya inlägg .. :)

Fantastiskt väder har det varit så många dagar på raken att jag helt tappat räkningen. Men dom förgyller tillvaron, helt klart! Märker ni vad ala runt ikring är mkt gladare helt plöttsligt? Jag tror det är pga av solen, jag är nästan säker :) Långa promenader, pyssel o mys har mina senaste dagar innehållit, plus en massa massa kurerande. O nu är jag sjuttsikens frisk! Masserat en hel del har jag också gjort, inte att förglöma.



Jag har övertagit mormors gammla Rex, punktering, trasig lyckta, skrikande broms och stenhård sadel. Blir ett projekt inför våren (: Började så stort med att måla den tillvitaste vit, men fick mitt i allt världes ångest! Jag hade itne hjärta att färga om mormors lilla pärla, han är ju så brunt glittrig o fin. Vad skulle momme säga om den helt plöttsligt var vit? Nej, jag kasstade penselen åt sidan och började tok torka bort all färg .. Nu är den åter igen brun och glittrig o ska så förbli :)



Jag har virkat mej en vårsjal. :)



Påskens godisägg är färdig pysslade, igår faktiskt :) Nu fattas bara godiset.



Har köpt mej ett drivhus och planterat de första fröna i min sommarodlings sammling. Förhoppnings växer dom sej starka och fina lagom till det är dax att flytta ut till växthuset :) Melon är det förresten!

Somnade i solen idag, den verkligen värmde sådär underbart skönt där jag satt mot husväggen. Och jag tror till och med att den gav färg, känner mej sådär härligt röd i ansiktet ni vet .. underbart :/

Middagen är äten och sitter nu för att invänta veckans freepowerdance pass. En timme kvar .. tror bestämmt att jag ska ta o nysta 680 meter garn.... kul.

Svar till Carro: Just nu tar jag 250 kr för än behandling (:

värk.

Ingen uppdatering sen i onsdags. Varför? Pga av total kraftlöshet ..
Hela veckan har bestått av massagejobb mellan 14-18.30. Låter inte mkt kanske, men det kan jag då lova; Det ÄR mycket! Ut med en kund - in med nästa, nonstop i 4,5 h. Ingen rast, ingen lucka för återhämtning.. knappt tid att svälja en klunk vatten. Kort och gott stenhårt jobb n o n s t o p. Jag klagar inte, det passar jag mej för .. för jag är riktigt glad och stolt över att få jobba så här mkt o att alla varit sååå himla nöjda med mina behandlingar. Men ... jag blir så jäkla slut efter sista kunden så det är helt sjukt. pajko pajko pajko. Igår efter näst sista dagen gick det inte att förneka längre, massageyrket sliter järnet på kroppen. That's it. Men det har varit en riktigt rolig och givande vecka! Så många nya möten med helt nya människor, sånnt älskar jag! Hade en kund som kom till mej för tredje gången på en o samma vecka i torsdags. Med sej hade han en påse med en gigantisk nybakad kanelbulle, sånnt värmer i hjärtat :) Det har gått så fruktansvärt bra den här veckan så jag funderar ibland om det inte kan vara så, att jag blev träffad av den där lyckostjärnan förra veckan .. på riktigt.

Solen strålar som aldrig förr utanför fönstret, temeraturen börjar stiga mot bekvämare grader och jag bara måste ut för att ta del av dagen. Går in på sista arbetsdagen för veckan kl 14 och jobbar till 18, sen mina vänner då ska jag vila!!! Hoppas på att min guldklimp Helena kommer från hudik för att förgylla mina lördagkväll. Annars får det bli en lugn kväll här hemma på gräddhyllan ändå, det är vad kroppen behöver..



Pappa kom hem med en present till mej i torsdags, bästaste mascaran ngnsin. Tack <3


Igår på förmiddagen ställde jag mej och bakade pizzabullar. Perfekt matsäck ute på fjället tänkte jag o guuuud vilka barnaminnen, minns ni!? :)






I förrgår slog jag till och bakade fina lingonrutor. Vackert med en färgklick i smeten :)

Önskar er alla en toppen lördag!




Lilla pattar klappar dagen

Pjuuuuuu, äntligen placerad i fotöljen efter ngra intensiva timmar på jobb.

