Passa jag nyper dej i rumpen!

Häxor, spöken, troll, spindlar och pumor. Överallt har det kryllat av dom ikväll när det varit spök-kväll nere på köpingen. Själv har jag jobbat på fifty och fått tagit del av alla små varelser som sprungit förbi, att sådana hemskheter kan vara så söta när dom inte är längre än 1,30 och inte alls många år gammla. Då kan man nästan gosaihjäl vilket spöke som helst :) Varit mkt folk i butiken idag, men inte rörigt bland kläderna alls vilket var skönt. Jobbigt när man måste springa runt och akutvika stup i kvarten för att inte total kaos ska inträffa. Som under rean tillexempel, då är folk som galna :)

Började inte jobba fören kl 16 idag så har hunnit med rätt mkt annat idag också. Rätt mkt friskluft faktiskt, trotts den bitande kylan som sakta smyger sej in här i byn. Storstädade på förmiddag med dammning, dammsugning, torkning av golf o allt vad det innebär och hann även med att springa ett var runt sjön innan lunchen. Pankaka på Pen's med andreas idag, smarrigt :) Därefter tog jag och sanna en lång härlig promenad, tillsammans med wallegodingen förståss, riktigt skönt promenad väder.

Sen räckte inte dagen till mkt mer förutom återståeende arbetstimmar då. Så nu är jag hemma, landad, smått frysen, men nöjd med dagen*

'De största artister jag känner till är de konstnärer
 vilkas uttrycksmedel är livet självt. De som uttrycker det
 som egentligen inte går att uttrycka -
 utan pensel,hammare, lera eller gitarr.
 De varken målar eller skulpterar
 - deras uttrycksmedel är att bara vara.
 Vad de än kommer i beröring med, så fyller de det med liv.
 De ser och behöver inte teckna ner det.
 De är levnadskonstnärer.'

J.Stone och jag delar ibland samm åsikter. Lär dej av levnadskonstnärerna runt ikring dej och upptäck detaljerna som gör skillnad.

Vardag.

"Den som klara av den grå vardagen är en hjälte" sa FydorDostoyevsky ngn gång på artonhundra talet. det ligger rätt mkt bakom den meningen. Rätt mkt kämpa, mkt vilja och mkt fantasi bland annat. Att leva dagen när solen skiner och fåglarna kvittrar är inte mkt till match. Men när de gråa kalla dagarna med noll sysslor att utföra smyger sej på är det kanske alltid inte lika lätt att finna glädjen. De dagarna man verkligen smeker på botten, underlaget och allt de bittra .. När man verkligen har insammlat allt negativt och bundit en grå krans runt sej själv. Kom ihåg då; Klara dej ur det, slå dej fri och bli .. en hjälte.

Så, onsdagkväll och bonde söker fru har börjat. Därför blir det ett kort skönt inlägg (;
Blev en mycket längre löptur idag en beräknat, hittade ett skönt tempo o bestämmde mej för att köa den 'långa rundan' istället. Gick super ända in på slutet då jag började känna att orken tröt, menmen hem kom jag :)

Åt lunch på hembyggdsgården idag igen tillsammans med pappa o brorsan. Och därefter skyndade jag hem till rebecca som resten av dagen sminkat o stylat mej för ett arbete till skolan. Bilderna blev knappast lyckade, men sminkningen var fin. Hon börjar bli riktigt duktig nu :)

Som sagt har bonde börjat nu, så jag ska kila. *
Att ständigt förbättra.

Att vara mitt bland förvirringens förändrig, mellan mörkt och ljust, kallt och varmt, höst och vinter. Det känns som svårt att placera sej själv i årstiden, att bestämma en sinnesställning. Igår föll första snön, bra precis 12.25, men den stannade knappt en hundradels sekund mot marken utan tvinades bort vid första beröringen. Idag lysser solen med hela sin kraft och talar om en vacker höstdag. Det är den där upp och ner tiden nu, helt klart.

