vad är det frågan om?

Precis hem kommen från Rebecca nu, har varit där ikväll och lagat/ätit mat och umgåtts :) Påväg hem genom köpingen ser jag två stycken för vädret väldigt lättklädda unga tjejer. När jag säger yngre menar jag givetvis yngre än mej .. Jag säger inget om klädseln, för anser att hur man än vrider och vänder på det så bör en männsika få välja helt fritt på den punkten. Mer avklätt eller mer påklätt lixom, välj själv. Men till saken hör den att dom står och liftar klockan halv tolv på kvällen. Precis när jag kör förbi stannar en bil och dom springer glatt fram. Jag tvivlar inte på att det var ngn snäll pojk från trakten som plockade upp dom och körde dom vart dom än skulle, utan problem dessutom. Men tänk om det varit ngn helt annan än den killen som råkat passerat just då? Och inte nog med det, när jag nästan är hemma går det tre stycken andra paltar med tummarna ute i vägen och viftar förbrillt när jag kör förbi. jag undrar, vad sjutton är det frågan om!? Bör mann inte vara väldigt försiktig när det gäller att lifta och helst undgå det helt? Eller har kanske jag fått allt om bakfoten .. en modefluga kanske? Aja, hur som helst så var det en rätt ovanlig syn här i ljusdal, så för att se det från den ljusa sidan så vare ju kul med lite happening ...

Dagen har annars innehållit morgonpromenad, handling åt mormor, byte av sängkläder, Lunch på golfen, ridning och två varv på inlines runt sjön tillsammans med harhäng. Kul att kunna plocka fram inlinesen igen men lixom alltid får man ont i ljumskarna de första gångerna, ovana muskler och noll teknik. Men det kanske kommer .. :)

Med gröna fingrar.

Morgonpromenad, frukost och sen golf. Det var min förmiddag idag det :) Spelade ngra hål tillsammans med Hans, gick dåligt såklart men det känns som att det är på uppgång som tur är..
Lunchade på Pen idag, pankaka. :) Innan det var jag upp till mormor och körde en rejäl omgång med damsugaren så hon bidde glad.

På eftermiddagen åkte jag iväg och köpte lite blommor som jag planterade i blommlådorna som jag stänllde i växthuset så dom får växa på sej i ngra veckor :) Köpte även ett 'blomträd' av fuchia som jag hoppas tar sej och blir riktigt fint lagom till sommaren.

Åkte sen iväg på pace och körde ett pass, rätt mkt folk sådär i omgångar var det idag, men det gjorde inget :) Förutom en gång när en tant störde mej i mitt flyt då hon hoppade före mej och segade på flera låtar på raden så jag fick vänta. Irriterande  :) Varje sekund är guldvärd, haha.

Därefter kilade jag hem och lagade middag idag; Morrotspasta med kräftstjärtar osv, supergott även idag :) Jag börjar bli rätt grym i köket.

Andreas är hemma från norge nu också så ska ta och hoppa i ngra kläder och åka hem till honom en sväng.

image116

Är det inte hockey så är det fotboll.

Och alltid alltid ska det just vara de tiderna då jag vill se på annat. Menmen, den här matchen kan ju vara rätt kul o se trottsallt ...

Blev äntligen av att jag slog iväg ngra bollar på rangen idag och med resultat dessutom. Kanske finns ett hopp endå? Därefter lunchade jag på jvgs med pappsen och sen tog jag och sara en härlig promenad runt sjön med voffsingarna :) mysigt

Lilla Snorpan ringde när vi var halvvägs runt sjön, hon var leksugen såklart. Därmed är studdsmattan given och faster blir som vanligt helt slut pjuu. Men, så föll regnet ner som en räddning (?) så det fick bli inomhus aktiviteter istället. Törnrosa, dans och klining på ryggen. Stressade sen hem och lagade middag, idag; Coscos 'kokat' i grönsaksbuljoong blandat med stekta tomater plus oliv och feta keso. Därefter skyndade jag iväg och hämta upp snorpis igen, det var ju folkdans ikväll såklart!! :) Satt där på en stol i en timme och kikade på när alla söta barnen sjöng och dansade för fullt. Åkte sen hem och hämtade upp harhäng och for på pace. Sen dess äre alltså fotboll som har gällt och gäller fortfarande. Mina knän känns inte riktigt hundra och rehab har stängt t.om tisdag, varför? det skulle jag bra gärna vilja veta .. men det är väl lixom alltid rätt typiskt.

