Att göra en snabbis.

Ett kort och inlägg nu vickan!

Jag har inte tid med det  här egentligen, men för att inte hamna i bloggkoma så snabbar jag på med ett litet inlägg ändå :) JAg är mitt i julstöket som sagt, men än är inga adventsljusstakar framme! How come?! Jag har inte haft tid helt enkelt.. hela huset ser ut som en kaos och jag får ingen ordning på nånting. Jag behöver nya blommor, massvis med blommor också. Var därför på både rosehills och interflora igår utan resultat.

Nya gardiner behöver jag också, från Åhlens närmare bestämmt. Ska just du till hudik eller ngn annan stad där åhlens har satt ner sin fot, hör av dej! :)

Hela förmidagen igår gick åt till att knåpa ihop två st små mössor. En till Milla och en till nyaste bäbisen. Grattis Oskar o Titti till ännu en guldklimp! :)

Eftermiddagen flängde jag runt och försökte finna saker jag behöver inför advent såhär, meeeen såklart är utbudet på tok för litet här och jag kom hem nästan tomhänt. En blomma och tre kanelstänger är inte mkt att hänga i granen .. Nytt försök idag :)

Fortsatte senare med *****. Utan lyckat resultat även igår. Fick som tur var lite asistans av björn som kom hit och hälsade på en sväng, fun to see u mate! :)

Kvällen spenderade jag hemma hos sara tillsammans med voffsingen och idol. Äntligen fick johan pisk och lämnade, har juniorerna kommit till insikt? Eller har föräldrarna förbjudit fortsatt rösting? Bra vilket som :)

Nä, dax att röja upp lite nu. Återkommer senare idag med ett lite mer strukturerat inlägg :)


Lite småsaker inhandlade jag på torsdagen plus målade de två vita krukorna,
nu kan adventpysslet sätta fart!

Fick två fina pressenter av fresse och Martin, även det i torsdags. Och innuti packetet fanns inte mindre än ett pressent kort på kardemumma! Tusen tack grabbar, ni är för goa! :)


Millas och Hugos(?) mössor .. en stressad bild, dom var super fina i verkligheten. (;


en rimmande visa.

Jag har många bollar i luften nu, vad gäller projekt. Projekt som hör julen till förstås... Men allt, verkligen allt vill krångla till max!

Knäckbräcken gick som sagt åt helvete... Varje gång jag öppnar kylskåpet ligger dom där dom jävlarna och stirrar på mej.  Aldrig att jag ens tänker ta en smakbit av dom små vidren!

Haha, finns verkligen ingenting som kan göra mej så förbannad som när något inte blir som jag hade tänkt det. Speciellt när jag hade en perfekt idé från början, genomtänkt till max ... så krashar allt. Är det kanske det som kallas för att missbedömma? Eller ibland även kanske för att överskatta sin förmåga?

Hur mkt deet än jävlas för mej så är jag envis som åsnan. Jag älskar julen, men varifrån kommer egentligen kärleken? Verkligen allt går emot mej vad gäller pyssel inför kommande julehelger. Jag klantar till det. Varje år, alltid lika dant. Men ändå så kämpar jag på, varför ger jag aldrig upp!? ibland blir jag inte klok på mej själv ...

Jag ger mej på att göra knäckbräck, fasst ingen i den här familjen äter knäck.
Jag tänker envisas med att baka lussekatter imorgon, fasst jag bara brukar knapra i mej ngn enstaka och pappa rör dom inte alls.
Gjorde igår en egen pepparkaks deg som jag int eens vet om jag gjorde på rätt vis!? Trotts att man enkelt kan köpa bergmans egna deg på ica ...
Och jag tänker trycka ut ngra figurer imorgon .. trotts att dom inte blir uppäta. 
Men jag tänker har det som prydnad, sådeså!
För bakas, det skare göras inför jul. Sen vare väl det samma om ingen tänker äta opp det!


Likadant som i sommras när jag gjorde massvis med äppelmos. Fasst varken jag eller pappa tycker om det!
Lyckligtvis har jag vänt om min åsikt och tycker nu mer äppelmos är riktigt gott till gröten. Tur man kan lära om ...

Idag har jag grejsat på med väldigt mkt olika. Blandannat förberätt inför advent, inte mkt, men lite...

Jag återkommer imorgon. För ngt har jävlas riktigt ordentligt med mej ikväll, igen! Men som sagt, jag ger mej inte .. imorgon tänker jag fortsätta med **** tills det blir klart! Hur mkt det än tänker krångla.

häromdagen vare -10, nu är det +7, vilda väderväxlingar minnsan.

