News.

Vilket ståhej kring en förlovning.. kronprinsessan är inblandad såklart. Talet hon hade till svenska folket kan jag snart utan till. Vilken cirkus, hujeda mej! Tacka vet jag när vänner omkring mej skaffar ring på fingret, då räcker det med ett grattis o en klapp på axeln.

En ny undersökning visar at det bästa sättet för att gå ner i vikt o stanna kvar är att äta lika som innan, fasst mindre.
en hamburgar diet med färre pommes varje dag kanske inte håller måttet ändå. Husmanskost husmanskost husmanskost.

En förkylning har attackerat mej. Kände av den redan i tisdags, så skippade arfron och vaknade upp igår o kände mej frisk som en nötkärna. Körde på pace hela förmiddagen tillsammans med Harhäng, en massa rolig träning i gott sällskap! Lunchade o tog mej sedan en fin promenad runt sjön tillsammans med wallevoffsing i det soliga vädret. +3 o strålande sol, rena rama vår vädret. Idag däremot vräker snön ner o plogbilen kör med plattan i botten här utanför.

Igår kväll sa det bara klick. Ingen ny förälskelse såklart då jag redan har den bäste av alla prinsar. men ack en ny förkylning! Blev tidig läggdax och idag är jag döven ... typiskt :/

Så idag blir det till att pyssla inomhus helt enkelt. Är städtorsdag så eventuellt rycker jag tag i moppen, måste även sy upp ngra mössor. Men, vi får la se vart dagen för mej även idag ... :)


Har skaffat mej ngra bäbisar iår igen, pytte små fina blommskott. Klockmalva o pelagoner som nu får stå i fönstret o bli ompysslade  :)


24 februari har visat sej vara ett datum att fördömma. Andreas förlorade sin morfar den 24/2 detta år .. :( Men jag vet att du är stark mitt guld, o jag finns alltid bakom dej, det vet du!

Sov gott morfar*


fettisdagen.

Fettisdagen eller fetttisdagen? Hur som helst så är det semeltisdag o jag tänker inte baka ngra nya semlor. Vet inte heller om jag kommer äta ngn gräddbakelse idag .. men känner jag min far rätt så kommer han nog stolt hem med en låda från finess lagom till middagen. :)

Drömt sjukligt många knepiga drömmar inatt .. Sådär ni när man vaknar mitt i natten o inte kan släppa det man nyss drömt, att allt kännts så verkligt. Man måste scanna av omgivningen för att inse att det är lugnt, victoria du kan sova igen .. Jag hatar att drömma sådär knepigt, man vänder upp o ner på allting o man känner sej nästan sjuk när man vaknar, hjärnan snurrar på högvarv o man går o funderar i början på dagen hur i all sin dar man kunnat drömt sådär tokigt .. Sen poff brukar det försvinna o drömmen går upp i rök. Minnet räcker inte längre, o tur är väl det :)
 
24 februari 2009 idag. För exakt tre år sedan, 24 februari 2006 förlorade jag min mamma. Jag förlorade min trygghet i livet, den alltid varma famnen och den alltid stöttande pelaren. allt försvann med ängeln upp i det blå.

Vart åren tagit vägen har jag ingen aning om. Första året är mest en kräm av miljarder kännslor, en bergodalbana och ett stort rum av tomhet. Jag minns inte mkt av det året .. inte av det andra året heller... Jag vet att jag levde, rörde mej och utförde saker som vanligt. Kroppen hängde med, men inte mitt medvetande. Tre år och jag väntar fortfarande. Väntar på att Min mamma ska komma hem. Komma hem från den där långa resan hon varit på, eller det evighets långa möte på jobbet. Att hon ska ringa snart o fråga hur jag mår o hur allting går. Att jag ska vakna upp och höra henne skrammla i köket, sådär alldeles för tidigt en lördagmorgon.