Nä det låter på gubbarna inne i tv rummet som att det är spännande i matchen, bäst jag trippar tillbaka och lossas vara insatt :)

Onsdag.

En onsdag i det gråmulnas tecknet, inte en solglimta så långt ögat kan gå. Och det får mej såklart att känna en tung trötthet i benen. Jag är en sånn extrem vädermännsika så det är alldeles otroligt, påverkas nå enormt mkt utav vädret.

Hur som helst började jag dagen med morgonpromenaden och en god frukost. Har inte gjort sådär jätte mkt mer sedan dess men ska strax ta och sätta lite fart. Har tänkt att jag ska ta min vagn och rulla ner på golfen för att slå iväg ngra hinkar. Som jag nämde igår så behöver jag alltså träna, hur mkt som helst också för den delen.

Det här är en såndär dag då jag har för lite inplanerat för att fylla dagen. Så gäller att hålla glöden uppe så man inte bara sätter sej på röven helt plöttsligt, då äre kört. Måste låta fantasin rulla..

Har inge vettigt att skriva så laddar upp lite bilder sen tjejerna var här och grillade istället.


Tårtan :)


Vitsipporna


Helena skötte grillen


Sanna och Sara var glada : )


Hungriga flicks


Glada över efterätten


Afrodance.

Nu skiner solen för fulla muggar igen, det är knappast första gången idag, snarare trttioförsta. Har varit riktigt lurigt väder dagen igenom helt blandat med sol, regn, hagel. Men nu sätter nog sommaren fart, jag känner det på mej :)

Morgonpromenad och frukost startade dagen, solen sken för glatta livet och det blev ngra hål på golfen tillsammans med Hans ibörjan på dagen. Kasst golfspel från min sida, och allt beror förståss på att jag inte tränar, jag tränar noll helt enkelt. Måste börja skärpa mej.

Strax efter jag hunnit hem började det vräka ner hagel, stora som ärtor, i en väldig fart och därpå ett rejält ösregn. Lunchade på hembyggdsgården och drog på mej ett ordentligt 'palltkåma' nog äre allt typiskt att jag aldrig kan sluta äta förns maten är slut på tallriken, proppmätt dagarna i ända, jaja :)

Stack iväg på pace efter två och blev kvar där enda tills klockan vara nära på fem. Körde både crosstrainer och varvet, mage rygg o hittan och dattan. Kändes trögt idag, då är det inte speciellt roligt.. menmen, sånna dagar kommer ju också, så gäller bara att bita ihop såklart.

Har lagat och ätit en riktigt god soppa, orientale curry och köttfärs, tsm med en tsatziki med gurka och limeskal. Så nu är jag proppens mätt igen .. Ska snart ta och byta om för att sedan fara iväg till stark, ska stampa jordgolv och slänga på håret till afrikas rytmer, skönt.

Oplanerat är alltid bäst?

Jag som hade bestämt mej för att inte träna idag hamnade helt oplanerat på måga och sprang 5,7:an med ett oplanerat sällskap. Det är väl typiskt mej ... :) Gick jätte fint att springa så det känns super skönt. Sitter o smaskar i mej en kiwi nu innan jag ska hoppa ner i sängen och slå på locken, ny duschad och ny sprungen. Och allt bara så oplanerat. Skönt :)

Super fynd!

Det pratas ofta om fynd av olika slag (kläder), oftast om ngt inhandlat men även ngt gammal som man hittat inklämd i garderoben. Idag råkade jag verkligen fynda här hemma! Var nere i källaren och grävde i en urgammal tyg garderob där, skulle kika efter om jag hittade ngn gammal klänning, vilket jag inte gjorde. Började istället leta efter en sjal eller halsduk och tillslut trodde jag att jag hittat rätt. Men icke. Det var ingen halsduk, istället drar jag fram tre stycken suuuuuuper fina koftor som jag verkligen aldrig sett förut! Ingen aning om hur gamla dom kan vara men har i varje fall inget minne av att mamma skulle ha använt dom ngn gång. Vilket hon såklart måste ha gjort, men inte inom tidsramen så jag minns det. Dom var vekrligen så fina och så detaljrika, jag blidde helt lycklig! : ) Koftor ligger aldrig på min prio 1 lista, oavsett det är höst vinter eller vår. Det känns alltid så onödigt att slänga massa pengar på, kanske för att man förknippar det till ngt negativt att måsta klä på sej tjockare klläder. Nä, jag handlar heldre linnen, tunikor o svala klänningar. Så detta var verkligen en toppen skatt.

