28 November

Speglingar i Ljuset 28 November

Ett kraftfullt och användbart budskap.
Vi blir sjuka därför att vi undermedvetet tror att sjukdom är en lämplig eller oundviklig reaktion på en viss situation eller omständighet. På något sätt verkar sjukdomar lösa våra problem, ge oss något vi behöver, (uppmärksamhet eller vila), eller förse oss med en nödlösning på en olöst eller olidlig inre konflikt.
Istället för att se sjukdom som en katastrof, kan vi se det som ett kraftfullt och användbart budskap. Smärta är ett tecken på att det är något vi behöver bli medvetna om, erkänna, acceptera och hela. Sjukdom kan vara ett tecken på att det är något i vår livsstil som behöver förändras för att vi ska må bra känslomässigt.

*
Jag lyssnar
nu till vad
min kropp säger

*

Jag har, liksom många andra åkt på lite snuva så här i vintertider. Lock i öronen o snorighet, därmed har jag haft träningsfria dagar denna vecka. Jag saknar att få skaka på rumpan tills kroppen dommnar, svettas, ta i och vara utmattad. Vara utmattad efter något kul, något jag gillar, något skoj helt enkelt. Inte utmattning pga av kraftlöshet, utan efter ett enegriflöde. Något man kan vara stolt över att känna trötthet för.
Men alla åker vi bevisligen någon gång på snuva då temperaturen sjunker förbi 0-strecket, så även jag. Men jag dricker rödsolhatt och håller mej varm, så snart är jag på friskhets - stigen igen.

Under mitt blogguppehåll har det hunnit med att vara helg, dock kanske inte en helg full av fart och fläckt, men ändock så helglig.
Fredagen spenderades framför idol som åter igen bevisade hur värdelöst det är att ha ett tallangprogram där svenskafolkets röster väger mest. Daniel åkte hem, nästa gång blir det Marie ..
Lördag o ljusdal spelade bandy, kikade på det tills tårna var som borta och kinderna som rosen. Kvällen innehöll Julkonsert på gymnasiet och film mys tillsammans med nosen tills vi båda somnade sött.
Någonstans där mellan lördag/söndag slog förkylningen till, därmed även nackspärr, så söndag dag blev något utav en utmattningens dag. Utmattning pga av kraftlöshet.
Min käre pojkvän vände så småning om kosan mot norgelandet och jag själv styrde upp mej till moa där det vankades middag. Tyvärr var slogan ' avskedningsmiddag ', men stämningen var ändå på härlig nivå.

Måndag och så slutligen tisdag har som sagt varit tomma från träning och därmed blivit fylda av enbart massa fixande och trixande. Som vanligt inget som varit speciellt givande men nog så behövligt för min kära kropp. Båda dagarna har fått sin sedvanliga promenad runt sjön som tur är. Idag var vädret underbart, solen sken på de frusna trädtopparna och kvistarna glimmade vägen fram. Kunde känna hur solen värmde på mina av kylan rödrosiga kinder.

En glädjande överraskning landade med posten igår. Ett lurigt brev andresserat till victoria erhardsson, handskrivet och ihopslickat. Knappast från något företag eller förening, det här var något annat. Stämpeln var sundsvall.
Med nyfikenhet sprätte jag upp paketet. En liten lapp med ett handskrivet medelande trillade ur, och med följde en a4. JAG SKA PÅ BOUNCE 5 JANUARI!
oooooooh jess! vilken julklapp och en sådan överraskning! Tack min älskade flicka med det silkeslena blonda håret och det underbara skrattet. Tack för att vi återigen kommer få uppleva bounce och deras störtsköna show på dansens hus i sthlm. Tack för att vi får upplva det tillsammans.

Din kropp är det synliga uttrycket för din existens ..
Vi är många som inte är närvarande i våra kroppar,
som verkligen bor i dem och känner deras puls.
Inte heller är vi i samklang med den grundläggande rytm
som skapar liv i våra kroppar.
Vi lever utanför oss själva -
i våra huvuden, våra minnen, våra önskningar -
frånvarande ägare till den stora rikedom vi har i oss själva.

