aningen svettig påväg mot högre breddgrader.


Pjuuu, precis packat klart det sista nu och sitter för att vänta på att andreas ska komma och plocla upp mej.
Blir en tur till fjällen nu några dagar som nämnts tidigare, så ingen uppdatering dom närmsta dagarna.
Är fullt påklädd och svetten börjar rinna på mej nu, ni nåäårmsta vet ju lixom vilken innomhus temp vi har är i vårt hus, dunjacka på det är ingen dans på rosor vill jag lova.

Ska gå o chocka så inget är glömt, finns en tendens till att jag alltid glömmer hälften..
Men glad påsk på er allesammans, o passa er för tunna isar!

image17

grummliga ögon när havet stormar.


Kvällen är här igen och dax att återberätta min dag, tänkte försöka hålla mej kortfattad då jag har en tendens att enkelt rinna iväg över raderna ...

Hämtade som sagt ut min nu väl fungerande telefon på förmiddag. Sprillans ny ser den ut med en hel ny framsida och lagade knappar, till och med favoriten 'snuskplasten' fick jag med på köpet (; det du helena! mohaha
Därefter hälsade jag på mormor och hann kvickt få i mej en omelett innan det var dax för 128:-möte på ams. Vi ska tydligen göra ett projekt tillsammans i gruppen, ett seminarium. Jag hoppas jag får ett jobb fortast möjligast nu så jag slipper allt jobb i och kring projektet, för det kommer troligtvis kräva en del. jag vill ha ett riktigt jobb!! det är vad jag vill ha i påskägget!!

Kajakfotograferingen blev inställd då fotografen var sjuk, inget mej emot när snöflingorna föll som lapphandskar och kylan drog i käkbenen. Uppskjutet passade mej perfekt helt enkelt :)

Hann med ett besök hos moster också, lämnade över min påskpresent (fågelbona) och jag fick ett par suuuper söta sköna vantar, vilken överaskning! Home made with love :)

Linda som i vanliga fall har huvudbefälet när det gäller barngympan var sjuk idag så jag fick kliva in i hennes ställe. Så länge man lyckas hålla kvar skärpan i rösten och fantasin rinner på utan hinder och nya lekar står i rad så klarar man av det. Jag och Mickis gjorde ett bra jobb, men vi båda drog nog en lättnande suck när lektionen var över. Men vem säger inte att skrattandes, ibland gråtandes, glada men också arga, lekandes barn, kramtagen, hinderbana och hela havet stormar ger totalglädje i själen? Om inte, så är det i alla fall en sport i sej ...

Kebab med bröd blev det till middag, vilket jag ångrar såhär i efterhand såklart. Proppmätt och orölig har jag legat som en slagen hjälte i soffan och bubblat egenom både Men in Trees och Top Model, tv-veckan är räddad.

En svettig pojkvänn rammlade just innanför dörren, han har roat sej med innebandy medans jag följt spännande tv. Vi har två skillda sett att förbränna unyttiga kebabkalorier min karl och jag, men ett förhållande bygger ju trotts allt på att kompletera varandra ...

image16
Ett kort inlägg var målet ...

ett klipp i ruffen.

Ja så här på morgonkvisten har jag krotat av luggen lite, den var på tok för lång för att få någon styrsel på. Och för att jag överhuvudtaget skulle kunna se ngt med den nere var en kapning ett måste.