Laddar upp bilder här nedan på dom tre och lägg märke till detaljerna, är dom inte fina!? :)


Fram                         Bak


Fram                         Bak


Fram                         Bak

Små söta bäbisar.

Måndag idag och det såg ut att bli en fin dag redan imorse när jag var ute o promenerade. Bestämmde mej för att idag skulle bli en såndär dag då jag sitter i solstolen och bara gottar mej i massa tidningar och i värme. Men, det blev aldrig å varmt idag såklart, jag var för optimistisk. Hann sitta i bikinin bara ngra minuter innan jag kände mej alldeles kall och fick klä på mej igen. Hur som helst planterade jag mina jordgubbsplantor idag, 16 hela plantor som ska ge mej massvis med goda jordgubbar är det bestämmt :)

Lunchade på golfen idag och därefter for jag ner på köpingen och uträttade ngra ärenden bla på banken och arbetsförmedlingen. Gosan ringde och var leksugen så resten av eftermiddagen spenderade jag med henne. Efter att ha hoppat massa studsmatta promenerade vi hem till helena och gosade med dom söta valparna. Dom små liven är knappt två veckor, så ni kan ju bara föreställa er hur underbara dom är.

Åkte sen och handlade på dellan, o fysjutton vilken tid det tar, jämmtjämmtjämmt. Spelar ingen roll vart och när jag handlar så tar det alltid sån jäkla lång tid. Man ska springa fram och tillbaka och hit o dit mellan hyllorna och alltid äre ngt som inte finns eller är slut. Så får man fara som en galning mellan ica och Prix innan man fått ihop allt man skulle ha. Menmen, det är väl så det ska vara antar jag :)

Lagade ihop en supergod middag bestående av bla. pasta, bladspenat, röktkalkon, som en liten låda. Eftersom allt blev så uppskjutet med mat osv blir det ingen träning idag, ingen idé att träna såhär sent, då hinner jag inte ta igen mej ordentligt så det får bli en vilodag helt enkelt :)

      

Finally sunday and a new week is becoming reality.

Ännu en helg är överstökad och veckonr börjar närma sej 24, vilket betyder att det snart är dax att börja arbeta. Jag tom längtas lite!?

Jag och Andreas åkte som planerat till hudiksvall igår, och det blev tillslut en härlig dag :) HIttade tyvärr inga skor som var prio 1 den här gången, men däremot lite annat smått och gott. Bilder kommer senare ...
Väl hemma igen var jag sådär shoppingtrött som jag alltid blir, oavsett jag är en dag i hudik eller spenderar all tid flängandes på Barcelonas shopping gator tar orken helt slut vid hemkomst. Riktigt sådär lelös blir jag. Tror det delvis kan beror på att min hjärna jobba rpå högvarv under en dag bland kläder, människor och intryck. Jag älskar att bara sätt mej ner i vimmlet och granska. Granska människor, gångstilar, kläder, frisyrer, tal och språk. Oh, det finns så mkt härligtt att ta in, och även en hel massa som skapar avsky. Men visst är det häftigt!? genom att bara se en människa för blotta sekunden hinner man regera, antingen gör man det positivt eller negativt, men båda skapar en kännsla. Ibland händer det att man ser ngt vackert, ngt snyggt eller ngt som jag själv skulle vilja bära eller äga. Men lika ofta händer det att ngt skapar avsky, att det ger en olust kännsla. Man kan hitta en människa i den stora flocken som stör bilden, som man hakar upp sej på. Den irriterar och förstör. Utan att egentligen göra ngt speciellt udda, för att utmärka sej. Jag tycker det är häftigt hur vi fungerar, hur vi snabbt skaffar oss en uppfattning och hur enkelt energi slösas på onödigheter och uppretningar. Jag blir alldeles tagen av mej själv ibland ...

hur som helst. Igår kväll lagade jag till en god middag till oss tre. Andreas Papi och Mejsjälv. Gravad lax i sås plus pasta. Det ingick även bla. honung och senap. Tro det eller ej, men det blev faktiskt gott ..

