Heta drömmar och vita kristaller.

Igår gjorde jag faktiskt int e sådär över mkt ändå var jag så trött på kvällen att jag  somnade i soffan efter grannfejden, förkylningförkylningförkylning, vill inte. Hittade hur som helst lite blommor hos läckö igår, som jag har planterat och satt på bron så nu är även våren på Rombergsvägen :)

Idag skiner solen igen och det ser inte ut att blåsa vidare mkt. Jag hatar blåst, det får hellre regna. Speciellt nu, allt damm och grus far ikring som i vilken öken som helst, allt är så lortigt, fram med sopbilarna nu!

Idag är det sista April, Valborg så vackert väder passar ypperligt. Ska grilla in våren hos rebecca ikväll, ska bli mysigt. Hoppas även på att få se ngn majkasa, det hör lixom till tycker jag :)
På tal om kasa, inatt drömde jag att vårt hus bran, och drömen tycktes aldrig riktigt ta slut, fören pappa väckte mej .. pjuu. Det var den längsta drömmen på länge, fy sjutton!

Iblan hamnar man i sådana där perioder då man bara drömmer en massa tok, jag är nog där just nu, igen. Man blir helt snurrig på sej själb, den ena drömmen blir värre en den andra. Så pågår det så i ungefär en vecka, sen är drömmarna mer normala. Ngn mer än jag som brukar hamna i det här stadiet, när drömmarna verkligen spårar ur?

Hur som helst så ska jag iväg på behandling för knät nu klockan nio, där efter ska jag åka och köpa mej en liten köttbit till ikväll. Vanligtvis brukar jag gilla att grilla lax, men är det premiär grillning så är det, då äre kött som gäller! :)

Ska försöka hinna sitta ute i solen idag också men även slå lite bollar på rangen, det gäller att komma igång nu :)

Slipping away.

Äntligen hemma från fjälls och vette tusan om tröttheten verkligen har släppt greppen, jag tvekar lite faktiskt ...
Har hur som helst haft en riktigt grym helg tillsammans med mina sju Toppar i Fjällen, ramundberget - Afterski1000! Sena kvällar, tidiga mornar, alkohol och en mängd tokigheter, precis som det ska vara! Värdels tur med väder har vi också haft för den delen, strålande sol hela helgens så det blev en del brända näsor faktiskt, charmigt men ont :) TÄnker inte sitta och redogöra dag för dag, då skulle det här inlägget aldrig ta slut men delar med mej utav lite bilder ..

KOm alltså hem i söndags, trött som en get var jag så blev inte många knop gjorda. Åkte till andreas för att vinka av han till norge sen hem för att bara göra ingenting.

Igår däremot var jag tvungen att ta tag i packningen, fanns en del att packa upp vill jag lova. Huvaligen att packa upp väskan efter en tripp är verkligen sååå tråkigt. Blir till att tömma den upp  och ner i tvätten, sortera brukar vara omöjligt. Efter det pysslade jag på med lite allt möjligt här hemma, lunchade och på kvällen var det dax att åter igen köra ett pass på pace. Porran och Lukas blev mina följeslagare vilket var trevligt :)

Idag vaknade jag upp med lite känning i halsen, får verkligen inte bli sjuk nu! nejnejnej, jag om någon har ju gått bra klädd nu i våren, bra nog orättvist om jag skulle åka på kylningen. typiskt. Har tömmt i mej en kur Kan jang som brukar göra susen :)

Ska ladda upp lite bilder nu, sen bege mej ner mot Läckö och se om han lyckas ha ngra fina blommor till mej idag :)

                                                            

spindelmannen, batman, lejon, stålmannen, prinsessor.

O herregud vad trött jag känner mej! Riktigt så jag längtas till att lägga huvudet på kudden, så det får la bli snart.

Har haft min rumpa placerad på cykelsaden en del idag, det är verkligen såååå kul att cykla! haha, jag älskar bar backe. Cyklade upp och på delins och handlade åt mormor innan lunch, lunchade på järnvägs, handlade ett par solglasögon för 49 kronor som kan tas med till fjällen utan att jag behöver känna att dom behöver vårdas och trampade sedan hem för att åka ner på rangen och slå lite bollar tillsammans med harhäng. Underbart väder och underbar dag, jag mår bra när plusgraderna börjar omsluta mej :)

Åt lax till middag som pappa överaskade mej med, då blev jag glad och det var supergott. Sen kajkade jag iväg till barngympan där vi hade avslutning idag. Nästan alla barnen var utklädda och det var super kul att se, alla var så glada och ingen satte sej på tvären, skönt :) Fick även en jätte fin ros utav två stycken syskon, Leon och Lova, riktiga sötnosar.

Efter gympan åkte jag till pace och körde cykel, mage och rygg. Rätt segt pass, men hade annika som sällskap vilket lättade upp lite såklart.

Imorgon bär vi av, 8 tjejer mot Funäsdalen och Ramundberget för att dansa järnet ur Afterski1000. hoppas jag. Jag som tror på mirakel hoppas förståss att behandling nr 1 imorgon ska göra susen, annars blire då ingen dans och vad blir det då?

Nu äre dax att hoppa i kojs för min del, måste upp för behandling och även för packning. Så har en del att göra innan vi beger oss av imorgon kl 12, men det fixar sej, såklart.
 

image64
MYMMS

image65
VACKER


Bilder

Solen skiner idag igen, helt otroligt vad vi har tur med vädret! Hoppas bara det håller i sej över helgen! :)

Gick ut och gick klockan sju imorse för att jag skulle hinna till sjukgymnasten till klockan åtta, och jag hann alldeles perfekt :) Äntligen har jag fått en diagnos, 'chondromalacia patellae' nämligen. Hur som helst så har jag en skada på brosket på knäskålens baksida.. Och tydligen har det gått så långt så jag måste börja med behandligar. Några år till så skulle jag vara bra, kul! Jag hade förberett mej på ngn vecka till eller så, men år!? :O aldrig. Posetivt tänkande äre som gäller, jag hoppas behandliganra gör susen. Tyvärr så får jag inte gå på mina promenader ngt mer, vilket gör mej förbaskad! Men jag får ta och lyda order nu om jag ska bli bra inom närmaste framtiden, dummt att förvärra i onödan. Så under behandlingstiden så får jag ta sovmornar ...

Här kommer bilder på mina shoppingfynd :)


En jacka från MONKI


En wct liknande jacka med trekvartsärm från H&M


En oversize t-shirt med en avklipptärm från MONKI


En kort blank tröj/jacka från MONKI


Ett bredrandigt linne från Carlings


Ett par byxor som är halvhöga i midjan och pösiga upptill som smalnar av ner på benen, higwater, MONKI


Sjömansinspirerade ballerina skor från Scorett


Gladiator sandaler MONKI


Det här lilla paketet fick jag av papi igår när han kom hem från Spanien, men en liten go parfym innuti :)



 


Shopping dag.

pjuu äntkligen hemkommen nu, tolv timmar senare. Jag och rebecca lyckas alltid hålla på i evigheter när vi är och shoppar tillsammans, tiden verkligen springer iväg. Men shoppingdagar tar ut sin rätt till slutet, man blir verkligen dödstrött ... Körde dessutom hem med kvällsolen rätt i plytet, vilket inte var ngn höjdare. Såg verkligen ingenting emellanåt :/

Men en dag som gav massa sköna fynd åtminnstone :) Jag är alldeles för trött nu, men imorgon då lovar jag att ladda upp lite bilder på allt inhandlat..