Det var Gabrielle Roth som en gång sa det och enligt min mening har hon fullkomligt rätt.
Vi är så många som ser oss om för mycket, tittar på andra, lyssnar efter andra och suktar efter annat. Vi är även lika många som tänker tillbaka på det som engång varit, det beslut som en gång tagits och det misstag som en gång begåtts. Vi är samma antal som önskar vi hade mer och allt annat som vi inte har, som vi inte tror oss äga.
Men vi äger så mycket, inte bara i matriella ting utan även i kunskap, kärlek, personlighet och levnad. Men vi glömmer att använda oss ut av, och glädjas av, att visa upp och vara stolta för, när vi hela tiden lever utanför oss själva. När vi hela tiden tittar åt andra. Vi måste sluta ständigt blicka bakåt på det misstag och felsteg vi engång tagit. Med blicken bakåtvänd kommer du snubbla på samma tröskel igen och igen och igen. Vrid om huvudet, höj blicken ett snäpp och se hur du med lärdom lyfter fötterna och kliver över alla trösklarna framför dej  istället. Se hur du lärde dej av misstaget.

Jag älskar er iallafall mina vänner, även dom dagarna ni gömmer er bakomskalet och glömer att visa just det Ni är, dom dagarna ni inte lever ut till fullo. Och jag önskar därmed att ni älskar mej lika mycket tillbaka då inte Jag har kraft till att vara ägare till den stora rikedom jag har i mej själv utan ställer mej bakom skalet. För jag tycker det är tillåtet att söka skydd där bakom ibland och önska och sukta efter både matriellting och egenskaper hos andra, för att sedan gå tillbaka till sej själv och bara vara absolut nöjd.Det är livsviktigt att hävda sig själv.


Speglingar i ljuset 22 november
När vi är rädda för att hävda oss och uttrycka våra verkliga känslor, kan det hända att vi använder droger, mat eller människor som ett sätt att antingen undertrycka eller ge röst åt dessa kännslor. Att hävda sig själv är livsviktigt. När vi stödjer våra känslor i handling skapar vi inre styrka och skydd. Vi känner oss trygga i nya situationer, därför att vi vet att vi har förmågan att säga "nej" till det som inte känns bra och "ja" till det som känns bra. Vi vet att vi är sanna mot oss själva och tar väl hand om oss själva.
 
*
Det är tryggt
för mig att hävda
mina sanna känslor.
*

En torsdag med plusgrader har tickat mot kvällen. En torsdag som har gett intrycket att vara en ganksa lat dag, faktiskt. Min promenad blev  inte av då klockan rusade iväg mot lunch på tok för tidigt så istället besökte jag guldflickan i kiosken för en pratstund medans tiden rörde sej frammåt. Då lunchtimmen slog in fick jag äntligen min lunch som herr Alen länge varit skylldig sen en gammal golfrunda. Den tillbringades på krakelspektakel med dess gröna buffé. "Ät lätt men bli ändå mätt" kanske inte var vad karln förväntat sej men jag tror det mättade honom lagomt endå, trotts att det inte fanns ngt kött (;

Mätt och belåten hämtade jag upp Moamus och åkte med en längtande prick i hjärtat mot Lillhaga och Rebecca. Skönt o ha henne hemma, men kändes dock inte som att det var allt för längesen vi sågs. Tur är väl det så inga nya band behöver knytas om ..

Hälsade kvickt min käre pojkvän välkommen hem också innan det bar iväg mot Stark och dansen. Gjorde om nikidansen lite, så nu var det mera indisk betoning en innan. Härlig musik som får mej att sprudla innombords.

Pappa hade kokat ihop spagetti & köttfärsås när jag kom hem, där ser man vad man kan bli överraskad ibland.
Så mätt och belåten sitter jag nu här lugn och avslappnad och lyssnar på min från Barcelona hemkommna Indianskiva, Meditation. Det är något specielt med indian musik som får mej att falla. Så avslappnande men endå så kraftfullt. Mmmmmmm andas in det. åter igen, grundad.