Tjoflöjt.

fanfanfan.

Klockan är 00.27 och jag är nå grymt less på knäckbräck!!!!
fanfanfan... för knäckbräck

en titt under förklädet.

Det doftar saffran och nybakat i mitt hus, underbart.

Började dagen med att springa ett varv runt sjön, ett rätt så segt o tungt varv faktiskt måste jag erkänna. Irriterande när det är jobbigt tycker jag förståss .. men det är väl männskligt antar jag :)

Åt lunch tillsammans med papi' på Pens, Lax och pressad potatis smakade riktigt bra. Lyckades därpå äntligen få med farbrorn til Wallins där vi inhandlade en ny stekpanna, super fin och bra sa den till mej att den var. Så vi slog till utan större eftertänksamhet. Upp till bevis imorgon helt enkelt då jag planerar att inviga den.

Åkte upp till mormor och hjälpte henne att handla. Alltså, idag igen intog jag en matbutik, som tur var hade guldtanten inte allt för mkt på önskelista så det gick i rätt bra fart trottsallt ... :)

Därefter har det varit full fart i köket här hemma på gräddhyllan. Jag har nämligen gjort en alldeles egen pepparkaksdeg för första gången i den delen i mitt liv där jag minns vad jag gör/gjort. Gjort knäckebräck och emellan omrörningarna lagade jag en risotto med chili cottage, målade om två keramik krukor till glasyrvita, samt planterade ner två hyasinter.  Alldeles precis då knäckebräcken var redo för stelning stack jag iväg och tränade, MRL ikväll. Jag vet itn eom jag tycker det är sådär jätte kul direkt, men helt okej ngn gång ibland sådär mellan varven. Bra för rumpenstumpen om inte annat, skadar ju inte att pumpa upp den lite menar jag.

Hemma igen kastade jag men in i dushen och lika fort ut igen för att starta om karusellen på nytt inne i köket. Saffransbiscuits på tappetern. Tog alldeles just ut dom från ugnen, så ligger på svalning nu...

Återkommer eventuellt senare ikväll med resultaten, annars imorgonbitti. Då förövrigt pepparkaksdegen ska få sej en omgång :)


I pulkbacken.

Idag har det inte varit en stillasittande minut i mitt liv. Hej o hå mellan pattar o lår!
Han lyckligtvis iväg på pace och köra ett pass innan klockan elva då jag skjutsade mormor till frissan. Hem o duscha däremellan. Plockade åter upp guldtanten och köpte med en matlåda till henne. Iväg igen, pang tjong för att få i mej själv lite foder. Upp på delins och där börjar kaoset .... Fy farao för att handla. Jag blir helt galen på livsmedelsaffärer! Jag har sagt det förut o jag säger det igen, det är fullkomligt omöjligt att klara av att veckohandla under en timme! 1,15 h tog det innan jag släpade mina tunga fulla kassar ut till bilen. Hem och lasta ur dom och sen iväg till guldklimpsbarnen :)

Sen har det rullat på för fullt ... Eller mer slirat och vurpat kanske. Vi spenderade nämligen resterande delen av eftermiddagen utomhus i de 10 minusgraderna. Pula, madrass och snowracer. Är man tung som faster är bara att hålla i hatten ner för backarna för då går det undan minnsan! Jag blir lika sur varje år då verkligheten gör mej påmind om att jag är för stor åt alla håll o kanter för att få platts i pulkan och snowracern. Madrassen däremot det är en one size fits all, föralltid! Hur än faktum var så lyckades jag åka alla tre farkoster utan större vurpor så vi hade det himla mysigt där i snön, Jag, Snårpan, Nanna o Emil.

Skyndade sen hem och kastade om. Sen dess har jag svettat ur mej rejält på dansen. Hade dock rejäl träningsvärk efter passet igår, så hade rätt mkt problem med styrkeövningarna. Men, det var ju såklart lika härligt att få stampa, skaka och vicka som vanligt :)

Eftersom min dag sett ut som den gjort så krashade det sej lite för mej o middagen. Hann inte äta innan afron så ställde mej o lagade en egen hemalagad trattkantarellsoppa direkt efter afron. Medans jag fräste purjolöken kröp illamåendet inpå ... så typiskt. Jag vet ju om att jag har världen kännsligaste mage o att jag måste sköta magen till punkt och pricka. Blir därför så uppgiven när jag klantar till det såhär ... Menmen, jag börjar känna mej återställd nu och pappa ropar om appelsinklyftor och te inifrån vardagsrummet.

Tjingeling*


Vem ska åka först?