Idag har varit en grejja på med det mesta dag innan jag åkte iväg och jobbade. Pysslade på här hemma, handlade en sväng och lunchade på golfen. Fick sällskap av foppa och jon, mkt trevligt (: Tack för det grabbar!

Svängde in till mormor Gundborg som var namnsdagsbarn för dagen, en stor paket förpacknig med Geisha choklad blev en fin gåva till guldtanten. Rattade sedan blåbäret mot Järsvö baden och där har reterande timmar av dagen tillbringas :) Kanon kul! Och jag trivs som fisken i vatten på baden, så himla mysigt och fint där. Toppen stämning och härlig lantlig kännsla. Det känner på att massera så intensivt, kroppen börjar ge tecken pådet nu ... gäller att bita i och fokusera på att arbeta på rätt sätt, fuskar jag med tekniken får jag ont direkt. Liksom alltid går det itne att lura kroppen, hur än man vrider och vänder på saker och ting, det är en sak som är säker.

Fick ett försynt litet samtal från Lilla A för en stund sedan. Ny opererad och kraslig, han lät så ynklig att det skar i hjärtat.. men han repar sej snabbt, det känner jag på mej (: Skönt att höra ifrån honom iaf, att allt står rätt till!

Jag har fallit in i OS-mösse träsket ..... Har gjort två stycken till mina absoluta favvoritungar! En blå o en rosa såklart, vad annars!? :)








climbing.

hoppsan Kerstin! Nära på att halka ur bloggträsket igen ... lätt hänt.

Har haft underbart sysslofulla dagar sen senast. Jobbat, myst, lekt och haft det sådär vardags-bra. (:

Fredagen spenderades alltså på Romerska Bad& Relax, hade ett ganska hattigt schema där behandlingarna låg spridda över dagen, men vad gör väl det när snön susar där ute... Skönt att få jobba lite! När dagens bokningar var genomförda hoppade jag in i blåbäret och rattade mot min sköna i Hudiksvall. En heeeel myskväll tillsammans med helena! Middag, smarrig efterätt, lets dance och efterlängtad kvalitets tid. När ögonen började grusa var det dax att styra kosan hemmåt igen. Jag gillar inte mörkerkörning, helt klart.

Lördag morgon var det upp&hoppa för att göra mej iordning inför ännu en dag på romerska. Var klar för dagen kl 18 och landade på gräddhyllan rätt trött o sliten. Jag har då inte valt en fysiskt lätt yrke, de tär en sak som är säker. Men det är bara att bita det sura äpplen, för kul är det! Lagade snabbt ihop en middag och sedan på med dans skorna. Spenderade lördagsnatten på dansgolvet med två glada brudar. Liksom alltid är jag färdig dansad och lagom nöjd långt innan stängning.. usch vad tråkig jag bli'tt!

Hade en riktigt ordentlig pysselsöndag som började med att jag satte igång surdegsbaket. Efter sex dagar var det dax att få till ett bröd av min surdegs process, spänande! Resultatet blev över förväntan och var verkligen värd all tid! Förutom dom sex förberedande dagarna så jäste brödet 45 min + 60 min + 50 min i ugnen. Ett rätt tidskrävande projekt alltså ... Men sååå värt! Hemmagjord rågsurdeg, där snackar vi äkta vara :) Gjorde även massa godis, fina hjärtformade av blandad smak och en hel satts av Leilas Road. De sistnämnda blev en fin födelsedagspresent till moa som kom på besök under dagen! :) Grattis vännen!

Tog även fram kära symaskinen igen, ett kärt återseende. Satte igång ett nalleprojekt o än ärjag inte klar ...
Strip dance på stark avrundade dagen och kvällen spenderades tillsammans med andreas och hockey! :)

Måndag och jag träffades åter igen av en lycko stjärna! De ringde från järvsöbaden och pang tjong så har jag jobb veckan ut. Masserar där mellan 14-18 om dagarna t.om lördag, uuuuunderbart! Så det är vad jag sysslat med hittils denna vecka. Utöver det så har förmiddagarna promenerats bort, pysslats över och grejsats igenom ... så som alltid i vickanvärlden. :) Dansade freepower igår och mös hemma framför tvn resten av kvällen.

Sååååå ikapp verkligheten och ett överlångt övertextat inlägg är ner malt.

Har en hel förmiddag att spendera på bästa sätt ni innan jag börjar min arbetsdag. 13.30 idag.

Önskar alla en fin onsdag!














RSS 2.0