Varje natt när jag går till sängs slänger jag en hasstig blick in i hennes sovrum utifall hon skulle ligga där. Men det gör hon inte ... inte på tre år har hon gjort det.
I garderoben sitter hennes lukt kvar, den där parfumen hon alltid använde, den där doften av mamma. Den doften jag aldrig kommer glömma. Jag är livrädd att garderoben ska lämnas på glänt en dag o doften ska glida ifrån mej, den också. Den doften är det närmaste jag kan komma.

Telefonen ringer inte
det skrammlar inte i köket
jag vaknar inte av dammsugaren
jag kramas aldrig med de mjukaste av kinder
jag skrattar aldrig längre med samma glädje
jag lever fortfarande i sagan .. inget känns riktigt riktigt längre.


hur än jag vrider på det så vet jag såväl att jag gömmer så mkt bakom min fasad av styrka.
Ibland kommer det fram, muren rasar samma och tillbringaren tippar över. Det krävs så lite som ensamheten för att allt ska tippa omkull och jag ligger där igen, på hallgolvet och skriker förtvivlat med kinder våtare än allt och tårar som aldrig slutar rinna. Jag ligger där igen som för tre år sedan.

Jag saknar dej*

natten.

-sprungit runt sjön
-tränat funktionell styrka
-ätit
-umgåtts
-handlat
-ridit

min dag i ovanligt kort format .. men jag är precis ifärd med att hoppa i sängen så ett längre inlägg än såhär blir det inte ikväll.
tjingelijng*

och en ny vecka tar fart.

Helgen har swishat förbi igen o måndagen slog mej hårt i pannan...

Slagerkväll i lördags. Ingen förbättring sen senast men jag sitter lika fasstklistrad för det, melodifestivalen får man bara inte missa! Hur bedrövligt det än är  ....
Spenderade kvällen med moster faktiskt.. mysigt. Där satt vi med våra stickningar i knäna samtidigt som vi trätade på petra mede. Hur skrikig o dryg hon än må vara så var hon faktiskt riktigt snygg i lördags, så kanske var det ett plus då. :)

Igår söndag kräkte snön ner på förmiddagen. När det lättat upp mitt på dagen knöt jag på mej joggingskorna och gav mej ut på en joggingtur runt kyrkis. 12 mitt på dagen o dom har inte plogat runt sjön än!!! Förbannad var jag där jag snubblade fram, vrikade fötterna o slirade ikring. Tur var att ngn gått före mej med spark så jag kunde följa den stigen. Men det är inget jag rekomenderar, vänta istället till halv ett så är kyrksjösträckan plogad o fin.. sånt jäkla oflyt.

Jag o andreas åkte senare upp till stocksbo o hälsade på. Avslutade dagen med en pizza från gamla stan'. Pizza är verkligen gott de gånger man verkligen är sugen på det, då ska man passa på vettja.
Efter degklumpen somnade vi båda framför tvn ...
Efter jag vaknat satte jag igång med att göra lingonsylt och göra rent vardagsrumsmattan  med en klädruller, världens projekt vill jag lova. Men den vägrar bli ren varje gång jag damsuger den och det stör mej lika mkt varje gång. Därför fick klädrullern bli mitt vapen igår. Men tyvärr känns det som ett evighetsprojekt då mattfan aldrig blev kliniskren. Men skamm den som ger sej... :)

Måndag idag o jag ska klä på mej spring kläderna .. andreas sover så då hinner jag ett varv runt sjön innan han vaknar (: sen får vi se vart dagen bär mej ....


kränga.

Lördagmorgon o jag börjar bli redo att ge mej av till jobbet. Jobbar på fifty mellan 10-14 idag, skönt att få ngra timmar på papperet. Har varit ovanlgit lite jobb den här veckan ... endast två dagar är inget att hurra för. Men magsjukan härjar  vildare än vildast ute på skolorna, så dom behöver nog fröken prupp snart :)

Tränade igår innan lunchen. Fläkten var som vanligt värdelös på pace igår, höll på att kräkas när jag kom upp till springbanden för att det luktade så extremt illa där uppe.