Nu ska jag göra mej iordning för sängen, ska vara hos sjukgymnasten imorgon klockan 8, så blir till att kliva upp extra tidigt om jag ska hinna iväg på min promenad innan.
Nattinatti*

en finne i plytet.

Sitter här och väntar på att min köre papi ska dimpa in genom dörren, han kommer nämligen hem från att ha varit i spanien i en hel vecka, den räkan. Ska bli skönt att få hem honom igen, blir en aning ensamt i huset när han inte är hemma och luffsar omkring.

Blev att jag slog en hink på rangen innan lunch, som planerat, och det gick faktiskt rätt så bra må jag säga, skönt :) Lunchade senare tsm med rebecca nere på golfresturangen innan jag åkte till mormor en sväng. Sen åkte jag iväg på panseér jakt, ni vet sådana där blommor som ser ut som jätte stora natt&dag, men utan resultat. Visserligen hittade jag endel, men inte just dom färgerna jag vill ha och då duger det inte. Inhandlade mej istället en söt liten blomma att ställa på köksbordet, då blev jag glad.

Resterande eftermiddag spenderade jag med mina älsklingstroll mest ett utav dom förstås. Vi lekte hejvildt ute i solen; hoppade hopprep, gungade, rockade rockring, sparkade boll, spelade boule och busade ikring, nu är det vår min ängel. Senare mös vi ner oss framför bolibompa och sen begav jag mej till pace tsm med Lukas. Körde ett sent pass och kom inte hem för allt så länge sen faktiskt och nu är kl halv elva.

Imorgon ska vi bege oss till sundsvall för en liten shopping dag Jag och Rebecca. Vi tänkte spana in Birsta och alla butikerna nu när dom är klara. Vi får se vad jag snappar upp underdagen, har iaf ngra planerade köp som jag hoppas jag kommer finna. :)


Min sköna



Vi lärde oss nästan rocka idag ..


Vi hoppade, och ibland snavade ..


busade och även strejkade ..


tittade hur långt hallonbuskarna hade kommit i våren..


Gjorde 'snurrgurka' gång på gång på gång ..


Men framförallt skrattade vi en heeeel massa ..


Älskar dej Min stjärna.

Rosiga kinder.

Nästan så vi börjar bli bortskämda av det vackra vårvädret nu, nästan så att det börjar kännas som en vana att bli träffad av solens starka morgonstrålar när jag knallar iväg på min promenad, nästan så jag uppmärksammat att människor runt omkring har börjat le igen efter en blöt kall vinter, nästan så det känns alldeles alldeles underbart att sommaren är på intåg. Love it! :)

Sitter och luktar papaya efter min dusch, hade turen att få med mej ett bodybutter från Bodyshop när vi var i gävle också, luktar mumms :) Funderar på att gå ner till golfbanan och slå någon hink på rangen nu innan lunch och tror bestämmt att jag ska göra det. Senare ska jag iväg och handla och hälsa på mormor b.la så ínnan lunch passar nog rätt bra för ngra swingar. Efter gårdagens runda finns längre inga ursäkter för att inte träna, haha :)


image45
Tre busungar på kalas :)

Mer än redo.

Klockan är bara halv tio och jag är verkligen super trött! Blir inte till att göra allt för många knop nu förens det är dags att krypa ner under täcket. Har varit en riktigt händelserik dag och det har verkligen tagit ut sin rätt..


Älvkarleby och en golfdag var alltså inbokat idag och det var bestämt att jag skulle plocka upp mitt golfsällskap kl 09.30, jag var självklart sen men det var ingen big deal just för tillfället. När jag plockade upp honom hade vi gått om tid fortfarande då vi hade start tid kl 13.33. Men sen började min ständiga otur sätta igång. 45 minuter sen svängde jag in hos brorsan och bytte bil, gasade iväg och plockade upp mitt sällskap, upptäckte att jag glömt plånboken hemma så fick vända och hämta den. Och än så länge var allt frid och fröjd. Men sen .... Svängde in på Jet för att tanka. Och jag har aldrig i hela mitt liv tankat ngt annat än 95 så tankade in några liter bensin av ren vana. Men när jag skulle stänga igen tanklocket var det ett gult fult klistermärke som bar texten DISEL. Fan i helvete, jag hade tankat bensin i en diselbil, en sprillans ny demobil dessutom. Ringde min käre bror och fick noggrant förklarat för mej hur himla dum jag var, väldigt lägligt när jag redan var stressad och viste sååå väl att jag hade gjort fel. Hur som helst ringde jag andreas och bad honom köra ner min bil på firman. 10 minuter efter ringer han upp och berättar för mej att jag hade kört den till brorsan och att den alltså inte stod parkerad hemma. Där gav jag upp hoppet på mej själv ... Hur som helst så kom vi iväg tillslut efter många dummförklaringar och hån mot undertecknad. Sen flöt det faktiskt på förvånansvärt bra resten av resan, sådeså.


Gick senare på dagen 18 hål på älvkalebys bana, strålande sol och ett inte allt för bra golfspel.. Men skönt att vara igång åtminnståne. Och vann, det gjorde jag också, om vi ska prata resultat (; haha. Första rundan för säsongen och jag hoppas verkligen på bättre golfspel kommande rundor ...


Resan hem gick bra, om man bortser från min fel körning på e4an som gjorde att jag totalt missade avfarten vid tönnebro utan blåste rätt fram och hamnade tillslut i hudiksvall. Hur som helst kom vi hem helskinnade, och tur var väl det, för jag bävade för det värsta när dagen började med såååå mkt oflyt. Men det är väl så det ska vara i min värld antar jag, jag är dömd. (:


Andreas har åkt tillbaka till norge, vilket gör att det känns ensamt och tråkigt lugnt här hemma ..

Men har hur som helst stillat hungern med en västkust sallad och känner mej mer än redo för sängen efter dagens bravader. Ett tack till alla mina medmänniskor som har ett grymt tålamod med mej och mitt oflyt .. (:


Jag hammnade oftast inte i dom bästa lägena ..

utan hamnade för det mesta i dom sämsta ..

hade heller inte dom bästa utslagen (notera bollen som flög max tre meter den där gången)..

Men, det ordnade till sej emellanåt .... :)

hemkommen.