En annan sak jag vill dela med mej utav innan jag avslutar inlägget.
Jag läste något idag, något som jag gillade.
Det handlade om att älska hela sin kropp, och se den som perfekt. Att älska alla organ och organismer som hör till just Din kropp. Att glädjas över din midja, hur vackert du kan vrida och cirkulera den. Att älska din ögon, så glasklara och djupa just Dina är. Dina armar, händer, ben och fötter, hur bra dom passar på just din kropp, och hur fint dom rör sej tillsammans. För det är just så, att någons annan arm på din kropp skulle störa symetrin och förstöra allt som gör just Du vacker. Det stod även hur viktigt det är att påminna sej om just allt detta. Att beskåda sej själv och bara ge positiv cred. För kroppen reagerar på att du är nöjd med dej själv, och på det viset blir du vackrast någonsin. Älska ditt hår och ge det all posetiv näring för att växa. älska din hud, och den färg just Du har.
Ta vara på dej själv min vän, för det tänker jag göra. Att pröva ge sej själv positiv energi är varken något som någon annan behöver märka, det måste inte utmärkas, och det är verkligen inte något som är någon onödig energi att slösa. Det görs i din tanke, och ingen annan ser arbetet. Det är bara resultatet som går att beskåda.

För att få och ge mej själv positiv energi försöker jag umgås med människor som gör mej glad, visstas i miljöer som får mej lugn, och flertalet andra ting. Men jag tränar även för att få denna energi. Jag tränar inte för någon annan säger att jag måste, utan för jag säger det till mej själv. Det är mitt sätt, och jag delar det med tusentals andra. Men för vissa faller det sej inte lika natuligt att träna, men dom har sina speciella sätt för att finna den enerig som dom behöver, och det med all rätt.

Min brorsdotter frågade mej igår hur man gör när man tränar. Jag tänkte en stund innan jag svarade, men sa sedan; Man kan dansa, springa, hoppa, snurra ..... man kan leka. Hon log brett och jag fortsatte; Man kan faktiskt göra vad som helst för att träna. Just att leka räckte för henne att höra. För i just leken finns allt det som kroppen egentligen behöver för att få just den energi jag söker efter i min träning. I leken förekommer glädje, men även tårar, hopp, spring och olika strykeingivande övningar. Ja, i leken finns allt jag behöver. Jag är tacksam jag har mina brorsban, så jag får leka, på deras sätt som är det ultimata rätta sättet ätt just det, leka.

Träning är något som vissa inte har tid för och som andra tar sig tid till.
Det är skillnaden. Att planera och finna luckor i den stressiga vardagen vi alla lever i.
Den positiva energin, finn den!

Nåväll klockan börjar rinnar iväg och Lyxfällan börjar närma sej.
Mkt givande och skrämande pogram faktiskt så här i arbetslösa tider.

'everytime I try to reach it, it's to far up there .. "
Tur man är lång ... (;Sluta aldrig lek min vän!Living my life on a wednesday.

En ovanligt skön onsdag börjar nå sitt slut. En onsdag som innehållit en promenad runt sjön på morgonen, Lunch med pap och bror, sedan en 55 minuter lång joggingtur tillsammans med Harhäng. Dagens utmaning är alltså avklarad och det med stolthet. Då springa aldrig varit min starka sida, varken mentalt eller fysiskt. bävade jag länge innför idag då jag lovat följa med brunetten längre ner på gatan på en springtur. Jag tackar henne för det., hade väl aldrig i mitt liv trott att jag skulle orkat den biten och den tiden. Men där ser man vad man klarar av, alltid mer än vad man innan anat.

Någon som var mer sugen en mej på att få komma ut o springa, faster var mer gruvsjuk (:Haft sällskap av min godaste vovsing idag, han var med både på promenaden och springturen. Och vilken sprätt han är, hoppar fram bland buskar och diken, ständigt viftandes på svansen. Men även han visade sin trötthet strax innan målgång. Vilket sällskap ett djur kan ge. Funderar kring att skaffa mej en liten firre igen.. Dom andra utplånades efter ett par år i akvariumet, kanibalfiskarna. Några sådana vill jag inte ha igen, nej utan en liten guldfisk eller två.