Det börjar närma sej lunch tider också här i lightvally undrar sa flundran vad jag ska plocka i mej idag? Antingen blir det lax från pen's eller så åker jag upp till mormor o se vad som finns på spisen där idag. Kanseke mormor rent utav vill ha lax från pen's? troligen inte :)
Annars så sitter jag och tar avsked från min lånetelefon som jag haft nu medans min varit lasarettet. Jag var aningen negativt inställd till en början över att måsta gå omkring med en Nokia 3310 i brallorna till skillnad mot min smala lätta Samsung. Men jag har lärt mej med tiden lixom, det går helt enkelt inte att ha tajta byxor med små fickor om jag ska ha tegelstenen med mej, byxor modell slappare är vad som har gällt. Och det är egentligen inte ngt som rör mej, trivs ju som bäst då. Att även den här luren har ngt så kulturellt som snake är en betydande orsak till att åtelämningen kan bli aningen tuff. Jag har rätt lätt att fästa mej vid saker och ting ...

klockan två ska jag på mötet som är anledningen till mina 128:-/dagen som jag ständigt tjatar i. Arbetsförmedlingen och gruppmöte i två timmar. Därefter ska jag styra kosan mot stora älvbron. Ska fotas för ngt i tidningen kajak. Vet inte mer än att jag ska sitta i en såndär rackare och trillar jag i, då ska Frasse få faaaan fö're!

Därefter är det barngympa som gäller. Hopp, spring, lek, skratt och gråt, det är i princip vad det brukar innehålla, oftast en upplevelse i sej, men jag gillar det med.

Därefter är den stora frågan om jag och andreas sätter och i bilen och far upp mot fjällen eller om vi väntar tills imorgon. Åker vi ikväll kommer vi iväg aningen sent och det är jobbigt att köra hela vägen i mörker när väglagt är ostabilt. Åker vi imorgon hamnar vi troligtvis mitt i turistrafiken vilket inte brukar vara särskillt underhållande. Vi ska slå våra kloka hjärnor ihop senare, så får vi se vad vi kommer fram till.

Jag gjorde förresten en omgång till med fågelbon igår kväll, gick betydligt enklare den gången! O så fina dom blev :) Ska bli små påskpressenter till några närakära godisråttor.

Dax att ge sej av till JLL nu och återförenas med nallen, sen käk.

image15
Inget rekord den här gången heller ....

Done*

Ah dom är klara nu, fågelbona, lagom till Grannfejden. Jag lyckades såklart få igång brandalarmet och klanta till det på en massa andra vis, är det inte en skräll?

'Värm chockladen i en bunke, antingen i micro eller över hett vatten'
Jag väljer bunke i micron såklart, det går ju snabbast! Börjar på en minut 750 grader .. inte riktigt smällt.
ännu en minut, samma gradtal. SMÄLL! Jag rycker upp microluckan o rök väller ut! En svart elak klick stirrar på mej ner ifrån bunken. jag har smällt båtten på bunkjäveln. Rör lite diskret om chokladen och andas knappt för att lossas som att det gick bra och chockladen är räddad. Skuldkännslorna tar över och jag påminner mej själv om att det inte är jag som ska äta godiset, det ska bjudas bort. Man bjuder inte på brändplast.

Diskar ur den mörka chockladen och hoppas på bättre lycka med den ljusa. Och visst det går bra, smälter i en bunke ovanför kokande vatten den här gången, det tar längre tid men det funkar. Blandar i 'grenarna' och rör om. Har valt en på tok för smal burk. Oppservera burk och inte bunke. Grattis. flingor och choklad flyger omkring i hela köket. Tillslut har jag lyckats rört om det hela någorlunda. Pyttsar ner i formarna och sötter igång att forma hålen. Vilket piller göra, tur jag var ensam hemma så tålamodet höll sej på fin temperatur loppet igenom.

Hur som helst är dom klara, och visst blev dom fina? :)
Har dock inga av mörkchoklad än, men det får bli när andreas kommer hem, viktigaste ingridiensen råkade visst injektsera botox....

Nu är det som sagt Grannfejden, en galen kvinna sa en gång 'förnedrings tv är bästa tv!' O jag tror fan jag håller me'.


When the sun goes done


Trotts faktum att klockan börjar närma sig halv sju är det fortfarande en glimta av ljus ute, är det inte underbart? Man tappar lixom tidsuppfattningen, jag gillar't!