Så, hemkommen från Gävle nu och känner mej faktiskt rätt så trött :/ typiskt..
Blev en del god mat och tårta och annat godis, magen pekar rätt ut och berättar om en frossens dag. Men himla trevligt har vi haft det, massa släkt och vänner till 'andra' familje som alltid är lika trevliga och välkommnande. Synd att det inte är allt för ofta vi träffs, blir nästan så man glömmer bort deras ansikten med tiden, det gillar jag inte alls. Hann iaf med Make up store innan kalaset satte fart, inhandlade en ny foundation samt puder, förlängde mitt medlemskort och fick därmed en fin necesär i present, tack you. :)

Ska kila iväg och tvätta av mej dagens make up nu innan sara kommer, den känns lixom lite utsliten, ni kvinnor vet vad jag menar (;

Sen kommer som sagt Sara och det blir en lugn kväll, iaf för min del. Hon lät sugen på ngt mer fartfullt, men jag får så lov att backa. Ska upp och iväg mot gävle imorgon igen nämligen, fasst då till älvkaleby för att lira en runda golf. Som jag har längtas efter första svingen, ska bli riktigt skoj! Så blir till att spara på krafterna ikväll .. oroar mej dock för hur mitt knä ska bete sej dom 18 hålen, men det ska nog allt gå :)



Två bilder sen Dex cuppen i vintras, nyss hemkommen från barcelona, vi började nog bli trötta där ngnstans .. haha.


Nä, dax och kila iväg nu. Hoppas ni har njutit till fullo av den soliga dagen som varit och verkligen gott runt med uppläppar! :)

tjiing*

En kvick'en.

Ska pluttra ner en kort inlägg nu innan Andreas kommer och plockar upp mej. Vi ska nämligen åka till gävle idag och gratulera en av A's bröder. Ska bli trevligt :) Ska även försöka hinna med en glimmt till make up store, behöver lite saker som tatt slut.

Igår blev jag bjuden på middag på Gks av lillnosen, super mysigt och jätte gott! Att man inte kostar på sej att gå  dit för att äta oftare, verkligen klass på maten. mumma. :)

Vi åkte till statoil och hyrde en film efter det, hann tyvärr inte följa med så långt in i filmen förns jag slocknade. Så ska istället titta på den påväg till Gävle nu, om jag inte blir åksjuk förståss, jag har ju lixom en tendens att bli det ...

Uppdaterar mer ikväll. :) tjingeliing*


Inget ordbajsande.

Uscha, känner mej egentligen alldeles för trött för att pluttra ner ngt här, men i give it a try. :)

Dagen igår flöt igenom bra, och mellan all träning, barngympa, skjutsande och afmöte så hann jag även klämma in en rejäl städning. dammning, dammsugning, ruskade mattor och torkning av golv hann jag med, fräsht förstår ni (;

Mot kvällningen dök Helena och Rebecca upp, skönt att även få se Helena igen efter resan, min sköna.
Bra precis när dom lämnade huset så dunnsade istället Andreas in, på en onsdag. En dag tidigare än vanligt var såklart en glad överaskning :)

Idag däremot blev jag väckt av en snickare som kom två minuter tidigare än beräknat. Så men sömnkusarna kvar i ögonvrån släppte jag in honom och hälsade godmorgon i min kända röda morgonrock.
Knallade ut på min prommisrunda sen med solen i ryggen, uuuunderbart! Man blir så lycklig av klart väder, vansinnigt. :)

Senare åkte jag iväg och handlade lite behövligt på ica och hälsade på mormor. Blev kvar där ett tag och åkte sen ner till Läckö och inhandlade mej lite nya blommor, jag älskar't!

Lagade en sen lunch bestående av en supergod lax och tog mej sedan en tuppis i solen. Kring fyra knackade harhäng på och vi bar iväg mot pace och körde ett härligt pass. Gött med sällskap!

Jag och Andreas åkte sen till stocksbo och hälsade på dom små lammen. Dom är såååå gosiga, men jag törs inte röra. haha. Men vi ska förmodligen åka dit imorgon igen, på dagen den här gången så jag får se dom springa runt i hagen, då ska det allt klappas :)

Jag har just tagit in mina sängkläder som hängt ute på vädring idag, och bäddat nytt. Ska bli så skönt att krypa ner bland allt det frächa.

Som avslut vill jag rekomendera er att köpa clementiner, dom är goda igen! Märken Satsuma, finns på delins, pytte små är dom, men suuuper goda verkligen. Kurera er med c-vitamin gott folk, så slipper ni förhoppningsvis försylningen som lurar nu när solen börjar titta fram. Det är inte dax att klä av sej jackan än!


image37


the sun i funnysunny.


Men äääntligen en solig morgon! Det var verkligen på tiden :) Sitter här och har precis kommit ur duschen, gick  min promenad extra tidigt idag eftersom jag endå måste gå upp klockan 7 och släppa in snickarna. Att solen är här gör allting så mkt lättare.

Efter många om och men fick jag iväg mina högskoleansökningar igår. Hälsocoach och en kurs i marknadsföring blev kontentan, båda på distans ... Mer än så blev det inte, jag kunde helt enkelt inte bestämma mej. typiskt mej.
Ngn mer än jag som har strullat rejält med sökningen till högskola kanske? Jag hoppas det :)

Efter träningen igår kom rebecca hit och tur var väl det annars hade de där ansökningarna aldrig kommit iväg. Min tekniska förmåga ligger på noll, även tålamodet. Men jag tackar för hjälpen! :)

Onsdag idag och har en hel del att göra efter lunch. Arbetsförmedlingen 13.30, skjutsa mormor till och från sjukhuset 14.00, träna, barngympa och slutligen en dejt med Helena. Kan bli lite tajt där mitt i planeringen, men det brukar lösa sej :)

Köpte ett par nya träningsbyxor igår, äntligen. Och även en helvit långärmad tröja, ett suveränt basplagg helt enkelt.

image35

image36
Även en bild sen i fredags, innan matförgiftningen ....

Fruktsallad och härliga bilder

Efter träningen igår hann jag hem och duscha och börja på en fruktsallad innan älsklings'Shanie dök upp. Underbart kul och framförallt skönt att se henne! Hon hade med sej kameran med massa härliga bilder från thailand, inte ett dugg avis blev jag .. Så blev en kväll tsm med henne, kameran och fruktsallad igår, musigt. :)

Har varit ute på promenad imorse, och det känns så skönt att se hur snön tynar bort, dag för dag. Snart är våren här på riktigt mina vänner. Det är dax att jag registrerar mej på studentum.se nu också, sista ansökningsdagen idag, jag känner mej inte ett dugg klokare över vad jag ska söka än innan... ole dole doff.

Får se vad jag ska hitta på resten av dagen, kan hända att jag hoppar in i blåbäret och styr kosan till hudik en sväng, men vi får se :)


         
Det lyser en stjärna för dej även på den Thailändska himmelen, mamma.

 

Våran snabelvän skulle allt följt med oss hem till Sveajord :)


Vilken början!