Blev en hemma kväll framför hockeyn, såklart. vad annars? Karlen lyckades kompromissa den här gången, brud+hockey, om resultatet blev ngn lyckad kombination det vet jag inte då jag somnade in innan matchen var slut.

Stack ut och sprang runt sjön idag mitt på dagen, Andreas ställde upp som cyklande sällskap vilket var skönt. För mej är det väldigt omotiverande att springa ensam, inget jag föredrar. Tur det finns en räddare i nöden :)
Därefter grejjsade jag på inne på pace med både crosstrainern 20 min och  spinningcykeln 10 min, hantlar rygg och mage. Varför jag envisades med både crosstrainern och cykeln efter joggingturen runt sjön, det vet jag inte. Jag kände mej peppad och antar att är lika bra att ta tillfällena i akt. Cyklade sen hem och har sedan dess inte gjort mkt vettigt. Varit och handlat mat som andreas behöver ha med sej till norge osv. Och nu ikväll äntligen fått sett topmodel finalen. Missade den i onsdags pga utav ... hockeyn. Sp höll stenhård koll på reprisen idag :)

Inte långt kvar nu innan hockeyhelvetet är över! Jag brukar tycka att det är roligt att titta på, lagoma perioder och snabbt spel. Men jag vägrar låta mej underhållas när det förstör för mej heeela tiden! haha :)

Kärleksaffär.

Hemkommen från teatern nu, frysen och kall hann jag bli trotts den korta vägen mellan bilen och dörren. Det är 3 grader ute, brrrrrrr. Teatern var bra men skådespelarna än bättre, vissa bättre än andra såklart, men hur som helst var det himla roligt att se :)

Lämnade just av Andreas på kickoff nyss, det är hockey ikväll såklart. När kommer dagen då brydarna är viktigare  än sporten? Samma dag grisarna flyger eller bananer blir lila!? troligen ... Men det är väl som det är med karlar, finns int eså mkt man kan göra åt det antar jag :) Ngn mer som känner igen sej kanske!?

Det är bestämmt att vi ska åka till hudik imorgon iaf, strosa runt och fördriva tiden lite. Även kika på när treorna från bromangymnasiet kör den årliga karnevalen, så jag hoppas på lite bättre väder imorgeon för deras skull.

vita flingor ger kors i taken.

fyy sjutton för detta väder! Imorse klockan fem vaknade jag utav att andreas ropade; "Nu måste du kliva upp älskling, du måste ut och skotta garageuppfarten". Jag blev som vanligt lagomt less och trodde han pratade i sömnen som han annars alltid gör. Men så drog han helt plöttsligt upp rullgardinen och världen där utanför var helt vit. Jag slog huvudet i kudden, blundade och somnade om på direkten.
När jag klev upp imorse så var skiten kvar där ute, jag blev sur och ställde in min morgonpromenad. 16 maj ska det väl för sjutton inte snöa heller!? Och vad andreas gjorde uppe klockan fem på morgonen, det är också än gåta ..?

Hur som helst så begav jag mej till pace efter frukosten, gick lätt idag vilket var skönt :) Därefter blev det lunch och sen åkte jag iväg till stallet och red min lektion, även det gick bra. Vilket var en jäkla tur, blir så less när jag är kass .. :)

Sen dess har jag duschat, och hör och häpna, tom med tvättat håret, fräsht. Jag och stina kör flitigt på våran once in a week. Köpte mej några små räkisar tidigare idag, så jag ska smaska i mej dom och en liten laxfile till middag, plus äppeltzatsiki, hoppas det smakar :)

Senare ikväll, klockan åtta närmare bestämmt så ska jag upp på gymnasieskolan för att kika på teater tsm med helena och hennes mammi. Jag har alltid tyckt att teater eleverna gör det så bra där uppe på scenen, alltid jämn kvalité. Sen kan man ju tycka annat om själva manuset och handlingen, men det är ju en annan femma :) Prestation väger alltid mest ...

Får se om det bär iväg mot hudik imorgon för en liten strosing, skulle vara mysigt. var vekrligen super längesen jag bara var där och strosade runt, hände mer ofta förr..


Faster och Ollenosen myser innan cirkusen


Gosan på cirkus


Och snön den bara vräkte ner doppidoo...
Så här såg det ut utanför köksfönstret imorse ..


Andreas kom hem med en överaskning igår, så glad jag blev :)

tick tack tick tack ..