Emil provar på ett trix ..

Nanna och Snårpan delar båt..


Myser lite tillsammans i snön (:

Ohoj!

Inget snöoväder, ingen blåst. Mina böner tycks ´vara höra!? (;
Har tryckt i mej massvis med frukost just, som alltid. Det appselut bästa målet på hela dagen är verkligen frukosten. Ibland om kvällarna kan jag längtas till frukosten dagen därpå ... underbart! Men det där har jag ju berättat om förut, så ska inte tjata om det igen. Hur som helst, proppmätt är jag.

Ska ta och hoppa ur morgonrocken nu och tränga på mej träningskläderna och skynda iväg på pace. Ska som sagt skjutsa guldtanten till frissan 11, så har lite tidspress idag. Idag blir en pyssel dag, det känner jag på mej :)

Tjillevippen*


Att tappa kronan.

O snön den bara vräker der, dobidoo...

Idag har väl varit en svår dag, på det viset att det är rätt svårt att komma på ngt att aktivera sej med eftersom vädret ställer till det rätt rejält för en lus som mej som gärna sysselsätter dagarna med att promenera runt, andasfrisk luft och dra i mej fågelkvitter. Låter underbart va!? Lägger jag till arbetslös, fattig och november kanske bilden av mitt liv förändras lite. Men det gäller att skyffla undan det som är mest dåligt o dra fram lådorna med allt det bra istället, det gör livet så himla mkt enklare lixom :)

Åkte på pace efter lunchen och körde ett rätt hårt pass faktiskt. Hela två timmar var jag där och aktiverade min kropp och själ med diverse övningar. Pump it until u' drop säger dom. Och varför inte när snön svirr omkring där utanför fönstren. Min käre bror och jag åkte upp till mormor sen, fikade och mös till det lite. Världens bästa mormor.

Har varit iväg och ridit såhär på kvällskvisten också, galopp galopp. Jag var skit dålig idag och det hatar jag, då blir jag syr och vill hoppa av hästskrället med det samma. Men nästa gång, då tänker jag vara bäst .. sådeså!

Snårpan och brorski var o kikade så vi klappade hästarna en stund innan vi åkte hem igen. Har myst framför tvn  sen dess, te och Färjan ungefär. Och nu är det gäspningstid, gäsp efter gäsp vräker jag ut .. betyder att jag behöver sova såklart. Vilket jag också ska göra. Upp o hoppa imorgon och försöka hinna med att träna innan jag ska skjutsa guldtanten till frissan kl. 11. Imorogn vill jag inte ha ngn snöstorm, jag o wallevoffingen vill nämligen ut o springa i snön.

Jag vill inviga mina skidor, nuuuuuuuuuuuuuuu. Lär mej ngn, snälla, tack så mkt, schyst av dej, tack o bock. Jag behöver ju en skidlärare förstår ni väl, hur ska det annars gå? Ngn måste ju berätta hur man svänger åt båda håller för tusan .. annars går det ju inte.

Och en sak till; Idag tappade Hälge hornen! Det betyder att julen snart är här o det är alltid alltid  lika roligt att se hans minspel när lillkronan ramlar av. Det är lite utav en tradition här i erhardssons hemmet, en tradition som jag o pappa faktiskt delar. Annars brukar det lixom bara vara jag som står för tradtionerna. Helge tappar kronan, vilken härlighet!


Jul jul, stråålande jul.

exactalamente 1 månad kvar till julafton nu, underbart. Det betyder att jag kan sätta igång med att pyssla inför advent den här veckan utan att höra i bakhuvudet att jag är aldeles för tidig :)

Fyyybubbland vilket skit väder det är idag alltså, snöar alldeles på tvären. Fasst för min skidkariär är det förståss lovande, desto mer äkta snö i backen, desto mjukare för rumpenstumpen..

Hade tänkt att åka o träna på förmiddagen idag, men det blev det inte ngt av då jag är en grym vädermänniska. Jag har varit totalt knäckt. Är det ngt tokväder som hänger över mej blir jag bara såå himla trött. Därför tänker jag hoppa på pace alldeles efter maten istället. Och därefter handla och pyssla på lite. Advent advent advent .. Är det ngn som vet hur länge knäck o kola håller sej? jag behöver bästföredatum :)

Andrteasälskling åkte till norge igår också, så jag är en ensamlus i två veckor nu. Men sista gången han åker iväg på jobb, så det känns inte alltför botten. :)

Och vet ni ngt hemskt, jag har lamporna på i huset sen imorse, än .. gud vilket mörker!

Se upp i backen!

tusen hål i nacken....