Jag o andy åkte till stocksbo o matade hästarna o fåren på eftermiddagen. Jag tycker inte om får längre, dom är fula o bajsiga i svansen. Förr föreställde jag mej alltid ett kritvitt lamm med mjukaste ullen som var sötare än allt. En sånn ville jag ha! Men nu när jag ngra vårar i rad fått beskåda dom små ullen på närahåll har jag ändrat min uppfattning. Dom är aldrig sådär rena o puffiga som på lambireklamen, skit också.

Senare på kvällen blev jag hembjuden till helena på fika. Moa var också där, hemma från stockholm en sväng. Jag trivs när mina vänner kommer hem, hem på riktigt en liten sväng. Det känns lixom rätt på ... Alltid annars är det så tomt, som dom finns i en annan värld, långt ifrån min egen. Tur att återföreningarna är verkliga så man inte helt plöttsligt slutar känna sina närmaste. Hur vore det då!?

Andreas ligger o snusar fortfarande .. o jag går till jobbet utan den blekaste aningen om jag har en pojkvän hemma ikväll eller inte. Han filar visst på sthlms planer ... Isf blir jag änka ikväll så är det ngn mer i samma sitts som vill se melodifestivalen, hör av dej! (;

Dax att göra sej klar för jobbet nu, kom o handla av mej vettja! (;
Tjingeling*


Min lilla hustomte*

Kläppaängarna.

Sitter här o gäspar stort ikväll. Just kommit hem från kids/young dance klasserna. Visselpipan var borta med vinden .. o försök få tyst på 32 tjejer utan pipa, ingen enkel match vill jag lova. Men båda grupperna satte danserna näst intill klockrent idag vilket var superkul o se! Kanske dax för en uppvisning snart? det brukar vara uppskattat :)

Vaknade av en elak hammare som bankade med enformig ton hos grannen imorse, men det hade lika gärna kunnat varit hemma hos mej .. alla ljud hörs så himla väl på morgonen. Så klev upp kvart översju o hade en morgonstund med guld i munnen som sedvanligt. Sen vart jag dödstrött, var tvungen att ta en powernap tills 9 då jag klev upp o drog på mej städoverallen. Storstädade timmarna fram till 12 då kasstade jag om till träningskläderna istället o drog iväg på stark, körde ett pass funktionellstyrka även denna lunch. Väl hemma igen kom Broder tuck med ett av guldbarnen o vi drog tillsammans iväg på en spark färd i 1 h längst kläppa ängarna. Super härligt väder o rätt okej glid, men inte så mkt bättre än så. Men mysigt var det, o jag tror olle njöt riktigt ordentligt av att glida fram på snön med faster sparkandes förgäves där bak.

Handlade med mormor sen o hann med en sväng på köpingen. Därefter vart det stress i mitt liv, som alltid. Klockan närmade sej fem fortare än vanligt, som den alltid gör på torsdagar. Så middagen kasstade jag i mej samtidigt som jag förbrillt försökte hitta ngn människa med lady gagas pokerface tillgänglig. I sista minuten lyckades jag få ner den på skiva  o nu sitter jag här. Båda passen avklarad o nu är det slut för idag...
Bara en kopp te o ngra varv på pippitröjan kvar innan det är dax för sängen nu känner jag ...

Tjingeling*


Pappan o sonen spanar in utsikten från fågeltornet.


Det är kul med spark...så länge man slipper sparka

High on heels.

Jag förstår det inte! Är det ngt som verkligen kan ta kål på mej totalt så är det en dags shopping. Känner mej helt slut som artist o ögonlocken hänger halvvägs ner över ögonen. Man borde ju lixom fått upp pulsen för sånna här dagar nu vid 20 års ålder tycker man ... men icke, lika knäckt varje gång. Mest är det nog för att jag har så miljoner många saker o intryck att ta in när jag är ute o svänger. Jag glor o glor o glor. Finns så himla mkt intressant att titta på. Människor, bygnader, bytiker o framförallt kläder förståss. Jag är nog en jävla stirrpanna ändå när det väl kommer till kritan :)

