Estockholmo!

Julafton är förbi, juldagen har varit och en weekend i stockohlm är passerad.
Finns en del att updatera om alltså, men inte nu. Börjar nämligen jobba om 20 minuter, rearearea. Får se om rea hysteri intagit ljusdal också ... :)

Pyss*

Dan före Doppare dan.

Ah, redan framme vid dagen innan. Slutspurten är gjord o nu väntar bara målgång. Efter hektiska dagar på jobbet är det äntligen julafton imorgon, vilket betyder inga fler julklapps inslagningar. Mina händer ser ut som skit efter dom här dagarna, dom har verkligen fått jobbat snabbt. Men det har varit kul :)

Just kommit hem från Jenny o Carlos, varit där på lite glögg o födelsedagskalas. Lilla Sophie fyllde tre år o det var full rulle på de tre små rödhåriga knottarna som sprang runt i huset :)

Jobbade 10-18 idag o när jag kom hem stod bordet dukat med julens delikatesser, vilken farsa jag har! Fint uppdukat o ljusen tända, det är verkligen inte varje dag ett under slår till. Hur än det är har faktiskt pappa skött sej rätt bra nu sista veckorna innan jul, kanske han hoppas på en fin belöning från tomten imorgon?! Vi får väl se hur det blir med den saken .... (;

Julafton firas i Bäckebo tillsammans med Brodertuck o co,, precis som de senaste tre åren. Det blir mysigt. Julmaten står uppdukad, glöggen är varm, paket under Jultallen(!) o älsklings ungarna är speedade. Lite live dragspel o eld i brasan på det så är julen fullbordad. Underbart :)

Vad klär man sej i på julafton egentligen? Klänning? kofta? Jeans o tröjja? dresscoden lixom?! Jag har vekrligen ingen aning .....

NAKENFIS*

Lite bilder*

Passar på att lägga upp lite bilder nu när jag ändå är igång :)


Bamsen vaktar julklapparna åt mej


God jul Brorskii! Så här ser alltså mina klappar ut iår, vita med röda band samt trähjärta som etikett!
Matchar perfekt med min vita gran (;  Ska ladda upp en bild på den också, när jag får till en fin :) haha


 


Det blir aldrig riktigt som man tänkt sej.

För första gången någonsin i mitt helaste liv så är jag klar med julklapparna bra många dagar innan självaste Julaftonen. I och med det hade jag då sett framemot lugna dagar helt utan julstress.. Min idyl förändrades ganska kvickt när flera jobbdagar landade på mitt schema i slutet på förra veckan. O jag klagar verkligen inte över det, jag är glá över att få arbeta, väldigt glá dessutom! Meeeen .. det betyder att alla små saker som jag sparat på att uträtt nu ligger o glöder på elden, outrättade!! O när sjutton ska jag hinna med dem? Jag har jobbat konstant sedan i onsdags o kommer fortsätta fram till tisdagen åtminnståne, hur bvra som helt o massa goa pengar på mitt konto. Men pessimisten inom mej har letat fram nackdelar bakom allt det positiva. Det är helt enkelt alldeles för få timmar på ett dygn i min värld just nu. Det gäller att köra med gasen i botten nu om jag ska fixa med allt innan dagen D.

DÄrmed har ni även förklaringen på kass uppdatering (:

Helgen har varit mkt lugn kvällstid. Alla klappinslagningarna på fifty tar tydligen kål på mej, mkt färg gör ögonen trötta. Så Jag har myst som solokvist hemma framför tvn både fredag o lördag denna helg. Kan tyckas vara rätt trist, men väl behövligt vill jag lova.

Idag jobbade jag till fyra och efter det har jag hämtat sill o tjenat på anneli en sista gång innan jul då hon åker tillbaka till gbg ikväll.. Mysigt o ha henne hemma ngra dagar iaf :) I torsdags åkte jag o helena upp till näsbergsskogarna där vi dukade upp med sushi och mys tillsammans med anneli .. det hör lixom till att besöka näsberg minst en gång under julen. Så är det bara :)

Pappa har kommit hem från fjällen, o andreas är på godväg. Ingen solokvist längre alltså, underbart :)
Ikväll blir det ingen träning utan jag kommer pula ner min rumpa i soffan o se när Björn Gustavsson gör en Stefan Holm i parlamentet.

Förresten har jag varken ngn julklänning, juldagenklänning eller nyårklänning.
Ett till problem alltså .. (:


Martes.