Pjuu. Stress är verkligen mitt andra namn, och jag tror faktiskt många instämmer i det .. Har haft ngra träningstimmar nu, först på pace ett rejält pass och sedan Stark med streetdancens förvirringar :) Kul, men mkt mkt svårt. Skyndade sedan hem för att laga mat, kassta i mej den och sen in i duschen. tvätta tvätta tvätta.Och nu är det bara pappa som stoppar upp mej i stressen, han hänger lixom inte med i samma fart. Vi ska försöka hinna iväg och se andra halvleken av Andreas fotbollsmatch, så det gäller att han tuggar ur munnen nu.

Har klätt på mej mitt nya underställ som jag fick utav Walle när han var här o hälsade på senast. Ett mörkgrönt från lumpen såklart, jag tror på kvalité när det gäller sådana saker (; Synd bara att det kommer till användning den 15 maj .... det är lixom så typiskt.


vart tog vägen vägen.


Åter igen landad framför syberspace världen och dax för en uppdatering.

Vikarierade alltså som lärare för åk. 6 på stenhamre i tisdags, 08-15. Om det gick bra eller dåligt är faktiskt riiiktigt svårt att bedöma på egenhand. Jag började iaf hur som helst dagen med att fråga vem Maria Gripe var, eftersom den människan hade fått en påminnelse från biblioteket. Någon svarade högt; " Det finns ingen Maria här", medans en liten flicka från bakreraden i klassrummet tyst och tveksamt sa; "Det är väl författaren som heter så ...!?" Och såklart var det så, Maria Gripe, en författare såklart, det borde jag har fattat ....
Efter den om något inte allt för respektgivande inledningen så rann dagen på rätt okej trottsallt. Skoltrötta, lata och oengagerade elever som helldre springer ikring och jagar varandra och rullar runt på frökens stol än att snällt sitta stilla och göra det dom blir tillsagda. Det är väl ändå så samhället ser ut nu? Hur som helst var det inga tjurigheter under hela dagen, utan alla var muntra o glada :)

Mitt huvud var ganska slaktat när jag tuffade hem i bilen. En banan fick ge nödvändig energi innan jag åkte på pace och tränade. Fick lägga på ett kål sen för att hinna hem och laga middag innan det äntligen var dax för ett afropower pass på pace!! Och det var precis lika härligt som jag mindes att det var... jag hade ett fult, men härligt leende på läpparna klassen igenom, underbart.

Igår däremot la jag läraryrket på sidan och startade som vanligt dagen med en morgonpromenad. Lunchade på jvgs och kilade sedan över på fifty och kollade över mitt schema. Det såg bra ut, blir en massa jobb som troligtvis också leder till pengar. :) Stötte även på Stintan vilket verkligen kom som en överaskning. Flickan med dom goa kinderna och det nu inte längre korpsvarta håret, tindrade med sina ögon likt stjärnorna när hon stolt kunde berätta om det överstökade gesällprovet som är förbi och avklarat. Som legat och tryckt så länge mot hennes bröst och nu äntligen släppt och istället givit henne en trygg och fin framtid. Jag glädjs med henne. Hon som äntligen har lyckats .. Du är klar nu, du är fri nu och än finns inga hinder!

Hämtade därpå mina nya golfskor nere på shoppen som däremot inte satt som en smäck, men blev övertalad att dom töjer sej. Pyttsan, klämda tår och skavsår kommer nog förfölja mej den här golfsäsongen om inte skon ger med sej ngn millimeter på längden... :)

Åkte och träna på pace efter det, hem och åt och sen iväg på cirkus. Jag och min alldeles egna cirkusprinsessa. Laddad på att få se hästar och hundar, clowner och skickliga gymnaster trippade vi försiktigt in i tältet och fann oss den perfekta plattsen. Fullt road var jag kanske inte dom två timmarna, men det är ingen börda så länge jag ser glädjen i sessans ögon. Men hur än det är med cirkus, så ska det vara elefanter med. Det var det inte igår, och jag blev besviken .... Men lite popcorn på det bara så äre inte längre några sura miner :)

Idag efter morgonpromenaden körde jag in dammsugar kontakten i uttaget och satte igång med veckostädningen. Som vanligt vare dammning, dammsugning och torkning av golv ni vet .....

Hann bli klar lagom till lunch och den tillbringades även idag på jvgs. Sen dess har jag varit upp på stenhamre och skrivit på ett papper och sen diskat undan lite vaser som blev flitigt använda under födelsedags veckan.