Nu gäller det verkligen att se upp i slalombackarna framöver! Victoria erhardsson har nämligen varit o köpt sej ett par alldeles egnaste slalomskidor inklusive pjuxisar och stavar. Så nu äre bara att hålla i hatten! Jag känner att iår är det verkligen dax att jag lär mej åka slalom. Jag kan verkligen inte och har ingen som helst aning om hur jag ska lyckas, men innan påsk ska jag minsann kunna svänga åt båda hållen och klara av att åka utan plogstilen .. Känns som att jag kommer anamma den rätt mkt i början sådär. Minns när jag var lite, pappa skulle lära mej åka i fjällen och jag hade fått ett par fina blåa skidor. pang tjong och braaaak lät det hela den helgen. Skrik, grin och allmän förtvivlan rådde där i barnbacken det året. Jag åkte liften utan större problem, visst rammalade jag ngn gång ibland men inte värre än så. Jag åkte även ner för backen, om oftast verkligen rätt ner, likt störtlopp. Ibland kunde jag svänga, men mest åt ena hållet då jag var och är rätt handlingslös men min vänstra sida. Men jag kunde verkligen inte brommsa. Det gick bara inte! Hur än jag fösökte, tyngden på dalskidan älskling fungerade inte alls. Och allt som oftast krashade jag rätt in i säkerhetsnätet nere vid liften. Trasslade in mej där och skrek förjäves tills ngn kom och knåpade loss mej. Upp och iväg igen och krash bom bang, samma visa igen. Fasst som en sill i nätet. Efter ngt år lärde jag väl mej ngrlunda tillslut, åkte ngn gång med skolan o sådär.. men mkt längre än så höll inte min skidkariär, jag blev lixom inte sådär biten som man brukar säga. För mkt blåmärken och trubbel för min smak. Fasstna med täckbyxorna i ankarliften, dras med in i stoppsnöhögen, få en annan lift i skallen osv osv. Jag antar att det är fler med mej som upplevt samma trauma vad gäller branta backar täckta med snö. Men nu mina vänner är det alltså dax att prova på nytt, jag menar ngn gång lär väl turen komma till mej? ´Frivilliga skidlärare är välkommen med en hjälpande hand .. jag ska allt lära mej!

Kollade på idol igår och johan kommer verkligen aldrig åka ut, jag känner det på mej. Blir arg.

Har precis kommit hem efter att ha varit ute på  en 2 timmars promenad tillsammans med papi'no1, mysigt :)
Köpte lördagsgodis på hemvägen faktiskt. Jag som egentligen inte är så vidare förtjust i smågodis, men det är sött på ngt sätt, sådär gulligt och charmigt med en liten lördagsgodispåse!

Ska ta o byta om lite nu. Ikväll blir det lite mys med sanna är det tänkt, se tv o snackas. O mysa med lördagsgodis.


big bam.

Phuuuu Så mät jag är. Just ätit middag bestående av ungstekt lax och fetaost paket, mummsfilibabba :)

Idag har jag gått klädd i underställskläder dagen igenom och visst är det härligt att inte behöva frysa? Jag har heller inte använt bilen knappt ngt alls då jag istället galloperat fram på mina två apostolahästar. Innan lunch tog jag en promenad till affären o handlade ärtor, eftersom man appselut inte kan äta torsk utan ärtor. Lagade lunch till mej själv och fixade lit emed mössorna. Knöt åter igen på mej skona och kopplade bästa vännen runt halsen och vi gick ett varv runt sjön. Sen åkte jag upp till mormor och var där ett litet tag innan magen började knorra sej.

Jag har inte gjort ngt såntdär riktigt idag. Sullat på lite här o där bara. Men jag har ändå int ehaft ngn tid till att bara sitta ner och inte göra ngt alls.. Vilket iof är en himla tur, för sånna dagar knäcker mej. Jag vill göra ngt, mest hela tiden. Och helst tjäna lite pengar på samma gång. Skulle lixom vara rätt bra om jag hade ngra slantar så jag skulle kunna inhandla lite julklappar till mina kära. Har börjat planera lite klappar och det är som varje år verkligen inte lätt... Vad ska ni ge era nära o kära? ge mej lite tips... jag behöööööver't!!

Har en mössa som jag glömt klippt och sytt upp som jag bör göra nu ikväll. Ska även se bonde söker fru. Andreas är bjuden på Michels av färila if ikväll, så jag är änka, jag hoppas han kommer hem lagom till åtta så jag får lite sällis där i soffan. Behöver ngn att resonera med, eller åtminnståne ngn som lossas bry sej när jag kommenterar minsta felsägelse av bonden jag inte gillar. Och en liten hemlis; Bögbonden är min appseluta favvo, vilken karl!!