Jag känner att det är dax att inviga slalomgrejjerna nu, idag faktiskt. Undra sa flundran om jag ska försöka lura med mej andreas till kajevall o prova på ngra åk i eftermiddag .. !?

Hur som helst ska jag göra mej iordning för dagen och innan lunch blir det en promenix runt sjön med Reccow o walle, sen får vi se vart dagen för mej.. :)



Gosan bakar lussekatter med faster

 
När Vi är på promenad ..är jag oftast lååångt efter.
:)


Tö.

1+ grad idag ... känns nästan som varmt ute efter alla dagar med minusgrader. Lagom temperatur tycker jag, bara snön håller sej kvar, inte en milimeter mindre tack. :) Så himla fint ute nu.

Lördagkväll blev en hemma kväll tillsammans med pappsen som bjöd på riktig god mat faktiskt! kors i taket. Det är nämnligen riiiktigt sällsynt att ngn annan än jag står vid spisen här hemma.. men ibland, ngn gång sådär varannat år ungefär händer det att jag bara behöver vänta in maten, inte göra ett dugg. Nog för att brandvarnaren slår på och det ibland blir lite bränt här o där de gånger pappa försöker kocka till det, men låt gå. Jag är mer än nöjd den dagen det händer ... någon gång varannat år.

Igår däremot packade jag in farbrorn i bilen och styrdekosan mot skogen, dax att fixa julgran alltså. Lyckades övertala honom om att iår var det dax för en kungsgran. Tack o bock, o nu står den o glänser ute i garaget. Jag tänker inte hålla mej längre än till onsdag innan jag klär den, sådeså :)
Jag o gosan var även iväg till ridklubben o kikade på den årliga julshowen, en tradition sen barnsben (:

´Just kommit hem från lunchen nu och innan det var jag och tränade en sväng på pace. Följde även med andreas o kikade på skoterkläder.

Dax att göra ett ryck nu igen, har ngra små klappar som jag ska inhandla idag på eftermiddagen innan jag ska iväg o rida.

Har även en del mössor som jag ska sy upp nu antingen idag eller imorgon, så är det ngn som lurar på en beställning hojta gärna till nu så kan jag planera bättre :)

Tjoflöjt*

Lusselelle.

Sådär, tillbaka  här på cyberspace en svän gigen :) Jag hinner lixom int emed det här med bloggen emellan åt, alldeles för mkt annat runt i kring mej som tar upp min tid. Och sen har jag lite av dne där skräcken man kan få för att fastna vid datorn när man väl satt sej. Ni vet, man klickar runt, läser lite där o kikar lite här. Inget viktigt egentligen, men man bara fastnar helt enkelt och världen rullar förbi bakom ryggen. Huvaligen .. det går int enär man lever efter att ta vara på dagarna så mkt som möjligt.

Men hur som helst så har jag snart klappat klart alla julklappar, bara ngn enstaka kvar. En riktigt stor klapphög tycks det bli iår, men dom är fina :) Jag kör olika teman på julklapparna varje år. På inslagningen ni vet. Förra året kartongbrunt papper med röda sidenband, sådär klassiskt och rätt vanligt nu för tiden. Men iår kändes det trist och ut tjatat så pyntar mina paket med annat :) lägger upp bilder ngn dag framöver när jag ska puffa dom under julgrannen...

Jag har för övrigt julgransbekymmer iår. Det är tooook mkt snö här i ljusdals skogarna, så det är rent av omöjligt att hitta den där perfekta granen jag måste ha varje år. Vet inte irktigt hur jag ska lösa det än .. får ta tag i det imorgon :)
Var ute o högg mej en pytte gran igår iaf, tjuvhögg! Fy mej .. plumsade in i skogen o knyckte åt mej en gulliplutt, kastade både yxan o granen i bakluckan o drog. Likt en mästertjuv.

Hela veckan har jag varit fröken ute i hyboskola. Massa barn runt om kring mej dagarna i ända helt enkelt, o det är ju härligt brukar jag ju säga. Och det har det varit också, då förgyller vardagen dom små liven, samtidigt som dom även tjatar hål i huvudet på mej emellanåt.