Det blev ett rätt långt inlägg, som vanligt. Det blev heller inget viktigt sagt, som vanligt. Jag avslutar här och far på pace och gör ngn nytta istället. (som vanligt?).  Uppdaterar senare med lite bilder osv :)

Pressenter!

Jag har nog världens bästa brorski på alla plan, verkligen, det bar amåste vara så! Och inte nog med det så gav han mej jätte fina presenter, om än mer efterlängtade! Fick nämligen fem stycken träningskort på stark av honom, fem stycken! det är femtio pass! Äntligen får jag åter igen stampa takten till afrikas rytmer, rulla höften till latinamerikas kvicka smatter och snubbla fram genom streetdancens sköna steg, äntligenäntligenäntligen får jag dansa igen! Åh, jag känner mej bara så laddad till att få kliva in i lokalen igen, var verkligen så längesen. Min ekonomi står sej inte stark nog till att kunna träna där egentligen, men nu är allting möjligt igen, tack världens bästa brorskii!!! :D

Jag kommer må underbart nu när min träning kommer bli än mer varierande och ge än mer energi. åååh jag är så lycklig! :)

FIck även en fin tygväska och ett par stora röda ballongbyxor av honom, och av gosan fick jag ett armband som hon gjort på dagis, faktiskt :)

Vi blev kvar så länge hos dom ikväll så jag får ta och vila från träningen idag, ingen idé att träna och komma hem vid halv elva när jag ska var apå skolan imorgon klockan åtta. Gäller att ha full kontroll då och inga sömnkusar i ögonvrån :) Men en av dom tre viktigaste byggstenarna för att uppnå högsta resultat med tärningen är ju faktiskt vila, så jag gör det med gått samvete :)

image96

Kladd upp över öronen.

Det var väl faan vilken totalt värdelös bloggare jag är, men skam den som ger sej ... Ingen updateringn sen i torsdags, men nu när solen skiner finns det alldeles för mkt att göra än att sitta här och plinka på tangenterna.

Men, fredagen kom och flickorna lika så mot kvällningen. Blev en himla mysig grillkväll med god mat och gott umgänge, som alltid :) Resterande delen av dagen tillbringade jag på salongen, i hästsadeln och i köket.

I lördags var det, som ni andra förmodligen också märkte, kanon väder. Det var så otroligt varmt så emellan åt var det svårt att veta vart man skulle ta vägen. Det är typiskt, när värmen kommer då har man själv inte hunnit med att ställa om, så då blir det besvärligt även då. aldrig är man nöjd :) Slog lite på rangen och cyklade runt på olika ärenden under dagen. På kvällen grillade vi hos Sandra, mycket trevligt där i sommarvädret intill poolen.

Igår efter morgonpromenaden och frukost osv. stack jag iväg och sprang runt sjön tillsammans med John, och det gick så himla bra med knät så jag blev alldeles lycklig. Därefter körde jag ett litet pass på pace innanjag begav mej hemmåt och gick nio hål på golfen. Banan är verkligen inte i sitt bästa skick nu efter isbrännan, inte mitt spel heller för den delen. Men att spela på vintergreener gör inte till topp tio tyvärr så jag slopar nog banan ngn vecka till så gräset får växa på sej lite. Blir till att fortsätta veva på rangen istället, och det har ju aldrig gett ngn skada .. :)

Mot kvällen var det dax att plocka fram grillförklädet igen och starta lågan, sommaren är snart här och middagarna ändras kvickt till grillning, vilket är en sloende tradition såklart. :)

Idag efter morgonpromenaden damp moster in här i huset. Var dax att putsa ytterligare ngra fönster samt gardin bytning, snaaaaaart är stortstädningen äntligen klar, men inte än ... snart.

Har även bakat två kladdkakor idag, en till mormor och en till firman, mummsiga blev dom.
Har helad agen stått och funderat på om jag ska gå ut i landet eller inte och plantera ner mina jordgubbar samt smultronen, men vinden blåser rusikigt kallt så än har det int eblivit av. Får se om jag gör ngra kvicka ryck nu efter inlägget.

Sitter ombytt till träningskläder också, för jag hade tänkt åka iväg och svettas lite, men det får bli uppskjutet till ikväll eftersom jag ska hinna med att både äta, plantera jordgubbar(förhoppningsvis) och gratta olle samt själv bli grattad hos brorskii. Ska även få kika på massa bilder sen i helgen då han varit i italien, Florens.