Febern var nog inte lika bortblåst som jag trodde och friskheten inte heller lika uppenbar som jag önskat idag. Har kännt mej hängig och tung i huvudet. Men imorgon då är jag frisk, jag har lixom inget val, jag bara måste! (:

Har trottsallt idag fått lite saker gjorda eller åtminnstånde få saker gjorda. Fick tag i ett par enligt teamsportiaproffset suvuräna broddar till mormor, dock inte i lägsta prisklassen, men kosta vad det kosta vill nu slipper jag oroa mej varje gång tanten ska utanför dörren. Hon fick även ett fint påskägg med en marabou ducat samt små chocklad ägg i, och ett litet gulligt blomarangemang såklart. Hon blev allt lycklig :) Som tack trollade hon mitt innan fläckiga vita linne till vitaste vitast. Hon kan nästan allting, min mormor.

När eftermiddagen kom tröt orken så jag och älsklingen åkte på Statoil och hyrde film. 'Här förklarar jag er Chuck och Lenny'. Bra eller dålig, det låter jag vara osagt. Den fick mej åtminnstonde att dra på smilbandet ett par gånger.

Kille i kassan på statoil däremot tippsade om att vi borde skaffa Nöjeskort, så man hyr film för 40 :- istället för 55, kostar 60 kronor/året. Vi skulle därmed tjäna in det efter 8 filmer. STÅR DET SKRIVET I PANNAN P MEJ ATT JAG TJÄNAR 128 KRONOR DAGEN ELLER!?!?!?!? Vi tackade hur som helst vänligt men bestämmt nej till erbjudandet och sa att det fick vänta tills nästa gång.

Andreas är på fotbollsträning och papidii har styrt kosan mot fjällen ett par dagar innan oss andra. Förmodligen för att andas in lugnet innan allt brakar loss. Jag låter honom göra så, kan nog vara bra för karlar i hans ålder..

Nu ska jag sätta igång att göra lite påskgodis faktiskt. Fågelbon ska det bli. Återkommer senare med resultat :)En galen tupp


En morgon med mer snö utanför fönstret än vad kvällen vittnade om igår innan läggdax. Bittert, jag vill ha riktig vår nu, med blommande blåsippor, tinande sjöar och sopade trottoarer. Jag känner mej i full form för att sätta igång golfsvingen också, dryga säsongssport. Men tills detta händer gäller det att sysselsätta dessa dagar med annat. Idag t.ex tänker jag trottsa febern och inte ligga utslagen i soffan timmar i streck. utan istället göra lite nytta. Min älskade mormor fyllde år igår, ett par broddar o ett påskägg blir en fin pressent tycker jag!? Ngt tipps på vart jag hittar bästa bråddarna?  Även diverse andra påskägg måste inhandlas. Påskgodis ska jag också baka, men om det blir idag, det får vi se.

Lilla älsklings Nosen ligger fortfarande i snosar förmodar jag, eftersom han inte dykt upp här ännu. en ööööveraskning vill jag ha! Jag älskar överaskningar o tycker det är dax för en sådan nu :)

Läste ännu en artikel i raden om unga mammor i tidningen idag, eller en insändare var det. Bra skriven och många bra åsikter, faktiskt. Hade jag inte haft en egen fungerande hjärna ( i det flesta lägen) och egna åsikter hade jag nog satt igång att skaffa barn med det samma jag läst klart. Vem vill inte slippa en påsig mage efter födseln för att ge ett exempel. Passa på medans man är spännstig vettja. Men jag vet inte, ligger största vikt på det och resterande kompromisser som man slipper när man är ungfödande?  Väger det mest när det sedan kommer till levnads standard osv. både när det gäller bäbis, men framförallt för förälder.  Nog tror jag unga mammor är suveräna, att dom tar hand om barnet till fullo och den klassiska; Förstår sej på barnet bättre då skillnaden i ålder int eär allt för stor ... MEN, det egna livet då? Egna planerna o egna livskvalitén? Den blir inte den samma, den mer eller mindre bytts ut. MEN, vem kan säga att det inte är vad just dessa föräldrar värderar högst. Jag vet iaf att inte jag kan uttala mej om något allmänt rätt eller fel i den här diskutionen. Men det är en, om inte spännande, väldigt invecklad och krånglig diskution. Den enda fassta åsikten jag kan hålla kvar vid är åtminnstonde att  hos fröken  Erhardsson blire ingen unge än på ett tag, trotts min stora kärlek till dessa varelser. Jag har för mkt kvar att göra, och 128 kronor om dagen det får jag inga blöjor för.