Jag har ansvar för barnen själv sista timmarna det dagar jag stänger (98% av hela veckan) vilket betyder att jag är ensam fröken på hela skolan. Hamnar ngns blöjja då på sniskan och kissar ner sej totalt kan det  bli problem. Detta hände alltså igår, fredag kväll alldeles innan stängning. Heeeela veckan har barnen hållt sej från att både kissa o bajsa i blöjan, men fredag kväll såklart, då smäller det. Kiss heeeela byxbenet inklusive strumpan. Kan kanske tyckas vara ett väldigt litet problem .. kan kanske bli ett större när barnet är höjdrädd och skriker rätt ut när jag försöker lyfta upp honom i diskhorn och victoria erhardsson aldrig i hela sitt liv har satt på en blöja av just den designen.
Det slutade hur som helst bra till slut och jag fick helg även denna vecka :)

Hade massa mys, middag o glögg här hemma igår tillsammans med en liten bunt underbaringar :) Mysig start på helgen!

Egentligen börjar väl inte min helg förens nu, eftersom jag jobbat även idag, men på fifty då. Slagit in julklappar mest hela dagen idag..

Så, då har jag trampat igång igen.
Dax att ta reda på tvätten nu och sen leverera lite mössor innan det blir dax att inta lördagskvällen :)
Tjingeling*

Klappjakten

Vilken dag det blev igår! Massa jäkla tok, skratt och timmar.

Gårdagen började med att jag hämta upp Sanna 08.15, en kvart försenad som vanligt alltså, och vi bar vi iväg mot sundsvall och Birsta city för julshopping.

Gårdagen avslutades 23.00 då jag rullade upp bilen på garageuppfarten hemma på gräddhyllan.

Mkt mer än så behövs nog inte berättas. Det var helt enkelt en riktigt lååååång shopping dag med andra ord.

Hur det gick med julklapparna? En jäkel hittadfe jag, EN julklapp på så entomt många timmar bland butiker. Ni förstår alltså att den här julen komme rint ebli enkel för Victoria Erhardsson, den saken är då klar. Dessvärre hittade jag lite egenshopping, det verkar det lixom alltid finnas gått om!? Eventuellt lägger jag upp lite bilder sen ..

Förresten, har ni sett hur himla fint det är ute med all snö?! Hur mkt som helst ju! I Sundsvall o Hudik var det bara massa slask .. plus att vi hade rätt kasst väglag igår, väldigt svajigt emmellanåt.

Jag känner att det här blir ett hiumla ostrukturerat inlägg, så bäst att avsluta nu.
Är lite i städartagen idag igen, så blir nog lite torkat med ajax idag igen innan jag beger mej iväg på lunch :)

Tjillevippens*

För att fylla ut.

Det vräääääker ner snö där ute och har gjort det konstant hela dagen! Luftig, pudrig, mjuk och fin snö. Love it. Det är nu det är som vackrast med snö, när den är sådär puffig. Fan för den när den blaskar!

Har precis kommit hem från moster, tog en kort promenad dit för att hälsa på. Full i snö hann jag bli på korta vägen hem, hela svarta jackan vit. Jag hoppas det slutar snöa under natten, för imorgon måste det bara vara bra väglag när jag o Sannalisa ska ta oss en tripp till sundsvall för lite julshopping. Klappar som måste inhandlas ska vara inhandlade imorgon när jag kommer hem. Så är det bara, vill ha allt gjort nu så jag bara kan sätta mej ner o mysa in julen :) Har ni börjat med klapparna än? Isf ge mej lite inspiration .. jag är verkligen totalt oinspirerad vad gäller klappar, till andra då vill säga ... (;

Annars idag har jag inte gjort så mkt faktiskt. Har varit en sådandär 'pausedag' kände att jag var lite värd det efter allt pyssel. Men har iaf knåpat ihop två nya mössor, jag har inte lagt ner den verkstaden om ngn fått för sej det utan jag tar fortfarande emot beställningar. Funderar på att köpa hem lite nya tyger .. ngt önskemål? Lila står iaf som prio ett, säsongen färg för sjutton!
Hjälpt mormor med handlingen har jag också gjort, eller varit bärhjälp rättare sagt. O tanten snodde med sen en hel bunt med påsar o två kassar ... dom är inte blyga dom där över åttio...

Dammat av huset gjorde ajg en sväng innan jag knallade iväg till moster. Storstädning på gång, får se om jag dansar ett varv med dammsugaren efter bondesöker fru.

Julkallendern är kass, jag grinar.

completed.

Pepparkaksbaket - klart.

Nu behöver jag verkligen sova!


Pepparkaksburken passade perfekt in på min julbricka (:


Kanelstång.

Phuu, är vekrligen mer än mätt och belåten nu efter en middag bestående av tomtegröt och smörgås med julskinka.
Min julgransmatta gick över mkt över förväntan att sy, inget krångel alls. Vad händer? Tänkte dela med mej utav den och även dom små gosegrisarna som var hela min dag igår.