Imorgon däremot blir det varken ngn plantering av jordgubbar el liknande, bakning eller städning. För jag ska nämligen klä på mej Fröken dräkten och förvandlas till lärare för klass 6 på stenhamre. Ska bli kul :) Hoppas bara på snälla barn ...

Får se om jag och andreas åker till gävle på ons-tors. Inget bestämmt ännu. Om inte så ska jag på cirkus med prinsessan, sånt går alltid hem :)

Dax att sätta på sej kock mössan nu ...

Bilder sen helgen kommer senare .. :)

Kannans rinnande blå.

Victoria Erhardsson, med blond sommarswing mot grönskande greener...
Det blev Hasse P's slogan efter mitt utalande på radio gävleborg idag. haha, jag kan verkligen inte prata ordentligt, det är helt klart ... Jag som hade tänkt sattsa på att ta över efter titti på morgonzoo (; tjii fick jag med dålig radioröst.

Mer än att ha profilerat för golfen på radion idag så har jag såklart varit ut på morgonpromenaden. och den blir bara bättre och bättre ju närmare sommaren vi kommer, riktigt härligt är det att kliva rätt ut genom dörren efter att nyss ha stigit upp och mötas av behagliga temperaturer, dag efter dag.

Har varit och inhandlat ett par nya springskor också, allt för att hålla knät i ordning nu, kosta vad det kosta vill (nästan) :) Fick tag i ett par till ett hyffsat pris som jag hoppas komemr fungera utmärkt i min träning. Åt lunch tillsammans med Pappa, Carlos och Jenny idag och strax där efter greppade jag klubborna och slog ngra bollar på rangen.

Körde sen ett pass på pace tillsammans med harhäng, känndes rätt segt till en början när solen sken där utanför träningslokalens fönster, men efter en sttund var jag igång, och då kändes det lika skönt som vanligt. :)

Lagade lite mat och sen har vi städat nere vid uterummet ikväll, behövdes blåsas igenom en aning efter ombyggnaden och vintern. Imorgon kommer flickorna flajs hit och då måste det vara uppröjt såklart :)

Har tagit en paus nu medans golvet där inne torkar, och har medans varit nere på rangen igen och hivat iväg ett antal hinkar. Formen börjar komma tillbaka nu, skönt :)

Fick en snabb tid till frissan redan imorgon också, så får se hur jag lägger upp dagen med träning, ridning förberedelse med maten osv innan flickorna dimper ner. Det brukar ju ta ett par timmar så fort jag kliver in i en salong, dessvärre..... Menmen, det ordnar sej alltid :)


HURRA HURRA HURRA

För det är ingen vanlig dag, nej det är vickurts födelsedag, hurrahurrahurra...
Flera olika skönsånger har jag fått lyssna till idag, härligt :)

Vaknade utav att pappa kom insjungandes på morgonkvisten, han är söt. Gick sedan min morgonpromenad i det droppande regnet. jajjemen, regn på min födelsedag, men vad gör väl det när kärleken ett födelsedagsbarn får värmer så oerhört?
Efter det var jag iväg på min sista behandling för knät, vilket känns skönt. Ska införskaffa mej ett par nya träningskor nu och hålla tummarna för att jag slipper ngra mer förhinder.
Åkte sen iväg på pace och körde ett litet pass och sen lunch med laxfilé och pressad potatis, passade ypperligt :)
Därefter satte jag igång med tårtan, smetade ut den översta grädden och tog mej sen en powernapp 1 h faktiskt!! Vaknade utav ett sms från cissi som var sugen på att promenera ett varv runt sjön och jag kände att det skulle vara skönt, så det blev av. Efter den trevliga stunden for jag ibäg och plockade två stora buketter med vitsippor, vad vore min födelsedag utan dom söta små blommorna lixom? Väl hemma möttes jag av rebecca som redan hade dykt in. Mina brudar och klockan ... Säger att do mska komma halv sju - sju. Klart dom börjar rammla in strax efter sex då. En annan är ju istället en extrem tidsoptimist och hade varken ätit middag eller gjort klart tårtan, så det blev snabba ryck. Och jag lyckas ju alltid (; haha.