Återupplivning.

Blippar mej in här i blogg världen igen efter ngra dagars uppehåll.

Andreas landade hemma i sverige i fredags, äntligen. Efter två veckors slit borta i norgeland firade vi med musselsoppa och kräftor. Glöm allt vad det heter med kräftskivor i agusti, så länge de finns att köpa i disken på ica är det aldrig fel att knäcka genom skalen :)

Lördagen blev en rätt mkt tillsammans med helena dag. Min hjärteklimp med det långa blonda svallet och det stora leendet. Vi tog en skön promenad på förmiddagen, handlade sedan inför kvällen och vi stog även för kockningen till middagen. Blev alltså middag och mys på kvällen tillsammans med flickorna. Dock inga kräftor men däremot en otroligt god corn rätt som vi lyckades få till :)

Söndagen blev en såndär hälsa på dag. Då Jag och andreas  hälsar på morfäder och bara myser runt. Det brukar bli så på söndagar :)

Måndag o tisdag, rätt så lika dagar. Promenader, mat, mössor, dans och mys.
Att andreas är ledig nu hela veckan är alldeles alldeles underbart, så skönt att ha honom hemma. Trygga han.

Klev upp tidigt idag o sa hejdå till kära papi som ska ut på det stora blå och svänga sina lurviga över natten. Åt en lång härlig frukost och sydde klart ngra mössor innan jag väckte lillnosen som låg o snarkade i sängen. Bestämmde mej för att det var dax att blåsa liv här i bloggen igen, och sagt o gjort. Ett måttligt tråkigt inlägg blev det förståss .. men ngt måste ju vara starten :)

Ska knyta på mej joggingskona o traska upp på delins och handla. Sen hem o laga torsk. Resten av dagen är rätt oplanerad en så länge ... men det kommer mera.


En special beställd, brun med svart läderstjärna.


En blunder.

Riktigt svider i ögonen av trötthet nu, har suttit och pillat med mössorna framför tvn ett tag o det har jävlas för mej. Men, händig som jag är lyckades jag reda ut allt tillslut :)

Har pysslat nere vid poolrummet idag, målat ett bord och grejsat på. Sen sytt sytt o sytt .. :) Var i väg och hade barngympa en timme med barnen, vad härligt det är att träffa alla solstrålar sådär en gång i veckan! Bara att öppna sinnet och suga in all energi dom sprider! :)

Ska skynda mej till sängen och lägga ner ögonlocken nu, har sovit så fruktansvärt dåligt de senaste nätterna pga förkylningen. En veckas sjuktid prick idag, frisk imorgon alltså, lagom till helgen. Underbart (;

Uppdaterar mer imorgon, nu vill jag bara dra täcket upp till nästippen och somna in ... Natti*

Att ta vara på det man här.

Såååå, äntligen klar! Kom precis in nu, men stelfrusna fingrar och rödrosiga kinder. Att  ta vara på det man har, det har varit min sysselsättning ieftermiddag. Vi har så många rum som vi inte använder, som bara står orörda, år efter år. Vi har även en balkong som inte används till annat än vid mattruskning. Men nu äntligen har jag gjort ngt åt det! Från och med idag är den förvandlad till en perfekt glögg o myshörna. Jag gillar ju inte glögg som jag tidigare berättat om, men jag har bestämmt mej för att lära. Och nu när jag har dom perfekta förutsättningarna, så ska det väl gå vägen :)


Före


Efter.









Så här får det se ut så länge, det fattas lite fårskin att sitta på så man inte blir kall om baken, plus lite annat små plcok, men det får komma med tiden :)

mitt upp i.

Jag är mitt upp i mitt projekt för idag ... resultat kommer som sagt senare (;

Har varit och hämta nya tyger iaf, svart, vitt och brunt! Samma material som de vita mössorna haft tidigare. Jag slopar det super tunna helt nu, så kommer bara köra på de bättre materialet. Hör av er :) har inte haft brunt tidigare, så kul att få hem det.

Nu lär jag kila iväg och fortsätta med stöket ... tjing*

Längtan efter advent.

Utanför skiner solen men trotts det ligger morgonfrosten stilla kvar på marken. Ett tydligt tecken på att sommarens strålar är förbi och solen inte ger ngn annan effekt en energi för dagen. Vackra höst dag.