Blev inget bloggande igår, kände att dagen skulle blivit helt nerdragen i leran om jag skulle ha satt mej vid datan. Blev inte alls många knop gjorda, huvaligen för söndagar. Det blev en dag med telefonen vid örat i flera timmar, mobilen var göldhet efter sista samtalet. haha :) Helena och Sanna är som sagt hemma på modersveas jord så jag fick mej ngra timmars redogörelse efter resan såklart, även Anneli ringde från götet. Det är otroligt vad mycket det finns att prata om ibland :)

Hälsade på älskade Brorski och hans familj en sväng på kvällen, måsta checka läget så allt stod rätt till med honom efter vurpen, och han såg okej ut som tur va :)

Där vi dansade på köksgolvet, Jag och min prinsessa, fick vi beskedet från tvrummet. Engla är mördad. Jag blev helt stel innombords. Såg min prinsessa i ögonen, såg hennes oskyldighet, glädje och lycka som speglar sej i inte bara hennes, utan alla barns ögon, som glimmrade likt stjärnor. Det gjorde ont i mej, jag lyfte upp prinsessan och hon gav mej ovetandes en hård kram och klammrade sej fast runt halsen på mej. Den ilska och gråtfärdighet som jag kände i kroppen fick jag pedagogisk trycka undan och istället plocka fram ett leende som egentligen innehöll sorg. Jag kramade tillbaka. Alltid ska du få platts i mina armar ... min prinsessa.

Åkte senare till Rebecca och spenderade resten av kvällen med att prata och mysa på. Fanns även här en hel del att prata om, så ingen brist på sysselsättning :)

Idag har jag varit ut på min promenad som nu mer nästan blivit mer av en plåga än njutning med det förbaskade knät. Men den smärtan är bara närvarande den stund jag är ute och luffsar, när jag är klar är det värt det :)

Efter duschen ringde min telefon och jag fick beskedet. Jag har fått sommar jobb, ääääntligen!!! Så från och med vecka 25 t.om vecka 32 kommer jag jobba på fiftyfifty, känns verkligen superkul! :)
Dagen känns som räddad, vädrets makter har inte en chans att trycka ner till deppighet idag, no way!

image30

Jag älskar er!

ett ess i skjortärmen.

Idag har jag och min tjockisvän Lukas varit och kollat på fotbollscup i färila, 12-13 åringar. Visst är det lite roligt en stund, men esn blir det allt rätt segt. Men vi hejjade lite på hans kusin som fick sej en brons medalj och sen for vi hemmåt.

Jag och papi har varit och handlat och därefter åkte vi till moster för att få i oss lite fika, goodie :)

Sitter på helspänn och väntar på att få ett samtal från antingen sanna eller helena som kommer hem från Thailandet idag. Jag har saknat dom så otroligt mkt, två veckor har faktiskt kännts som enormt lång tid, annars brukar det alltid gå så fort!? Aja, ska hur som helt bli skönt att ha dom på hemma plan igen, hur bruna och fula dom än är. (;

Jag längtar oerhört mkt efter sol och värme nu, korta shorts och vackra klänningar i regnbågens alla färger. Jag har länge försökt gnetat på min käre pojkvän att det är dax för åter en resa nu, tyvärr är han inte lika på. Karlar, jag säger då det.  :)

Ska gå och sätta på bastun, enda värmen man får en sånn här snöig dag. :)

image29

Lördag

Igår kväll var vi som sagt hemma hos rebecca, hon jag och Moamus. Jag kockade till en middag och sen blev det tv och massa mys och prat. Allt var toppen tills klockan började närama sej elva, då bubblade det lös. Jag blev illamående och tänkte enbart på champinonerna som inte hade varit allt för goda faktiskt. Usch, efter ngra toabesök insåg jag att det enda rätt var att styra kosan hemmåt. Yr och väldigt skakis körde jag hem, kändes inte allt för säkert :/ Väl hemma kasstade jag slutligen upp några pizzor och började där efter reka på mej. Verkligen världens lättnad, att vara illamående är ingen höjdare, det ger panikkännslor, huvaligen.

Somnade rätt snabbt och drömde därefter hemska drömmar hela natten och låg med oro. Min älsklings brorski är uppe i fjällen och har krashat med monster skotern så jag var såklart rädd att det var ngt allvarligt. Han har ju redan bestående skador som absolut inte får rivas upp.

Så jag avslutade alltså fredagen med en eventuell matförgiftning och enorm oro. Ingen höjdare ...

Idag däremot har jag fått klarhet över olyckan och illamåendet är som bortblåst, lättad.
Lät kroppen få vila ifrån morgonpromenaden och gav den en liten välbehövlig sovmorgon. Vet itne riktigt vad jag ska hitta på resten av dagen, ska ta och bestämma mej för det nu :)




hur svårt kan det va!?

På radion trallar Linda Bengtzing sin schlager hit 'hur svårt kan det va' och vid matbordet sitter jag och blädrar igenom SACO-katalogens 232 sidor med hjärnan snurrandes på högvarv. Låtens refräng och titel bankar i takt till musiken och får min frustration om än inte redan störst, än större.. Kollar lite snabbt av vad det är för datum i min kalender, den 11 April. Shit, ännu mera ångest. Höskole ansökningarna ska vara inlämnade senast den 15, fan.
Efter nära på 2 timmars spånande i katalogen och jämmförelser mellan behov och löner, intresse och bra kunnande har jag punktat upp 17 olika utbildningar som skulle kunna vara tänkbara. 17 jävla stycken, ur SACOkatalogen, då har jag inte enns kollat ingenom ky-katalogen och resternade möjligheter. 4 dagar på mej, jag dör..

Jag följde aldrig med på högskole utställnningar, SACO-mässan osv i skolan när jag fick chansen. Och varför i hela friden gjorde jag inte det frågar jag mej själv och bankar mej samtidigt i huvudet!? Likt rebeliska protester mot allt för långa bussturer med illamående och pisspauser stannade jag hemma från det som hade kunnat givit mej en klar överblick över mina möjligheter och kanske, kaaaanske hade något kunnat fångat mitt intresse. Men aldrig gav jag det chansen. Jag är en sumpare ... !

Istället har jag alltså med en blanding av stress, frustration och förvirring suttit två timmar och snurrat igenom en katalog, av.... (?).

Kontentan är alltså; Ni gott folk som fortfarande är på gymnasienivå, och fortfarande har chansen till att enkelt få hjälp och information och yrken, sumpa det för fasiken inte!!

Själv sitter jag här med kraven: måste bli något, måste vara någon, måste kunna något.
Om det är dax att uppfylla dom här kraven redan, det vet jag inte. Men jag vill iaf komma en bit på vägen, sen får vi se när jag börjar promenera längs den..

Annars idag fick jag sällskap på min morgon tur av Harhäng, trevligt :)
Ska stryka lite tvätt nu innan lunchen, därefter ska jag iväg och handla lite och sedan är det ridning.
Ikväll blir det middag och mys hemma hos Rebecca :)

apuuapuuuapuuu

Och snööön den bara vräker sej!! Jag tänker sluta tjata om det nu, det där var sista gången. Så gjort för evigt ..