Mot kvällningen sedan bar jag av mot pace och körde ett varv där. Alltså återigen är kontentan utav dagen,  grundad, stabil och avslappnad. Jag tjatar mkt i det, men det är en känsla jag vill påminna både mej själv och er andra om. Att den finns där, och är lätt att åstakomma. En känsla jag hoppas alla tar del av och håvar in, för att adas in och njuta utav. Känna stolthet för.

Trotts att sverige spelar boll för fullt har jag plikttroget följt bonde söker fru, och nåde dej fredrik om du skickar hem Lena.

Rebecca har som sagt landat på Svea jord idag och jag väntar med spänning efter ett samtal ifrån denna flicka med det djuptbruna håret och det vita leendet.


Gårdagen är förbi.
Morgondagen kanske aldrig kommer.
Bara nuets under existerar.
Njut av det. Det är en gåva.


Såsigt.


Verkligen en såsig dag! Vaknade upp i morgondiset liksom myran som dricker sin chocklad i guitar sången fia en gång i tiden lärde mej spela. Dock faller inte chocklad mej i smaken så lagade ihop en gröt istället. Förmiddagen i sej var inte särskilt innehålls rik, ägnade den mest åt att studera den täta dimma som omfamnade världen utanför. Ynka hundra meter frammåt kunde jag urskillja ting, sen var det dimma, tät som mjöl.Lunchade på Pen's med papilapi. Pärgröt och fläsk, smakade döds skönt i kistan! Därefter brummade jag hemmåt för att slå mej ner vid Stieg Larssons 'Män som hatar kvinnor'. Ni som känner mej in i märgen tappade förmodligen både armar och ben när ni lät ögonen följa den föregående meningen. Men det är sant, jag har köpt mej en bok och faktiskt börjat läsa den. Det här livet som arbetslös kan verkligen påverka och förändra saker och ting, även strikta personliga uppsatta regler. Hur vida jag kommer läsa igenom hela boken eller inte, det återstå att se. För att resumera de första 40 sidorna kan sägas att handlinge dock en aning förvirriad och ej särskilt rik på handling och struktur. Men jag litar på min mormors "Så jävla trökig i början, men sen du, dååå bliren bra!" Så jag ska knåpa på en stund till innan rammarna återsluts för gått.

När timmen slog för eftermiddag kände kroppen för en promenad då dagen till mestadels tillbringats innomhus. Sällskap vill jag såklart ha och litade på trogne vännen Walle, trotts att han är en hund är han en hyvelns karl som alltid ställer upp. Dock blev jag stående snopen med kopplet tomt och lusten till promenaden lika borta som hunden själv. Walle hade åkt hem för dagen och jag insåg att dimman var för tät och mörkret fallit för lågt för en ensam promenad runt sjön. Besökte istället bokhandeln för att leta efter ännu en bok (!) dock utan resultat.

Resterande delen av den aktiva tiden denna annars väldigt lugna mörka tisdag har jag åter igen fått gjort uttryck för mina kännslor och energi. Min yogamatta och jag knåpade oss igenom B&S passet med faktist ynka utveckling sen senast och sen fick jag svepa, skaka och skutta av mej genom ett underbart härligt afropass. Inte undra på jag saknade Stark nere i Barcelona ..

Sitter alltså här åter igen grundad stabil och avslappnad.
Jag bläddrar i min bok 'Att bara vara', utgiven av pedagogförlaget

"Mitt i det mest oroliga hjärta
finns en plats med frid, en plats bortom tid,
som inte kan påverkas av något du kan drabbas av.
Här i denna stillhet finns vila och helande.
Inget vi plågas av, inget vi är rädda för, kan skada dess fullkomliga lugn.
Gå in till denna rofyllda plats och lär dig meningen med ditt liv -
inte rikbarhet eller ryktbarhet
utan att få uppleva din samhörighet med allt.
Allt som du har älskat finns här.
All glädje. Allt gott. Du möter här allt levande.
Inget ont kan överleva i detta förklarade ljus."