Innanför fönstret sitter en snorgig jänta och filosoferar över den kommande dagen.
Jag längtar efter advent och jag tror bestämmt jag tänker smygstarta lite idag. Göra lite vintrigt här hemma, sådär mysigt och fint som man vill ha det under hela advent tiden..  Men det blir lite senare idag, när solen krypit bakom molnen. Måste ut och ta del utav den först ... energi.

Puttsat iordning mina vita niki dojjor nu och ställt undan dom för vintern. Eller det är min plan iaf, att dom ska få gå in i vinterdvala och inte behöva vakna förens till våren då. Hur vidare länge den  planen håller återstår att se. Brukar ju kunna dyka upp sånna dagar då jag bara verkligen måste ha ett par vinta skor på fötterna...

Som jag innan förstog, som jag anade och egentligen redan visste. Mormor hade fått en hjärtinfarkt i fredags, dagen innan hon blev skjussad in till hudik. Läkarna förstog det först igår .... Ibland är kännslan och aningens kraft starkare än all vetenskap. Bli hel och kry mormor, kom hem.

Nej, nu ska jag klä på mej jackan och nya pjuxen och bege mej ut i dagen. Återkommer med adventspysslet. :)

Dålig skärpa.


Dålig skärpa, men ack så rosa :)

nattinatt*

Att vandra ensam längst stenbelagt golv.

Att det alltid är så himla skönt att kliva in genom dörren i sitt eget hem och hänga av sej jackan efter en dag i staden. pjuu..Hann alltså med tåget till gävle imorse, men det var med råge vill jag påstå, trotts att jag klev upp extra tidigt.

Men finns det ngn bättre tid på dygnet än morgonen? Kliva upp sådär lagomt mkt tidigare än alla andra/den andra i huset, Sätta gröten på värmning medans man tussar ut i morgonrocken för att hämta morgontidningen. O sen bara kurra ner vid köksbordet, lyssna på morgonzoo, äta gröten med min alldeles egenlagade äppelmos och lusläsa ljp. Alldeles helt ensam, underbart. Jag får så grymt dåligt morgonhumör om pappa är vaken när jag kliver upp o ska vara ivägen för mina morgonbestyr, jag vill ha min egentid på morgonen, så äre bara. Resten av dagen vill jag ha sällskap! men inte då ... själv. Annat äre på helgerna, då vill jag att allihopens ska kliva upp bums med det samma när jag vaknar, liv o rörelse och sällskap vid frukostbordet, tjohej! Men icke, det brukar vara i stortsätt omöjligt att få liv i min kära utarbetade prins, och pappa han brukar ta sovmorgon han med. Om inte annat så går vi obemärkt om varandra endå, utan ngn konfrontation. Ett liv i min värld ..

Hur som helst blev jag super nöjd med håret, verkligen! Stina du lyckades tolka mej rätt på alla plan! O det är en bedrift i sej vill jag lova, för den som kan verka mer förrvirad och ut&in vänd än mej när det snackas hår o färg vandrar ej på denna jord. Tack så mkt! :)

Istället för att skynda med två tåget så knallade jag in mot affärerna och inhandlade mej ett par vinterboots och ett par mcstövlar. Mkt fina sörru :) Var även in på en tygbutik och hade hoppas på ett super utbud av det jag ville ha, men där fick jag på nöten. Fanns inte alls de färger jag var ute efter, men köpte ngn meter ljusrosa/vit randigt. Kommer räcka till tre mössor, så hör av dej om du är sugen på ngt speciellt :)

Har just ätit middag, lagade ihop stekt strömming och potatis mos idag, husmanskost är allra goast :)

Ska knåpa ihop en mössa av det nya tyget nu, eller göra den klar rättare sagt, jag kunde såklart inte håll amej när jag kom hem, så har redan tjuvstartat med den :) Laddar upp resultat sen.
Tjoflöjt*



FÄrgen gör sej inte rättvis på bilden, lampan i taket får det att se mer guldigt ut än vad det i verkligheten är. Men hur somhelst, jag är nöjd :)

måste man?

Nu äre kväller för johan käller, som  min mamma skulle ha sagt.
Sitter här i min vita sidenpyamas, faktiskt! Då jag är så himla frussen av mej om kvällarna så har jag letat fram den gammla pyamasen och lagt morgonrocken på hyllan .. åtminnståne för den här kvällen.

Ska som sagt ta och hoppa ner i sängen nu, sova av mej förkylningen och vakna upp som en nötkärna imorgon tillsammans med tuppen. Ska hoppa på x-tåget 08.05 imorgon, så det gäller att ha racer skona på sej om jag ska hinna med. Som kännt är så är jag ingen hejjare på att passa tider .. så varje gång jag ska med tåget är en tävling med klockan. Gäller alltså att jag är pigg upp över öronen och ngrlunda frisk om jag ska ngra odds över huvudtaget på min sida imorgonbitti .. Att jag även ska åka ensam höjjer inte oddsen direkt.