Jag som trodde det skulle bli en städfri dag idag, enda tills moster öppnade dörren och klev in klockan 11 på förmiddagen. Var bara att plocka fram skurtrasorna idag igen. Men nu är hela övervåningen dammad, äntligen! Varenda list är puttsad och varje dammråtta är dödensdöd. Känns underbart skönt och luften är helt annan, friskt friskt friskt!

Senare på eftermiddagen åkte jag iväg och tränade. Eftersom mitt knä som sagt inte fungerar till 100% så fick jag så lov att sätta mej på spinningcykeln och trampa igång, efter det ett rejält hantel, mag och ryggpass. Dax att knät rekar på sej nu, så jag slipper den där förbaskade cykeln, inte ett dugg kul är den.
Körde även lite 'kissande hunden', folk tittade, varför!?

Har kors i taket t.om tvättat håret ikv, ni som känner mej vet att det inte sker allt för ofta, men när det händer då är det ett projekt som heter duga.. Gud vilken tid det tar med inpackningar, föning, plattning och produkter hit och dit. Från och med när jag kliver in i duchen är det ett projekt på ca 1 ½ timme, inte undrapå att det inte händer ofta..
dessutom blir man så förskräkligt blöt, fyy.

Tro inte att jag är världen lort nu bara, mitt hår är van vid ett par dagars vilande från slangen, det har lixom lärt sej (;

Hockeyhockeyhockey, varje jäkla dag är det hockey på tvn och jag har varkligen noll intresse för det. Enda gången den sporten överhuvudtaget är lite intressant är när det handlar om VM eller OS, annars är det knappt värt en sändningstid ...

image28

I wanna dance in the kitchen on the floor.

Igår kväll när jag var påväg att dra ner rullgardinen fann jag mej sjäv kika ut genom sovrummsfönstret med en kännsla av välbehag. Jag kom på mej själv släppa iväg en kännsla som tyckte det var mysigt och fint. Dessa var riktade mot de nyfallna decimetrarna snö ute på gatan! Kvickt ryckte jag till och ruskade av mej hemskheterna, rynkade på ögonbrynen, sa tvi och drog täcket över huvudet. Där vare riktigt nära ögat...
Jag vill ju inte ha ngn snö har jag sagt, sluta försök övertala mej. Naturens skönhet har väl trottsallt sin makt ...

Vaknade av mej själv imorse, långt innan klockan skulle ringa, så klev upp med det samma. Drog på mej kläderna och plummsade ut i vädret. Under hela promenaden klurade jag på vad jag egentligen föredrog för material under fötterna. Oplogat, plogat, eller nerkörd snö. Jag kom fram till oplogat och blöta skor, för fy sjutton vad halt det var på det plogade och nerkörda. Hade enormt ont i knät sista 2/3 delarna av promenaden, ska jag itne ens kunna gå nurå? vilavilavila, glöm det, det hjälper inte. Då smyger det sej på igen så fort jag sätter igång. Zoonsalva, det tror jag på :)

Sitter och väntar på att glasmästarna ska komma nu. Vi ska bygga om nere i poolrummet och uterummet, pappas nya projekt. Jag har int eriktigt hajjat exakt hur det ska bli så har därför heller inte kunnat protestera. Jag tror det är pappas nya teknik, att vara så otydlig och förvirrad som det bara går för att slippa protester. Känns som han använder det allt för ofta nu för tiden ... :)

Hinder hinder, hopp.

Dagen har flytit igenom himla bra faktiskt, trotts all snö. Städat en del, varit på af mötet, sökt några nya jobb, tränat och haft barngympa.

Mitt knä strejkade även idag, så fick be Thony om hjälp. Fick ngn halv dan diagnos och lite träningstips för att försöka åtgärda det, hoppas det hjälper bara. Vill inte ha några mer hinder i träningen.. enyoing.

Barngympan gick förvånandsvärt bra idag! Kanske för att det itne var allt så många barn, eller så var dom bara ovanligt snälla :)

Kockade ihop en faktiskt riktigt god middag också, helt på inpuls. Känns som jag fått mina grytor varma nu, det mesta går bra. För ett år sen kunde jag inte ens koka makaroner, herregud vad man kan utvecklas...
Och utveckling är inte ngt som bara kan ske inom matlagning. Med enkla knep och träning kan man faktiskt utvecklas inom det mesta. Det gäller bara att blåsa på glöden lite så brinner det oftast av sej själv sen :)

Nu i kväll har jag kikat på men in trees och topmodel som vanligt på onsdagar, och känner att nu är jag redo för sängen. Snön har åter igen satt igång med sitt vräkande, jag ber en stilla bön för att den är veck imorgon ...


men stoppa upp nu!

Men sluta vrääääääk ner för gudskulle! 9 April nu, så stop it! Jag vill inte ha någon mer snö, inte enns en liten gnutta! usch ...

Bidde inte av ngn morgonpromenad imorse heller, inte så mkt fest över att plummsa runt i snöyrväder. Lät huvudet vila mot kudden en liten extra stund istället, det kändes välbehövligt. Innan lunch nu har jag  massa tvätt som ska strykas och ett badrum som behöver städas. Egentligen hade jag velat kommit iväg och tränat före 12 också, men det tror jag blir lite väl tajt.

Ska på arbetsförmedlingen klockan 14-16 och har barngympa därefter till klockan 18.30. Jag brukar iof alltid träna alldeles efter den, men hade varit skönt att bara kunna åka hem o få i mej lite mat och sen bara invänta kvällens toppen pogram :) Vi får se hur jag lägger upp'et.

Pratar med Lukas, han är nyduschad och luktar gott påstår han, sommar. Öl och chips då säger jag ...

Men vaaaart är Engla!?!?!?

som ett gnisser i skålen.


Så, kväll igen. Arbetsintervjun känndes bra, fick dock inget konkret beslut om anställning eller ej, men dom vill väl ta en funderare kan jag förstå : ) Tyvärr gäller det ingen fasst anställning utan bara sommarjobb, men jobb som jobb. Jag vill verkligen jobba nu, helt klart!


Som planerat stack jag iväg till Pace sen. Hade tänkt köra ett löppass men det sket sej när jag fick så fruktansvärt ont i knät efter 1 km, så tvingades bryta. Typiskt. Körde istället en del armar och n rejäl genomkörare på magen. Tråkigt när ngt hindrar en från att köra fullt ut, då blir jag som sinnig.


Lagade sen kyckling, quinoa och currysås till middag, gottgott : )


Har haft ett långt härligt samtal med Tessan nu också på kvällen, roligt att höra ifrån henne lite. Hon saknas mej allt här hemma : )


Snöblasket droppar fortfarande ner där ute och imorgon skulle det bli än mer snö, fy tusan. Och ännu mera botten känns det när jag har vänner ute i världen som gottar sej i solen. Men men, min tur kommer, nu får jag glädjen i den här sörjan istället. Och det är väl kanske inte helt fy skam det heller, om man tänker efter ...

Fin lir.