Igår som sagt var en rätt grå o tröttsamdag. Pysslade lite med mössorna på morgonkvisten åt lunch med pappsen på Hembyggdsgården där jag skådade den fallande snön, så yttepyttiga flingor som föll vinglande ner i långsam fart. Knappt det kunde räknas som snö .. Efter lunch däremot, då kom snön på riktigt, om än den inte heller stannade på marken så var flingorna däremot enorma. Stora som lapphandskar flaxade dom neråt och gjorde både mej och reccow blöta där vi gick runt sjön. På eftermiddagen var ajg även iväg o inhandlade lite nya tyger, har även beställt svart tyg i samma material som jag har i de vita mössorna, lite tjockare och varmare för kalla vinterdagar.

Var iväg och dansade afropower på kvällen, och passet igenom kände jag att jag hade orken till att ge gärnet. Vilket var ritkigt skönt, oftast är det hjärnan som sätter stopp för dansen, om ngt blir försvårt eller ett steg känns trist, då blir benen tunga och orken tar slut. Men koregrafin igår passade mej suveränt och att få svettas ur dagens trötthet kunde inte ha kännts bättre. :)

Senare på kvällen var jag hemma hos moster med prinsen, lärde mej virka. Någorlunda iaf. Har nämligen gjort en förbättring på min logga. Har inte varit riktigt nöjd med den innan så den har tagit alldeles för mkt tid, så en lösning på problemet behövdes.

Som sagt väntar solen på mej där ute, ska ta o knyta på mej joggingskorna och springa ett varv runt sjön innan lunch.Världens bästa fröken.

Har kanske inte riktigt kommit in i vintertid rytmen, tycker jag känner mej himla trött såhär på kvällningen. Även eftermiddagen kändes på tok för mörk för timmen idag.

På förmiddagen idag har jag röjt undan lite här hemma, dock ingen grovstädning som det var meningen att bli. Men en sånn där genomkörare då jag ställer var sak på sin platts hann jag åtminståne med. Blev inringd på fritids från halv ett och var kvar och stängde alldeles ensammen. Lite läbbigt att veta om att man är ensam på hela skolan, men det gick bra :) Jag o dom sista barnen spelade uno, vilket jag inte kunde för fem öre, jag mindes inte ett dugg av spelet. Det utnyttjade dom små liven såklart och jag slutade på näst sista plats, en femåring åkte på allra sista. Bra gjort vickan ..

Mycket mer har jag inte hunnit med idag då det blev jobb tills sent. Men var iväg och red en sväng sen bara tagit det lugnt framför tvn. Ska ta o hoppa i kåjs nu, tänkte kliva upp tidigt imorgon o gasa på med lite mössor och även hinna träna på förmiddagen.

Nattinatt*


Nytillverkade.

Som man bäddar får man ligga ...

Men om man inte har bäddat då? o om det inte varit bäddat på hela helgen? får man inte ligga då eller ...?

Det är total kaos här hemma i huset. Då menar jag inte kaos som att det springer runt nakna indianer i vardagsrummet och folk hänger i gardiner. Utan mer kaos som i röra. Kläder på nedersta hyllan, verkligen fulla den hyllan också. (golvet alltså) Tyg, tråd och nålar hela köket. Sängen är obäddad och blommorna är törstiga. Har verkligen inte hunnit med ngt hushållsarbete den här helgen ... Och det visar sej rätt skapligt så här en söndag och i slutet på allt. Imorgon är det alltså stor städning som står på schemat. Städning, syning, ridning o träning. Har en del mössor på lager vilket är himla skoj, men som tur är hann jag göra klart ngra innan och i helgen :)

Helgen för övrigt har varit himla bra, dock rätt dyr eftersom jag givit lbk en hel hög med för mkt pengar om man jämmför med alla andra i min närhet, ibland är jag bara alldeles för förvirrad. Har varit ute och dansat både fredag o lördag, lyckade kvällar båda två!