Tågresan imorse gick betydligt snabbare än annars. Hade stickningen med mej så tråklade på för fullt hela vägen fram. Hade ett äldre par brevid mej på andrasidan gången som var mäkta förvånad över att se mej sitta där med mina trä pinnar. Kvinnan i sällskapet sysslade med samma tidsfördriv. Tror hon stickade sockor till en jätte, eller så förväntar hon sej att karln ska bli sjuk o få flera liter vätska i fötterna, för hujedamej vilka stora sockor hon gjorde! kunde även där inte låta blir att glo alltså (;

Blev uppmött av andreas o sen har vi strosat dagen lång. Blev en del inhandlat faktiskt, bla ett par nya klackar. Jag har länge letat efter ett par stabila med heltäckande fot, så idag slog jag till. Vi får väl se hur det blir med användandet utav dom .. för brister det i stabiliteten, då äre kört....

Åt även världens äckligaste sushi idag inne på nian, smacka riktigt snusk utav den o jag ångrar mej super mycket att jag inte beställde en sallad istället. För bläää riktigt vidrig var den.

Väl hemma sladdade jag in hos fröken pege en sväng där vi planerade danserna till imorgon då det är dax för young dance o kids dance igen. Kommer bli kanon för tjejerna! :)

Frös som sjutton när jag kom hem o efter maten så hoppade in i bastun o där har jag legat nu en stund. Slumrade skönt in o vaknade med en uppblåst spänd mage. Jag vet ju att jag inte kan lägg mej o vila efter maten, ändå så lär jag mej aldrig .. typiskt.

Hur som så köpte andreas snyggaste fotbollsdojjorna ever idag.
Vad mer jag handlat har jag inte irktigt koll på ännu, allt är kvar i påsarna...


o inte nog med att dom är knallrosa, det är glitter i dom också!

Gävle.

morgonstund har guld i munn'.
Sitter o väntar på att toaletten ska bli ledig så jag kan borsta gaddarna innan det är dax att hoppa på x-tåget till gävle. Bestämde mej igår för att åka ner o hämta hem min prins som flytt dit i ngra dagar. Dax för honom att komma hem nu :)

Igår blev en rätt fullproppad dag, vilket jag kände av senare på kvällen då jag satt som en stock i soffan o verkligen kände hur orken rann ut ur porerna på mej...

Åkte på pace på förmiddagen o blev klar lagom till lunch. Den åts på hembygdsgården o därefter åkte jag på tygjakt. Har ngra mössor som jag bör sy upp, men såklart var det slut på tyg i ljusdals stora utbud. Så lyckligtvis kan jag fixa det i gävle istället, kanske handlar med mej ngt snyggt randigt då också :)

Handlade åt mormor innan jag hämtade upp älsklingsflickan på dagis o brummade vidare till badhuset för simskola. Medans jag väntade på att den skulle sluta sprang jag över på ica o köpte clementiner till barnen. Vilken super faster, lika poppsi varje gång med clementiner vill jag lova, ett hett tips! (;

Det är uppenbart att det är tryckt med fetstil "lättlurad" i min panna. Jag blir alltid haffad av fältsäljare, var än jag befinner mej. Dom lurar in mej i deras fälla som är omöjlig att ta sej ur .. Igår fasstnade jag efter

-hej, ringer du med telia
-Heej, ja eller med halebop.
-Bra då har jag en liten pressent till dej här

in my ass! inte fick då jag ngn present! Istället slutade det med att jag bytte telefonoperatör o har nu mera teliaungdom. Nytt mob nr skulle jag tydligen också få, vilket troligtvis kommer leda till livslång arbetslöshet om jag inte lyckas informera alla mina arbetsgivare om nytt nr.... men det kanske ska gå det me :b

-"du får ju 5000 gratis sms i månaden, så det är ju bara att skicka ut ett sms en endaste gång så är den saken löst"

Aja .. hursom efter allt badande åkte vi hem igen o jag klädde om för afro. Kände mej toktrött i låren idag när jag dansade, förmodligen efter träningen igår. Så det gick inte sådär allt för bra, men int ehelt dåligt heller. Kul hur som, o det är ju lixom viktigast :) Men jag vill kunna böja på benen ordentligt i dansen .. inte vara som en tröttmasst o knappt orka håll aupp mej själv :)

Badrummet är ledigt. Ngn som vet hur man kan borsta tänderna samtidigt som man har gasmasken på sej? Ngn har nämligen haft ett morgonärende där innan mej .....
typiskt.

varm chocklad in i morgondiset, stackars myran.