Helena Emil Sanna och Rebecca kom med super fina blommor och gratulerade. Så vi fikade tårta och bullar såklart, underbart :)

Tack för en super härlig födelsedag med mycket kärlek och glädje!

en väntan i uppehållet.

igen har jag varit dålig på att uppdatera, varför? Skyller på för soliga dagar och för mkt aktivitet. Men när man väl ska sätta igång igen känns det motigt eftersom allt för många dagar med allt för mycket aktivitet har passerat. Att redovisa allt jag gjort sen sist tänker jag därför inte göra den här gången. Jag startat på nytt från och med idag istället :)

Imorse när jag vanligtvis går ut på min morgonpromenad körde jag istället ett pass på pace, crosstrainern. Det fick bli så eftersom regnet lurade utanför fönstret och jag hade ingen vidare lust att ta promenade som en chansing, för blöt o kall det vill jag inte bli.

Resten av förmiddagen städade jag huset för fulla muggar; dammning, dammsugning, torkning av golv, byten av dukar samt gardiner. Så nu är det fräsht och fint här hemma igen, like it :)

Efter det lunchade jag tillsammans med Papi. Var iväg och handlade lite nödvändigt så som tårtbottnar, färska jordgubbar, saft och annat som är A och O för min födelsedag! Jajjemen, den råkar nämligen vara imorgon. Dock kommer min 20 års dag några år för tidigt, än vill jag inte bli vuxen!! Men tårta och kalas, det slår ju förståss aldrig fel.

Igår bakade jag kanelbullar, ingen födelsedag utan bullar såklart! Så på eftermiddagen for jag upp till mormor med några stycken. Det uppskattades förståss. Ingen fickar fler gånger per dag än min mormor : ) haha.

Sen åkte jag åter iväg på pace, tillsammans med harhäng och lukas den här gången. Kul men compani.:)

Lagade grönsakspanna med kassler till middag och har just kommit hem från golfen. Fick med mej papi ner så vi slog en varsin hink, och faaan vad dålig jag är! Hatar verkligen att golf är en säsongsport, jag hinner bli så himla dålig under vinterhalvåret så det är inte klokt. Och inte blir det ett dugg bättre när jag helt saknar tålamod.. Jaja, blir till att träna nu framöver om jag ens ska våga mej ner på kärring-golfen i sommar... detta ser inte lovande ut.



Första grillningen för iår är avklarad.

Jajjemen, årets första grillning är pasé och vad otroligt härligt det var! Rebeccas altan, Barbro och Bertil stod för grillningen, kvällsolen, lä, en enstaka mygga, trevligt sällskap och super god mat! Samtidigt smattrade brasorna på andra sidan sjön och vi slapp dra i oss röken, vackert.

Hela eftermiddagen igår var jag ute o lekte med lill'sessan och hennes kompis. Massa bus och lek på studsmattan timme efter timme, det är väl underbart! Men att det tar på krafterna, huuuuga! Men vad gör väl det när man kan avsluta med en isglass!? :)

Klockan sex åkte jag om än lite sen som sag till Rebecca som planerat. Grillade och mös på bara, blev en tidig kväll för att vara valborg men lagom mättar bäst. Tror vi alla var trötta, mätta och belåtna :)

Idag har vi flängt runt lite här och där i kommunen jag och Andreas. Var först och handlade lite på ica, sen hälsade vi på mormor, hem och bytte om för att sen styra kosan mot stocksbo och andreas morfar. Vi tog en härlig promenad där ute på landat, bland hästar, får, getter, stora utbredda täckter och rinnande bäckar. Skönt :)
Efter det for vi runt och kikade på lite fina hus och tomter, finns faktiskt en del pärlor här om kring, bara man snokar runt lite. Ljusdal, jag gillar't faktiskt ..

Har kommit hem nu och fått i mej lite välbehövlig mat och ska ner på rangen och slå några bollar och sen åka till moster en sväng. Solen är framme igen och dagarna känns längre och längre. Gäller att ta var apå ljuset nu medans det varar :)



Barbro och Bertil stod för kockandet...


Rebecca lossades att det var hon ...




Maja och Lukas gjorde oss sällskap en bit på promenaden ..


Kexchoklad kexchoklad .. ahaa kexchoklaaad!
Andreas imponerad av den gamla BP macken.


Men här ni flickor, här finns det allt ngra reeedigan getter! haha. Dock var det inte dom här som var med upp på afterki1000 (;


RSS 2.0