Måndag imorgon som sagt och om det blir en nogorlunda arbetsvecka återstår att se. Än så länge har jag bara fifty på torsdag när det är halloweenkväll på köpingen, hoppas på ngt mer. :)

Bröd-doft.

Bakade bröd sent in på kvällen igår. Efter en hel massa jäsningstid, o gräddning var dom äntligen klara frammåt halv tolv. Grova frallor med frukt o nötter, himla goda. :) O ena sida smakar nästan allt nybakat bröd gott, sanningen brukar krypa på när dom svalnat ...

Ska ta o promenera ett varv runt kyrksjön nu solens strålar sen åka upp o hälsa på barnen på fritids för att få lite underskrifter. Lite mer tyg behövs också köpas in, hoppas det har kommit nya färger!! :)

Önskar er en bra dag! V.En tripp till gävle.

Klev upp i ottan idag, sådär super tidigt så golvet knarrar morgon och grannen inte hunnit tända en endaste lampa ännu.
Gjorde mej iordning lite snappt och skuttade iväg till tåget. Ah jag skuttade faktiskt, nästan åtminnståne. Jag mer eller mindre skuttar varje morgon eftersom det är snabbaste sättet att ta sej fram då jag alltid, alltid är sen.
Idag har jag alltså spenderat dagen i gävle tillsammans med KärasteSanna. Lite svidigt i plånboken efter att ha betalat nya vinterjackan, men det får man kanske ta sådär ngt år emellan åt ...
Hittade även en läcker oversize tröja och en färgglad ziptröjja. Och det är allt. Hittade även en par bra vinterskor, men dom följde dock int emed mej hem..

Hann inte med ngn afro idag tyvärr men har planer att ska av mej lite energi i helgen istället så det får kompensera :)
Har däremot sytt hela tre mössor ikväll, dock är dom inte klara men en bit på väg åtminnståne...an other day in paradise.

Idag har det verkligen varit en gråmule till dag, huvaligen. Börjar dra in lite dex väder nu... på gott o ont :)
Sprungit dagliga rundan runt sjön, skjutsat mormor på sjukhuset, lunchat med papi o sytt är ungefär det jag pysslat med idag. Även vecko handlat o ätit innan jag nu tryckt ner arselet här för en stund. Det är clementin tider nu, ni vet den där delen på året då clementinerna smakar sådär himla gott, visserligen har det pågått ett tag men än sitter det i. Gäller att pilla i sej så mkt vitaminer som möjligt nu om man ska klara sej någorlunda från höstförkylningarna. På tal om förkylningar så fick jag en rejäl redogörelse av chefen i lördags att det är bara dom som går omkring o är rädd för att bli smittade o sjuka som verkligen blir det. O han var inte ett dugg rädd för varken magsjuka eller förkylning o han var då minsan aldrig sjuk ... Jaja, inte ens bakterierna drar sej till vissa.. haha :) Lika bra o förebygga det som förebyggas kan tycker jag då. Att visstas bland massa snorandes o hostiga människor när jag själv är frisk är något som kan göra mej fruktansvärt irriterad. Aa, det är nog etta på min störningsmoments lista, eller delad etta, smaskningar toppar också den listan....

Ska strax ta och byta om för ridningen.

     
Nudda himmelen iblandså här ser mössorna (mössan) ut på.


Att förbereda inför fallande vitt.

Tidigare har jag berättat om hur jag prukat bland mina växter, skott och frön. Hur jag sett dem växa, blomma och slutligen givit frukt. Sommaren igenom har dom sysselsatt mej o även givit mej massa glädje över att ha lyckats, samtidigt som de emellan åt har varit jäkligt besvärliga, törstiga och svår tämda. För mkt vatten, för lite vatten, för torrt för blött, för varmt, för kallt, för ljust, för mörkt. Men jag har lyckats rätt bra i slutändan endå. Många blommor, mycket sallad o grönsaker. vad mer kan man begära lixom? Men idag var vare dax att slå ihop hänglåset. bort med hela skiten..