Blev inget av att jag kopplade walle innan lunch igår, istället drog jag på mej träningskläderna o åkte på STARK. Funktionell styrka där på mån samt tors luncherna. Fysihunnan vad jobbigt det var men är det ngn träning jag gillar så är det verkligen funktionellträning. Fasst o andra sidan försöker jag göra alla mina pass till syfte för det funktionella. Det är därför jag tränar. Alla andra syften är idiotiska. Med risk att kassta sten i glashus är det faktiskt min åsikt. Nu när vi befinner oss i startgroparna på det nya året o sommaren närmar med små steg vågar jag knappt byta sida på syberspacen innan jag återigen möts av 'beach o9' . Jag blir frustrerad när jag sakta men säkert blandas in i era farliga marker. Farligt kan tyckas vara till överdrift, men det är faktiskt vad det är.

Att träna och äta på ett speciellt sätt för att få en platt mage, mindre lår o fasstare rumpa är bland det dummaste ideerna i världen just nu. Tyvärr så är fokuseringen på utseendet så himla pass stort runt omkring o inte minst sagt i min egen omgivning. Att arbeta i butik är plågsamt de dagar dom riktigt självkritiska människorna är ute o handlar. Jag har ibland lust att klappa till dom samtidigt som jag vill se dom i ögonen o förklara verkligheten. Att jeansen inte passar över låren behöver inte handla om att man är för fet, kläderna är inte designade för den enskilda individen, så enkelt är det bara.

Det är en helt annan paragraf när det handlar om människor som faktiskt är överviktiga. Men i ärlighetens namn finns det ingen i min närhet som är ens i närheten av den sjukdommen. Tack o lov.
Jag vill ha friska medmänniskor, därför gör all denna desperation o hetts över kroppar som redan är perfekta, mej helt förtvivlad.

Jag ljuger inte om jag säger att alla i vår omgivning tänker mer eller mindre på vad vi stoppar i oss. Så även jag. Samhället med det mäktigaste av media proppar dagligen i oss nya doser av påminnelsen om att leva ett sunt liv för att nå lycka. Det är jätte bra! Dessvärre har sunt förväxlats och missförståts och snarare lett till det osundaste av liv.

En gång i tiden, för inte alls så längesen bör kanske tilläggas gjorde jag som många av de andra. Jag tänkte till 100% vad jag stoppade i mej, tränade hårt  och drömde om den snyggaste av kroppar den kommande sommaren. Det var det värsta jag någonsin utsatt mej själv för. Jag kan inte räkan alla ups and downs jag hade under den perioden. Alla gånger då jag förtvivlat sjunk ihop efter jag ätit ngt som inte höll måttet. Varje gång magen rörde sej minsta millimeter utanför ramen. I provhytten, brevid alla andra 'perfekta' människor runt om kring. Min hjärna gick på högvarv o nerverna likt jojjon.
Jag vet med säkerhet att det är just vad som pågår hos många av er just nu .. Den ständigt förbannande jämmförelsen, missnöjdheten och ett jävlar anamma som krashas samman gång på gång.

Jag vill bara ruska om världen. Få den att slippa uppleva allt jag redan vet om, varit med om och verkligen tummlats runt i.

Idag tränar jag för att bra, inte se bra ut. Det är skillnaden som ger balansen i tillvaron. Jag känner aldrig längre ngn ångset över det jag äter eller de dagar jag vilar. Det är obegripligt varför jag skulle göra det!? Vilar jag är det för att jag tycker det är skönt äter jag tårta, godis kokor mm är det för jag tycker det är gott. Ni förstår vad jag menar .. Alla handlingar vänds om till positiva kontentor.