Snacka om att det är städning in i minsta vrå här nu dom kommande veckorna. Varje list och vrå dammas. Man kanske tycker att det låter långt tid med ett par veckor att städa ett hus, men glöm det, inte när det finns sånna ytor och exakt ALLT ska städas. Jag underhåller överlag med dammning, dammsugning och torkning ungefär en gång i veckan. Men sedan mamma blev en ängel har inte själva grovstädningen inte blivit av, det är verkligen dax nu! Har dammat mina två rum idag, till och med puttsat och dammsugit tangentbordet, det ni .. haha :) Imorgon äre dax att ta fram trasorna igen, ohoojaja..

Oj, klockan har tickat på och nu är det dax att bege sej ner på köpingen, ska som sagt på intervju klockan fem. Sen ska jag iväg o springa av mej lite. Återkommer med resultat från intervjun senare ikv :)
CIAO*

a bodybag?

Mogonpromenade är gjort, frukosten äten, tidningen läst, kroppen duschad, blommorna vattnade. Ah, vad mer kan tänkas göras en förmiddag som denna? Snön har börjat vräka ner igen, lyckligtvis inte lika peppat som igår, men nog allt vräker den. Sitter och väntar på att tvättmaskinen ska snurra klart så jag kan hänga upp allt på tork. Jag hatar verkligen att hänga tvätt, fy sjutton, det är den värsta hemmasysslan ever! Allt annat pyssel går rätt bra, men att hänga den där förbaskade tvätten det känns lika motvilligt varje gång. Pösiga kallsonger som knölat ihop sej som ska ruskas upp, stora otympliga lakan dom verkligen är mer än enkla att få upp på linan, jeans som är blötare än blötas osv osv. Tvättlinan sitter på världens dummaste höjd, precis så axlarna blir ansträngda på ett dummt sett som ger värk. Näe, hänga tvätt är allt ett karl göra ..

Ska iväg och luncha sen, hoppas på ngt gott :) Därefter hem och eventuellt fortsätta lite med städningen, det är en riktig genomröjare som pågår här i huset, verkligen minnsta vrå ska gås igenom och puttsas. Ska iväg på intervju klockan fem och antingen efter eller innan ska jag iväg och träna. Har inga sådär specifika planer inför dagen, så den är rätt fri, jag kan ändra och flytta om sysslorna hur jag vill, vissa dagar är det rätt skönt medans andra dagar är det sååååå tråkigt.

Inte tittade jag igenom högskolekatalogen igår heller som jag sa att jag skulle, fy skämms. Men det är inte ett dugg lockande, precis som med allt annat som är svårt och kräver intensiv tankeverkstad.Jag får ta tag i det där idag istället, jag har inget val. Ska även sätta mej och söka lite nya jobb, en arbetslös måste göra vad en arbetslös måste göra ... typiskt.


Lappväder!

Och än droppar snön ner i plasket som redan fallit. fy sjutton vilket sur väder, heeela dagen igenom! Så idag har jag istället för att flängt runt på cykeln eller grejjat med annan utomhus aktivitet städat lite här hemma, vecko handlat och gjort en matsedel, och tränat nu på kvällen.

Har följt med lite i nyhetern och fallet angående flickan Ängla som försvunnit i Dalarna och kan inte annat än bli upprörd! Man ska såklart inte tro det värsta, men att hon skulle gått vilse 500 m ifrån hemmet låter rätt osanolikt tycker jag och med så himla mkt idioter runt om kring så vette tusan vad som kan ha hänt. Dom borde bli innlåst bakom galler hela bunten, fort innan dom ställer till det!

Ska sätta mej ner med högskolekatalogen nu en sväng, bläddra igenom lite åtminnståne och se om jag kanske kan komma fram till ngt vettigt, värt ett försök iaf :)

Ngn mer som har beslutsångest över högskolestudier eller liknande?

OH NEJ!

Imose när klockan ringde slog jag upp ögonen med det samma, ni vet sådär som man gör när man vaknar och faktiskt känner sej pigg. Klev upp ur sängen och drog upp rullgardinen, smock! Världens lapphandskar föll int emot marken, utan dom snarare krashade! Inte en efter en, utan samtidigt, fler o fler och så jäkla tätt inpå varandra så det var nästan inte klokt. Fy tusan vilket väder, snö blandat regn och en jäkla massa slask på marken, fy sjutton! Så istället för att gå ut o gå la jag mej i sängen o stirrade ut genom fönstret för att vänta tills det hela skulle avta. Efter en stund blev snöflingorna mindre, men nog fasiken lika tätt rasade dom ner! Och än har det inte slutat, morgonpromenaden är uppgiven. Jag vill int eha någon mer snö här hemma nu, låt det stanna i fjällen, här vill jag ha riktig vår och det med desamma!

Ska köra en omgång med vattenkannan nu, sen får vi se vad jag hittar på. Att vara vädermänniska är verkligen kasst sådana här dagar, blääää.
Nåväl efter regn kommer solsken. Hoppas bara att det funkar lika efter snö ...

Söndag kväll

Inte blivit något skrivet sen i fredags nu, men tro inte att jag gett upp detta än en gång, nejnej. Det är bara så att jag haft rätt fullt upp sen sist och helt enkelt inte haft tid för någon data :)

Igår efter morgonpromenaden körde jag runt på cykeln hela dagen och utförde diverse nödvändiga ock icke nödvändiga ärenden. Bland annat köpte jag ett par nya jeans, som jag verkligen har längtat efter! Så trotts min sura ekonomi fick dom bli mina. Men det var bestämmt långt i förväg, så det var genomtänkt, sådeså. Även en ny vit t-shirt som är ett suveränt basplagg och en rutig halsduk.

Senare på dagen kollade jag när Andreas spelade fotboll, dom förlorade tyvärr med 1-2 och som vnaligt på älvallen blåste det isiga vindar. Tränade på pace efter det medans grabbarna satt här hemma o kollade på fotboll och åt chips, svullstren! Därefter hade jag och andreas räk&kräft kväll, underbart :) Mina ögon svek rätt tidigt så jag gick o la mej och martin fick komma och ta min platts i soffan.

Idag var jag ute och gick imorse som vanligt, och vilket kanon väder det såg ut att bli. Men näerå. Hade solen i ryggen under nästan hela promenaden, men så fort jag vände om för att istället gå mot den så kom molnen. Resten av dagen har varit grå och trist. Men cyklat har jag gjort endå, sådeså :) Kikat lite på fotboll även idag, men bara en sväng och tur var väl det för usch vad kallt det var där nere. Klockan 4 åkte andreas till norge igen, den här gången blir han borta 11 dagar, . Men som tidigare nämnts, vi är vana.