Mattan på sin platts för en kort stund. Den ska få vila nere i förrådet tills det är dax att ta in granen :)


Wihoo, mina två små julgrisar vaktar mattan!


Den ena är enfärgad ..


Den andra tvåfärgad.

Jag ängnade alltså hela dagen igår till att tillverka dom här två julgrisarna. Inspirerad av Lotta på bråkmakargatans Bamsen som nu finns i flera inredningsbutiker där  Maileg gjort om honom till en julgris köpte jag tyg och sydde mina två egna (: Mönstret har jag gjort själv därför kändes det himla bra när det första pappa sa var; "fin ko, det ser ut som en gris" kul pappa, kul ...

Hur som helst så var det från början meningen att det bara skulle bli en gris, men eftersom det krånglade till sej och jag gjorde en massa fel så blev det till slut två stycken. Men vad gör väl det, visst är dom härliga!? :) Observera knorren! haha :)

Sitter o funderar över om jag ska ta tag i min hemmagjorda pepparkaksdeg som jag gjorde för ngn dag sen, känns liksom som att det är dax nu. Den håller sej nog inte fräsh så mkt längre .. Smittar mina baciller om jag gör pepparkakor? Eller dör dom i ugnen?

Mitt i allt blir jag sjuk.

Mitt i allt stök blir jag sjuk. Dunder förkyld såklart, feber o snor, maaassvis med snor. Jag som aldrig är sjuk och nu har jag åkt på två omgångar förkylning inom loppet av två veckor. Vad är det som pågår? Min teori är pacebaciller, helt klart .. Det kryllar av dom små sjuklingsvirusen där, jag är stört säker. Så hädanefter blir det till att pumpa i kondom! Nä .. men tvätta händerna gått folk, hela tiden! Viktigt med hygienen nu i influensa tider.

Lördagen var det som sagt massa stök och bök här hemma, tomtar, adventljusstakar och gardiner överallt. Ingen ordning. Och mitt i röran stod jag fortfarande och pillrade med pepparkakashuset. Det är alltså det som varit ett av huvudprojekten förra veckan. Var från början meningen att det skulle bli två hus .. ett till Sanna och ett till Helena. Men efter mkt svett och tårar blev bara ett hus klart. Ett hus som innehåller delar från tre st kartonger 'bergmanspepparkakshus'. Ni förstår hur bra det gick för mej att bygga ihop det ... sådär bra. Hur som helst så fick Sanna huset som födelsedagspresent, och lycklig blev väl hon för det. Trotts att hon inte vet all möda byggaren har utstått...

När klockan passerat fem tog jag huset under armen och styrde kosan hem till Helena. Där väntade tjocka släkten och massor av mat och kakor. Super mysigt :) Och efter ngra timmar där förflyttade vi oss upp till Sanna och fortsatte med massa frukt, ostar och kex.

Avslutade kvällen på jvgs vilken jag hade klarat mej utan.

Vaknade upp på söndagen och kände mej verkligen helt kass. Feber, yrsel och täppta näsborrar. Och maaaaassor att göra! Var bara att fortsätta med pysslet och plocket hela söndagen utan villa. Är jag mitt uppe i ngt, då slutar jag inte förns det är helt klart .. Gav mej även ut på julsklyltningen eftersom det hör till. Ingen julstämmning utan julsklylting helt enkelt..

Igår måndag vaknade jag upp i samma dvala. Fasen vad tokig jag blir, en dag räcker sen vill jag vara kry! Jag brukar alltid förneka att jag är sjuk, men igår klev jag inte ur pyamasen på helaste dagen .. jag var verkligen inte klok. Sånna dagar finns egentligen inte i mitt liv ..  Men ingen rast och ingen vila igår för det. Jag satte igång ett nytt projekt såklart! Och verkligen heeela dagen gick till åt det. Från 10.00 till 20.00. Mkt krångel eller massa krångel, svett och tårar även igår alltså. Men det här liksom till i min melodi har jag börjat förstått .. det ska lixom inte vara enkelt :) Vad jag gjorde igår får ni se senare ikv, det ligger nämligen ute i bilen. :)

Nu ska jag lyfta på röven och ta fram måttbandet, tänkte nämligen sy mej en julgransmatta.
Tjoflöjt* 


Tadaaaaa!


Min julebricka på köksbordet.


Ett hemmagjort jularrangemang, inte mkt, men lite.


Kämpade o sammlade ihop ett stickigt enris till hallen här om dagen.

RSS 2.0