Det jag egentligen vill komma till efter alla dessa rader är; Träna magen o ryggen för att orka hålla dej upprätt igenom livet, för att ge stöd åt resten av kroppen. För att orka lyfta kassarna från mataffären utan belastning på axlar som blir trasiga. Träna benen så du orkar springa precis närhelst du känner för det, så du orkar trycka ifrån marken när du lyfter ngt tungt. Tränar armarna så du kan hålla i din älskade bäbis hur längesomhelst o inte behöva släppa taget för att orken tryter. Det finns miljoner anledningar till att du behöver en stark kropp med en bra kondition. O de anledningarna är inte att komma i de små jeansen.

Du behöver vara sund för att klara vardagen utan att ta skada.



Skaffa dej en positiv inställning till dej själv o din kropp, först då är du redo att sätta igång med din träning, träningen för livet.


16 feb.

Torsdag, fredag, lördag, söndag o slutligen måndag. En massa dagar utan updatering nu igen. Det betyder att jag haft en himla massa att göra o datorn har haft prio nr 100. Underbart.

Helgen har spenderats på bästa vis.
Helena droppade in på kvällskvisten i fredags o med sej hade hon härlig sushi från nyfiket samt en påse lördagsgodis. Blev mys framför letsdance samtidigt som jag stickade en mössa till henne. Ibland är det härligt att vara tjej, ni vet när det gäller de grejjer som att klara av att göra fler en två saker samtidigt. Se lets dance, äta sushi, föra en konversation o samtidigt sticka ihop en mössa tillexempel, det skulle aldrig ni karlar klara av .. Ni får ju knappt i er sushin... (;

Jobbade på fifty på lördagen 10-15. En bra arbetsdag med trevliga kunder o varken tokstressigt eller super lugnt. Lagomt helt enkelt. :)

Alla hjärtans dag var det ju också samma dag. Andreas fick frukost på sängen av sin älskling, vilket jag tror var väldigt uppskattat. Åtminnståne tills han fick magknip o lämnade tillbaka mer än hälften till fröken diskare. Kul att vara tjej där igen, man är lixom utvald att fixa skitgörat.

Men istället blev jag överraskad med en vacker ros, ett packet o ny teburk samt te. Så länge man kompenserar så funkar det bra antar jag ... (:
Jag är rätt svag för blommor o pressenter må jag erkänna.

På kvällen mös vi med räkor o alla dess tillbehör framför melodifestivalen som var lika dåligt som förra lördagen, men ack så viktigt att se.

Igår däremot var det äntligen en dag med strålande sol o inte alls så fasligt många minusgrader. En perfekt utomhusdag helt enkelt. Jag o andreas bestämde oss för att ta skotern upp till kajevall för att fcka o med följde tobbe. Super fint i skogen o jag förbannar mej fortfarande för att jag inte hade med mej kameran. Var som himla fint längst leden o de korta sekunderna jag hann njuta av det så var det riktigt härligt. Men jag avbröts gång på gång av en jäkla smäll i ryggen. Jag hatar att åka bakpå, jag vill köra själv för sjutton. Hopp, studds o smäll i baken, inge vidare spakännsla det inte.

Väl framme blev det gulashsoppa o lite snowracer åkning. en toppen dag :)

Avslutade kvällen med ett besök hemma hos brorski där jag lämnade över mina allahjärtansdag presenter o en födelsedagsbukett till Anna. grattis grattis.
Åkte därefter upp på motionscentralen o körde ett spinningpass.

Ny dag o nya tag. Tror wallevoffsingen känner sej bajsnödig o behöver rastas, bäst jag kopplar honom för ett varv runt sjön innan lunchen. Fröken dräkten ska på kl 14.30 idag så får se hur mkt jag hinner uträtta innan det.. :)




Min bricka har fått en en liten makeover också. Lite sommarkännslor såhär i februari skadar väl ändå inte!?


  
Ett nytt projekt är igångsatt, stickning den här gången. O resultatet, det blir (förhoppningsvis)
en pippitröja i vitt/marin till Olle.


Till alla hjärtansdag bakade jag i dessa ekonomiska kriser egna minisemlor som jag gav bort till nära o kära. En uppskadad gåva (:

De tär väl meningen.