Jag o pappa har alltså 'gjort höst' idag. Tömmt växthuset på allt visset och färdig växt, dragit upp ur rabatter, klippt ner buskar, ställt undan blommor för övervintring, krattat här o krattat där. Ja allt sånt där trädgårdsarbete som hör hösten till. Som ni förmodligen inte har en enda gnutta intresse i.. Vilket jag förstår, för sådär jätte kul äre faktiskt inte. Men har man en trädgård så har man, det hjälps inte. Jag vill ju ha mina jordgubbar till sommaren, sätta mina smultron på strån o göra hemmagjord sallad till grillningen och även fina sommriga blommbuketter på borden. Jag har lixom inget annat val än att sätta på mej arbetshandskarna längre, ingen annan gör det åt mej ... Det gäller att duka sitt eget bord helt enkelt, har jag fått lärt mej. Om än kanske av livets hårda skola ..

Sy en mössa till min kärebror och sprungit ett varv runt kyrksjön hann jag också med innan mörkret föll, även kört två maskiner med tvätt. Fler mössor är på beställning, vilket är super kul. har massa idéer på olika mönster och texter, gäller bara att hitta rätt huvud som kan bära upp. :)

Orginalutseendet med röd logga ville han ha.tredje gången gillt.


Jag anade redan innan förra försöket med bloggen att det inte skulle hålla. och det är väl som man säger kanske, tvivlar man så går det inte. Därför går jag in i matchen på nytt nu med brinnande engagemang och intresse... eller? Nä, datan tar upp alldeles för lite tid av mitt liv för att jag ska kunna ha ngt krav på mej själv med dagliga uppdateringar osv. så jag kommer skriva när jag har ngt att kluddra ner helt enkelt. Av värde eller inte, det spelar inte så stor roll kanske :)

Jag är hur som helst fortfarande deltidsarbetslös men har rätt mkt att pyssla med på dagarna för det. Ibland är jag fritidsfröken, ibland fröken, ibland gympalärare o där emellan har jag fortfarande barnaerobic och hoppar in extra på fifty.
 Oftast har jag alltså massa barn omkring mej, o hur härligt är inte det? faktiskt underbart mestadels av tiden, rätt påfrestande tiden som blev över. Men det finns inte ngt som kan ge så mkt glädje som en barn, jag bara suger i mej av dom små liven :)

Ngt jag också gör när dagarna är gråa o piskar med vinden är att jag syr, mössor och pannband faktiskt. Så är ngn intresserad så lägg en kommentar så syr jag gärna upp en. jag försöker lägga en personlig prägel på de flesta, så ingen blir den andra lik. Jag har ett orginalutseende, men broderar gärna för att göra det mer personligt. Lägger upp lite bilder längre ner på ngra exempel :)

Annars just idag har jag jobbat på fifty, sprungit runt sjön på de prasslande löven som gör allt så behagligt för mina knän och sinnet. Dock börjar de gula fallna löven bli gråa, men med solens hjälp och en kisning med ögat glimmar dom fortfarande i guld och berättar om sommaren som varit.  att kisa med ögat är ett trick att använda ofta, ni vet de där dagarna då allt verkar skifta i grått. Testa kisa då, inte bara med ögat utan även med sinnet, kisa fram det där av guld, en ynka fläck av glitter. För jag lovar, guldkorn finns alltid om än ibland under locket. Kisa.Förresten så fyller minAndreas år idag, hipphipp hurra för honom! Tyvärr är han i norge och sliter för kosingarna så jag har ingen möjlighet att gratta honom sådär himmla jätte mkt som jag egentligen skulle vilja göra .. Men det blir en dag älskling, när du väl är hemma, vänta du bara :)RSS 2.0