Att sätta sej ner och känna sej in till den här plattsen, ett ynka stop i vardagen om blott för en stund, ger utveckling och förståelse till allt runt omkring. Att det är viktigt att vara rädd om sej själv, ta hand om sej och glädjas åt oss själva, det tror vi oss veta är självklart. Men har vi verkligen lärt oss det? Vet vi verkligen det? Lever vi i så fall upp till det?

Imorgon kommer äntligen Rebecca hem, även hon lämnar härliga Barcelona bakom sej. Underbart att få träffa henne igen, fick dock inte nog utav henne när vi levde som sambos där nere. (;

Nåväl, ny dag imorgon och en ny utmaning står på spel ..

En rykande kopp med hett te


Det är just vad som osar framför mej. Jämnsides med koppen ligger ett tomt bananskal där dess innehåll givit ny energi till en innan utmattad kropp. Ny duschad och utomordentligt fräsh sitter jag nu här med min kopp te och det tomma banaskalet efter ett par timmars härlig uttrycksamhet. Jag känner mej grundad, stabil och avslappnad.

Mer än nyskapandet utav denna blogg har jag underdagen grejjsat på med diverse olika ting.
Om än utav misstag gav jag mej själv en välbehövlig sovmorgon och klev upp lagom i tid ett par timmar innan lunch. Lunchen i sej bestod utav kina buffé idag, det var sista gången. Nog för att det smakade bra för stunden, men den mätthet man känner efteråt är inte den ynka stund lust för sinnet värd.

Ett varv runt sjön hans med innan jag åkte till min väl betydelsefulla tillvaro, närhet, kärlek och vän. Min mormor i det röda huset vid korsningen var sugen på att utföra diverse ärenden. Bland annat terrorisera elbutiken halva timmen med en envis ljusstake som lagt ner sitt lysande. Hon är härlig min mormor. Oddsen på konversation döv mormor och lågt mummlande elektriker är varken särskilt höga eller givande. Kontentan blev att ljusstaken gjort sitt och åkte i soptunnan.

Fick med mej Tobias till pace och körde en runda innan jag begav mej till Stark för att få koregrafidansa och känna härlig uttrycksamhet. Underbart.

Det gäller att stå med båda fötterna på jorden om man inte har stövlar sägs det. Jag önskar mej verkligen ett par stövlar i julklapp. Att slippa tänka på att alltid uppföra sej korrekt och agera rätt vid de tillfällen just den handligen krävs, eller då just det ordet bör sägas. Att slippa känna skuldkännslan för jag tänkte på mej själv istället för de andra. Att känna skuld för jag inte följde etiken och moralen. Vid just det tillfället, just den tiden, vid just den stunden. Att flyga fritt bland molnen, ibland studsa på det mjuka, hoppa över det hårda och landa på det lena. Snurra runt och sprätta i kring och ibland faktiskt blunda åt allt runt om kring. Men bara ibland ..

Tillsvidare kämpar jag med gravidationskraften och kluddrar ner ett par stövlar på min önskelista.
image1
Att inte alltid vara så jordnära men ändå stå stadigt på jorden är en tallang i sej.


Weeki-peeiki!

Oh jess, har granskat mej själv och kommit på hur snokig jag är i min omkrets bloggar och även hur kritisk jag är mot dom som har en tendens att glappa mellan uppdateringarna. Även hur kul och spännande jag tycker det är att följa mina vänner på deras bravader och även ibland hänga med i deras funderingar. I min egen hjärna kretsar det miljontals tankar och funderingar dagligen och för att få platts med nytt måste man ibland tömma. Därav denna blogg. Jag kommer alltså dela med mej utav mina ibland allt för djupa tankar och kanske även konstateranden, detta är då en varning så ni inte ska råka trassla in er av misstag i mina fundiluringar, utan vet redan på förhand var ni ger er in på när ni öppnar min blogg :) självklart kommer jag redogöra dagsöversikten utav mitt inte alls för händelserika arbetslösa liv. inledning klar, klart för över, kör på ...


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0