Har varit och hälsat på hos brorsan och co. och lekt av mej lite. Flickan börjar få humör nu, ojojoj. Men hon är trotts allt min älskling, oavsett :) Olle var lika härlig som alltid. Efter det åkte jag på pace o sprang av mej lite, skönt. Men nu sitter jag här och har ont i vänstra knät, som vanligt efter jag ansträngt det, dax att det skärper till sej nu, dax att det börjar uppföra sej! :)

Pappa den räkan har kommit hem från fjällen för en liten stund sen, och såklart glömt kvar jackan. Och i den hade han allt, vad kunde man annars tro? Pengar, nycklar, kort mm. Blir till att försörja oss båda den kommande veckan för min del alltså, det är tydligt. Tur jag fick påök förra veckan med 1 krona, hur skulle det annars gå? 129 kr/dag = bröd och vatten dagarna i enda ... tacka gud för alsajmersen.

image27

Små söta ull.

Till min glädje försvann det blöta vädret nästan med engång jag lämnade datan imorse, så då var det bara till att plocka ut min cykel Lila och trampa igång. Lunch och lite mathandling hann jag med på förmiddagen. Efter det åkte jag och Andreas till Stocksbo där andreas morfar har sin gård. Hans får har nämligen fått lamm, o guuuud så söta dom var! Ganska smala tussar på långa rangliga ben studdsade runt där inne i boxen. Jag hittade såklart en favvorit som jag bara så gärna hade velat tagit med hem! Jag vågade in o klappa då fårmammorna inte såg allt för välkommnande ut och det förstår jag, lammen är bara ngra dagar gammla. Men jag hoppas vi åker upp dit snart igen, när dom fått lite mer hull och ull på kroppen, då blir dom gosiga minsann!

Var som planerat iväg och red och sen hälsade jag på momme, som vanligt :) Har efter det lagat mej köttfärslimpa a'la vix. Och den skrällde till och blev riktigt riktigt god faktiskt. Köttfärslimpa kan tyckas låta tråkigt, men med en god kantarellsås, färska champinoner, kokta morötter, potatis, körsbärstomater, fetaost och groddar blev det en ritkig höjdare! Men sen är ju jag Kocken.

Jag hann inte följa med till hudik, skulle blivit på tok för stressigt, så jag missar kalaset o allt vad det innebär med tårta o kakor och annat gott .. Men mätt i magen, det är jag så deet räcker för tillfället.

Berg flyttar in på tv'n ikväll, det ska jag nog passa på att se, lika så Talang. Ska man se ngt avsnitt så ska man se premiärerna, så man vet om man missar ngt eller inte dom gångerna man inte har tid.

Dax att hoppa i duschen en sväng nu ..

ännu ett dis.

Ännu en dag med riktigt disigt väder, sådär blött och grått som dock hör till vårens mellan dagar.
Har varit ute på min morgonpromenad, blev runt sjön idag inge vidare kul och inspirerande alls faktiskt. Sjön är en härlig runda då solen skiner, inte annars, då är den rätt långtråkig. Imorgon blir det min vanliga runda bland villor och folk, den känns mer händelserik.

Donna's visning igår på Mobackes i Bollnäs imponerade faktiskt! Jag hade förväntat mej något helt annat, det kändes lixom för proffsigt för att vara här mitt i landet. Fasst det är klart, Donna's sallong har ju en klasstämpel, så egentligen borde jag haft högre förväntningar redan från första stund. Var hur som helst riktigt kul att se alla modeller med snygga uppsättningar och frisyrer. Hittade som tur var ingen speciell look som jag kunde se mej själv i vad gäller något klippt. Däremot var det en tjej som hade en super fin röd/orange ton på sitt hår! Vissa dagar får jag för mej att jag vill bli kopprig igen, men det får dröja ett tag till om det ska bli ngra sådana förändringar. Just nu är det som det är : )

Jag hoppas att det blöta vädret avtar snart så kan jag ha en cykeldag idag igen, blev en tur igår, men jag vill ha meeer : ) Ska iväg och rida senare idag och efter det blir det att skynda sej hemma och kvickt slänga om för att sedan fara iväg på kalas i Hudiksvall. Andreas lillakusin fyller år så vi ska dit och gratulera en sväng : )


klipp, klapp, kluppet

Precis hemkommen från Syrran&jag och det hela gick nog rätt smärtfritt :) Håret är en bra bit kortare, aningen ljusare men framförallt rejält mycket fräshare! Känns så skönt att bli av med alla gammla delade toppar, något jag kan rekomendera (;

Ska knyta på mej promenad skona och gå ett varv runt sjön nu innan lunch om jag hinner, ananrs får det bli efteråt. Missade morgonprommenaden och hade det väldigt hektiskt här på morgonkvisten så får ta igen det senare under dagen istället.

Torsdag idag, vilket innebär att andreas kommer hem från Norge, ska bli skönt att ha honom hemma igen, blir alltid så tomt när han åker. Fasst vi är ju vana det här nu, min karl o jag ...

Senare ikväll drar jag och Rebecca till Bollnäs och Donna's sallong för att titta på en Hårvisning, ska bli kul! Bara det itne leder till att jag ångrar mitt klipp, jag bävar inför det .. Jag får väl se till att blunda isåfall då :)

Innan promenaden lär jag ta o dammsuga av här i huset, börjar bli grusigt under fötterna, så det behövs verkligen.

image26

drippdropp.

Kväller igen och världens dimma trycker mot mitt fönster, fy tusan vad ruggigt det ser ut att vara där ute. Tackar gladeligen för väggar och tak!

Dagen flöt glatt igenom som planerat. Dock fick jag spola cyklingen då det droppade på allt för mycket för att det skulle vara trevligt. En glad nyhet dök upp idag, ska på intervju på tisdag, inte fy skam! Jag håller tummarna ..

Annars känner jag mej grusig i ögonen, klockan är snart elva och jag ska infinna mej på sallongen kl. 08.00 imorgon. huuuuuuuuvaligen. Om någon har lyckats gott misste om hur mkt jag gruvar mej så kan jag tala om att det är något oerhört! Men det är som vanligt, frissörbesöken är alltid lika ångestladdade. Man längtar alltid dagarna innan, men med det samma man dunnsar ner i stolen och tittar på sej själv i spegeln känner man sej genast som fulast i världen och sen brakar resten lös. Folie här o klämmor här färg i pannan och tussar med hår faller lätt mot golvet. Människan med saxen, hon ser tamme tusan lika fräsh ut, loppet egenom. När hela kaluffsen äntligen är genomarbetad betalar man för sej och känner sej oftast väldigt nöjd, för stunden. Men när man sedan sneglar i skyltfönstren man passerar på väg mot bilen har man förvandlats till något helt annat än nyss. Man kommer omöjligt överens med bilden av sej själv, det är inte samma, inte samma jag, obekvämt o baaaaaah. Men det inte är samma, man är ju uppdaterad för fasiken. Men det tanken, den är inte mottaglig för stunden ....
Hur som helst så brukar allt falla på platts inom ngra dagar eller värsta fall veckor, sen är man där igen. i samma gamla vanliga lunk, trött o less på håret som hänger o dinglar och tror sej känna att man är redo för saxen, igen. Så sätter hjulet igång att rulla, samma sak varje gång..  att man aldrig lär sej.