Ska nämligen åka till Gävle och bli ompysslad av Stina uppe i barret. Ska bli kul att träffa henne, blir inte sådär påtok för ofta direkt..

Har varit iväg och ridit ikväll, just duschat av mej all hästbajs och är redo för sängen. Nattinatti*


Saknar min goding.

Världens bästa unge.

jag blev förkyld.

Helgen är pasé och en ny vecka tar fart. Jag kanske inte är så himla vass i starten den här veckan, inget arbete så långt ögat kan nå .. ännu. Men ajg hoppas det pinglar till i luren snart, så jag får ngra arbetsdagar den här veckan åtminnståne. 

I fredags var jag iväg till hästarna och red med lill'sessan, hon börjar bli riktigt duktig nu :) Därefter vette sjutton var jag gjorde. Blev en rätt så turbulent fredagkväll där sinnet kanske inte hängde med fullt ut och bägaren tippade över. Min guldtant behövde blod, 66 i blodvärde är inte mkt att hurra över. Det kan förklara rätt mkt ang hur mormor mått på siståne. dåligt blodvärde är ingen sjukdom, dom kan fixa det ngrlunda, och hon är faktiskt himla gammal. Men jag vet också att det inte är enda andledningen till att hon tvingades åka till hudik. Jag vet allt det, men det stoppar mej inte från att återigen falla i händerna på sanningen. Sanningen om livet, och vad liten makt jag egentligen har över det. fanfanfan. Det gör mej förbannad och så otroligt ledssen. Ingen mer människa från dras ifrån mej, inte nu, inte igen. Jag är inte redo för det... inte än. Hon är kvar i hudik på sjukhuset än, men jag vill ha hem henne nu, nu på stört! Hel, frisk och kry ... och ja, jag vet att den tiden är förbi. Men det får mej inte att sluta hoppas, önska och tro. Jag kommer alltid vägra ge mej för livets svarta baksida ... jag kommer alltid fortsätta kisa efter det ljusa, tills allt blir bäcksvart. För ja, jag vet att det kommer hända ... igen.
Att jag så väl vet mormors vilja och önskan gör att detta känns ännu mer. Jag älskar dej!

Efter många om och men blev det iaf lördag även i min värld och tur var väl det :) För på tapetern fanns det nya mössor som skulle bli färdiga och Amy diamond väntade på volvo. Trångt, varmt och svettigt kan man sammanfatta timmarna där. Men vad står man inte ut med för att världens bästa unge ska få se sin största idol sjunga fem låtar, samt få autograf. Det var bara att stå ut helt enkelt ...

Fick välbehövlig middag hemma hos brorski bestående av nachos och åkte därefter hem och sjunk ner i soffan. Dödstrött då förkylningen var sådär alldeles efter utbrytnings stadiet och man bara blir sååååå trött. pling plong ringde telefonen och det hade blivit ändrade planer för prinsessan på ärten, hon ville minnsan sova hos världensbästa faster så då vare bara att klunka ett glas vatten och glömma förkylningen. Vi smaksade lördagsgodis, pysslade, ritade och lekte kvällen lång. Gosan råkade dra papperet över ljuset så det började brinna på bordet i vardagsrummet i panik öste jag över en hel kastrull med vatten. Det gick bra, elden var släckt. Medans jag torkade och plockade brända pennor och papper satt prinsessan i fotöljen brevid och öste ut 'det var inte mitt fel' tills hon fick en blöt puss och log glatt. Eftersom inget farligt hände så var det bara posetiva saker egentligen med den lilla eldsvådan. Johanna fick se med egna ögon att man inte ska leka med elden, och faster fick sin lortiga duk tvättad.  att alltid se det ljusa ...

Klev upp alldeles strax efter tuppen igår då snorpan inte ville sova länge, superpigg hoppade hon på faster och undrade när vi skulle gå över till grannen och klappa hunden. När faster kan se klart ... Åt mysfrukost och såg bolibompa innan vi gled ut med sparkcykeln. Tog en utflykt till dollarstore och handlade tushpennor och sen hem och pysslade ihop farsdagspressent.

Blev tvungen att ta en rätt lång powernap innan jag bjöd min egna lilla far på farsdagsmiddag igår. pusspuss.