Vad har ni för åsikter eller åtminnstånde funderingar över det här med unga mammor, vore kul med ett konkret svar, ett konkret rätt. Men det finns såklart inte i den här frågan ... heller.


 
Tillsvidare duger dom här två älsklingarna mer än väl. Guld värda i mitt hjärta!


ett brev från kolonien...

Ah, tänk den som ändå hade fått upplevt en sommar på en riktig campus? Med knastrande brasor, stickande myggor, sena nätter o tidiga morgonar. Samt gemenskap och hemlängtan, bus och lek. Hejsan stabben, take me home ..

Jag är verkligen ingen ädel bloggare, det är bevisat. Men det är inte försent att blåsa liv i den eld som glöder, så återigen ger jag mej på denna mordernitet, allt för att inte hamna efter (;
För att skylla på något tänker jag lägga all skuld för att den här bloggen har varit mer död en levande på livet. Så himla innehålls rikt men ändå så fruktansvärt tomt ibland. Ah, så har det nästan varit den senaste tiden. Jag säger nästan för att inte låta allt för bitter..

Thailand, Thailand, Thaaaailand! Jag har varit i thailand, men när? 1 år sen? det känns nästan som det .. Det känns som jag springer fram i livet, har inte ritkigt ngn fasst punkt att hålla kvar vid. Men det börjar sakta ner nu, skönt.

Att vara 19 år o arbetslös den här årstiden det är inte party hela dagarna det inte vill jag lova. Men jag klagar itne längre för November var ändå värst. Jag hade precis kommit hem från en grym vistelse i Barcelona, fattigare än någonsin förr o utanför fönstret var det bäcksvart dagarna i ända.. Nu är det åtminnstonde ljust :)

Sedan sista inlägget har jag:
 -en inkommst, 128 kroner dagen, alltid mer än ngt.
-hunnit med 2½ dag på 24help
-extra jobbat på Byggfakta
-Varit i fjällen, två ggr tom.
-tränat en heeeeeeel massa faktiskt
-legat i feber tre dagar, and it still going on ...

Ah, det är väl det lite större punkterna den senaste tiden.
Men just nu är jag alltså sjuk, febran o snorig i näsan, svullen o tårögd. Men det är väl min tur nu antar jag. jag brukar väldigt sällan bli sjuk, men senaste året har jag gått o varit sådär halvkrasslig lite titt som tätt, så det är väl bara bra att det slagit ut ordentligt nu antar jag.

Lyckades trotts feta svullna ögon glimta till melodifestivalen i lördags. Hero drar till Bagdad pch det var väl bra tyckte jag. Fasst o andra sidan hade jag etsat fasst mej vid en favvo låt, utan diggade ett antal faktiskt. Bättre att ha ett helt fång med favvolåtar istället för ynka en, slipper man känna sej som feltippad lixom om det skulle gå åt skogen.

Tisdag imorgon och har väl inga större planer än att jag tänkte kvickna till och bli frisk tills då. Lite planering inför påsken behöver styras upp. Mat ska lagas o kläder ska packas. Lixom alltid kommer jag att spendera den gula helgen i fjällen. göttgöttgött.

Sådär ja, tagit igen en del, men inte fullt ut. Känner att det kanske kan fungera den här gången, det här med bloggandet menar jag .. Ah, så håll er uppdaterad vettja, ge aldrig upp den fisk som lever! Eller ngt i den stilen ...


RSS 2.0