Nåväl, jag lovar att återkomma med resultat imorgon, hur än det går. Nu är det dax för mej att hoppa i kojs, måste försöka komma upp ur sängen för min morgonpromenad imorn också, trotts att tiden blir aningen tidig. Men, en ritual är en ritual och så länge den gör gott är den värld att bevara.

nattinatt*

varje slag blir blött.


Onsdag idag, Lill-Lördag kallas den också för, men i min värld passar nog orginal namnet mer. Nu på morgonkvisten har jag varit iväg på min promenad, ätit en god frukost och pyssla tpå i lugnt tempo, skönt : )

Ska snart börja göra mej iordning inför dagen. Blir en cykeldag idag med hade jag tänkt, passa på medans asfalten är här vettja .. Ska hinna upp tillmormor innan lunch o lämna en matlåda och klockan två är det möte på arbetsförmedligen igen. Hoppas att vi kommer någon vart den här gången, sist kändes det bara segt. Det är bestämmt att vi i gruppen ska göra ett seminarium tillsammans, o ska jag lägga ens lite av min energi på något så ska det göras ordentligt, annars blir det bara irriterat hos förken Erhardsson ... Jag vill slippa projektet och jag vill bli fri arbetsfömedligen, ett jobb vill jag ha, ett ynka litet jobb ...

Sen har klockan hunnit bli minst fyra så då gäller det att trampa hemmåt till gatan där jag bor och sedan bege sej iväg på barngympa. Varit en veckas uppehåll nu, så ikväll blir det förmodligen full rulle på dom små liven.

efter det ska jag försöka pallra mej iväg till Pacegym o köra ett pass, känner mej stressad när det gått bort ca två veckor av mitt kort då jag både varit sjuk och varit i fjällen. Gäller att vårda om dom sattsade slantarna, till fullo!

Men in trees och topmodel ikväll, de enda program jag riktigt följer ordentligt, inte ett avsnitt går att missa! Allt annat är bara infall och slumpar i sappandet.. för det mesta.

Som svar till Moamos så har ingen av flyktingarna i thailandet ngn resedagbok eller liknande, jag har av någon underlig anledning inte ens någon som helst förvänting på att dom skulle klara av något sådant ... undrar varför!? haha :) Dom spenderar nog dagarna med att puttra uttsidan i olja och diverse andra medel om jag känner dom rätt (:

Måste köra en omgång med vattenkannan nu, e börjer bli törrt!


Dax för er att ta ställning.


Haha just det, jag har sådan beslutsångest så jag håller på att smälla av.

image25

Har alltså frissör tid på torsdag kl.08.00. Och jag bävar inför detta, vågar jag eller ej? Hjälp mej nu, en liknande frisyr som bilden, men aningen längre, dock inte mkt. Ja eller nej?

Sprängande cykeldäck då lurendrejarna slår till.


Oo, vilken uppehåll det varit, men denna gång kan jag med ryggen rak skylla på ngt annat än min egen lat het. Tekniska fel, såklart.

Blev ganska många fler dagar uppe i svenska fjällen än beräknat för min del, närmare bestämmt 10 dagar. Men med strålande solsken hela påskhelgen igenom och även veckan därpå kunde jag bara inte sätta mej att åka hem för än vädret svek. Inget går upp emot en solig dag i fjällen, alla som upplevt det håller förmodligen med! underbart.
Skoteråkning, längdskidor, massa mat o mycket njutning har dagarna innehållit. Även massamassa snöskottning, lek och bus kan sammanfatta det hela. En helt suveräna påsk helt enkelt.

Sen jag kom hem ifrån snötäckta mjuka fjäll har jag grejjsat på en del. Bytt blommor i köksfönstret som alltid ger samma kick! Jag älskar min blommor, såklart jag gör, dom ger mej ju frisk luft och fräsh syn.

Jag har fått höjd dagslön med 1 krona, inte illa då jag hört att 1 krona är början på en miljon ...

Andreas har åkt tillbaka till Norge för några dagars hammrande.

Lagat min köttgryta och sprängt mitt första cykelhjul någonsin.

Imorse klev jag upp för att knata iväg på min morgon promenad och vilket kanonväder det var. Ingen ångest kröp på utan det var enkelt att komma ut, tänk vad vädret kan påverka! Han inte längre än upp till Hybovägen innan jag körde på tvär nit. Folket i ett av husen däruppe hade tydligen skaffat sej en gigantiskt hund, vilket jag var fullt ovetande om vid tillfället. Den där hunden kravlade sej likt en lömsk varg upp på ägarnas bro och la sej med en dunns, jag blev livrädd och fick för mej att det där var såklart ngt vildt. Vad kunde det annars vara klockan kvart i åtta på morgonen som helt ensamt kravlade runt där!? Kvickt vände jag om och fick ta en annan rutt en planerat. Senare idag har fått bekräftat att varelsen alltså är en snäll liten (STOR) hund som dom har bunden i en lång lina, alltså inte farlig för fem öre. Men hur i hellsike skulle jag kunna veta det, jag var lixom inte beräd. Hundarna jag handskas med håller sej åtminnståne i knä höjd ...

Därefter gick jag på alla Aprilskämten i tidningen eftersom jag helt glömt bort datumet tills rixfm nämnde det. Då listade jag allt ut dom .. ett av dom åtminnståne.

Sysselsatte mej med lite strykning o annat tills klockan började närma sej lunch. Då Tog jag minnsan fram cykeln för första gången iår, o faaaaaan va skönt det är med cykel! Ungefär samma känsla som man alltid känner dom första gångerna för året man trampar iväg, det brukar avta ...

Hann inte längre än till OK då jag fick för mej att däcken behövde pumpas, lät det blåsa en stund och sen var åtminnståne jag redo att åka iväg, dock inte cykeln. Det gick inte, framhjulet hade blivit för stort och gick inte att rubba. Envis som jag är försökte jag ändå trampa lite i tron på att det skulle släppa efter. PANG! Världens smäll och däcket är sprängt, alltså heeelt trasigt. Fick inte jag hjärt stillestånd så fick åtminnståne dom andra tre tanterna i närheten det, allesammans. För gud vilken smäll ...

Cykeln fick sej ett nytt framdäck och jag fick i mej en god lunch. Spenderade resten av dagen med att utföra diverse ärenden. Bla på apoteket där jag stötte på Fridun, som jobbade i kassan. Fick några prover på olika produkter, och det är alltid uppskattat. Fann mej även en korallfärgad enkel t-shirt på fiftan innan jag trampade upp till mormor.

Efter hemkomst bytte jag kvickt förklädnad och stack iväg på en joggingrunda, råkade ut för världens håll så det blev jobbigare än beräknat, men väl i mål känns allting skönt :) Ätit min köttgryta o såsat framför tvn sen dess och nu sitter jag här med en evig ångest. Har nämligen beställt klipptid nu.. huvaligen. Minst en decimeter ska kapas om jag lyckas hålla nerverna i styr ...  :/ Det är tyvärr mer behövligt än stimulerande för tillfället ...

     

RSS 2.0