Ska åka ner på arbetsförmedlingen nu innan lunch, resten av dagen har jag inga speciella planer, än så länge .. Dagarna brukar vanligtvis inte gå sysslolösa förbi. :)



Snorpan i sin nya fina mössa redo att sparka iväg!


fyra stycken splitterns nya.
Ingen som vågar sej på ngn annan färg en vit? (;

Jag älskar er.




 

Pepparkakor och glögg.

Phuu, nära på att jag har fallit ner i 'sluta blogga gropen' igen .. Lätt hänt när man gör uppehåll ngn dag, blir lixom svårt att sätta igång igen då .. Man skjuter det på framtiden, som så mkt annat.

Ska försöke mej på en superkort redogörelse av dagarna som gått ...

Fredagen tog jag äran att utnämna till andreas födelsedag, då jag inte riktigt hunnit firat honom sen hans riktiga dag som var redan den 18 oktober. Så lagade sushi, gav pressenter o hade det alldeles mysigt kvällen lång. På lördagen tog vi en långpromenad i två timmar, hälsade på mormor och smakade julskinka. När kvällen föll fick jag finfrämmande av Moa, vilket var himla trevligt. Även ivan dök in lite senare.

Söndagen började med en pingismatch där jag oturligt nog åkte på stryk av Andy, men hur lätt är det egentligen när man får sämsta racketet!? (A) Lämnade sedan av honom vid tåget kl14 när han bar iväg mot norge och stavanger .. Hela två veckor blir han borta den här gången ... Han är så duktig min alldeles egna snickare :)

Tog en springtur och pysslade på resten av dagen för att på kvällen bli bjuden hem på middag hos bästastebrorski. Lekte av med med gudabedårande barnen och la mej tidigt i sängen.

På måndagen blev jag inringd på fifty, liten personalstyrka så jag fick hoppa in o jobba mellan 11-18, mkt bra :)
Var iväg och red senar epå kvällen och pysslade med mössorna resten av timmarna innan ögonlocket rammlade ner.
Sprang dagliga turen innan lunch på tisdagen, följde vackra älven och lyssnade på fåglarnas sång som berättar om att snart är det dax för flytten och att vintern är på intåg. Spenderade lite tid tillsammans med min guldtant och jobbade sedan mellan 15-17 på fifty. Hem, lagade mat och åkte senare iväg och stampade illustrerat jordgolf till afrikas inspelade ryttmer.

Igår onsdag var jag uppe före tuppen och och trampade järnet på den stela cykeln nere på motionscentralen, morgonspinning 06.45 känns ibland väldigt för tidigt.. Efterlunch gick jag tillsammans med Sanna och Wallevoffsingen på en härlig långprommis, vi gick o gick o gick, härligare väder kunde det inte ha varit! Åkte sen till älsklingsbarnen och lekte ett par timmar. Hääärligt, faster älskar er!

På kvällen fick jag återigen fin besök, den här gången av Anneli som är hemma en sväng från göteborg, med sej hade hon även Helena och Sanna. Så det blev en myskväll utan dess like med Glögg, pepparkakor, rulltårta och kanelbullar! Första gången i hela livet som jag testar på glögg o huuuuuvaligen vad sött det var! Fick i mej lite, men övergick sen till te. Men jag ger inte upp där, jag ska lära mej dricka glögg innan den här julen är förbi, så är det vara :)

Idag däremot vaknade jag och kände att ngt inte stod rätt till, jag kände av förkylningssyntom!!! Sprang upp och drack min aloevera dos, skärde upp en appelsin och satte te på kokning. Jag är nog rätt löjlig när det gäller smittsamma baciller, ge mej fan inte dom! Galen blir jag! Det är en sak om jag klätt mej dåligt eller klantat mej på annat sätt som ställer till det så jag blir förkyld. Men när jag sprungit runt i underställ i flera veckor nu o inte frysit ett dugg o ändå blir smittad, dåru, då tare hus i helvete :b Jag trätade på pappa för att ha hostat rätt ut och kände mej därmed lite lugnare efter att ha avreagerat mej lite.. Satte mej ner o åt frukosten i lugn o ro.

Så äre i mitt liv :) Dimman ligger fortfarande tät utanför fönstret trotts att klockan snart tickar 11.20. Ska strax iväg och få mej lite lunch o därefter blir det återigen en himla lång o skön promenad ett par timmar tillsammans med flickan med det långa mörka svallet (o walle voffsingen såklart!)


Ljuständning hos värdensbästa mamma's minnesplatts på Allahelgona kvällen.


mys med de bästa :)



Nyast tillverkade, hur  blir nästa?

RSS 2.0