Det är väl meningen att det ska vara kallt på  vintern, så är det tänkt och så är det bestämmt. Men minus 28 är lite väl på morgonkvisten när jag ska bege mej iväg på spinning. Speciellt när motorvärmaren inte varit i .... burrrrrrr. Spinningen fick vara utan mej imorse, appselut! Ngn måtta får det vara ... La mej istället i sängen o väntade på att graderna stigit åtminnståne ett hack, -27. Fortfarande fruktansvärt kallt.

Nu är det ytterligare ngra grader varmare (mindre kallt) o solen har entrat. Motorvärmaren är i sen ngn timme tillbaka o jag äger ett par för säsongen nya täckbyxor. Kylan är inte längre ngt hinder. :) Ska klättra in i träningskläderna o styra iväg mot pace en liten sväng innan lunch idag med.. Jag har ett knä som måste stärkas för att klara av skidåkningen i vår. Läkande övnigar är rätt trista, men effektiva så det kanske väger upp!?

Tjingeling*


Änglar i det klara gröna.

Förföljd.

Turbanen på huvet och det blöta håret är nu rent.

Nytvättad o nystampad, det är tisdag o kvällen känns alldeles underbart avslappnad. Afron är avklarad och ny platts för energi finns. Det är tisdagar det... :)

Pace på förmiddagen, lunch.
Sen följde jag med andreas o Linkan samt evelinabäbisen på finess där dom smaskade i sej massa gosaker. Själv har jag mensmage o känner mej mest proppmätt hela tiden så jag fick nöja mej med att titta på. Efter vi vinkat av evelina o Linkan utförde jag o A lite ärenden.

Hälsat på mormor o gjort ditan o dattan som jag alltid gör på mina lediga dagar har jag förståss också gjort.

Meeen, jag fick hem mitt efterlängtade paket idag! Wihooo, jag har nämligen börjat samlat! På yttepyttiga super charmiga småfolk. Racer startade med sju stycken redan från början, vill ju inte att det ska se fjuttigt ut lixom (;
De kommer från AnneKaboukes sammlingar, göööör söta!

Nu på kvällskvisten har jag alltså afroat av mej lite, gick bra ikväll. Inte lika kass som förra gången åtminnståne, så det var skönt :) Det krävs bottnar för att no topp(n)ar!

Och en till sak! ni minns telefonen i kylen förra veckan ....
Ikväll när jag ställer mej i duschen efter dansen känner jag mej lixom iaktagen. Vänder mej om, och vem ligger inte på fönsterkarmen o stirrar på mej med stora ögon? Lurjäkeln såklart! O där står jag sprojlans nakenfis mitt framför ögonen på han ....
Frågan är bara vad han gjorde där .... ngn har börjat leva inne i luren, det är jag säker på.




Min samling! Bilden pajjar charmen med det hela såklart .. Men jag lovar, dom är underbara! Lådan lyckades jag fynda på allehanda idag också, perfekt hylla för mina små!

Tussar.

Minusgrader så det står härliga till den här tisdagsmorgonen. Solen skiner idag med, lika som igår och pappa hade mer än rätt; Det blir väldigt fint ute när solen väl är framme. Men soligt väder den här tiden på året innebär också oftast en massa minusgrader ... inte lika poppis.

Sitter med mina tussar på fossingarna nu, super varma alltid. Spelar ingen roll hur kall jag är om fötterna så blir dom varma på ett litet kick när jag stoppar in dom i tussarna som mamma har gjort. Hon var duktig min mamma! :)

Ska strax åka iväg på pace en liten sväng innan lunch sen får vi se vart dagen tar mej .. kanske blir ett besök på handarbetsboden idag igen. För ngt måste jag ju ha att göra ... mest hela tiden tack (;


Längtar efter golfsässongen gör jag också ... komigen våren, sätt fart snart!

plumsa.

Det råder snökaos nu igen.. plogbilarna verkar totalt översnöade och vädret har haffat greppet om vägarna. och det snöar än.

"Men när solen kommer fram kommer det bli riktigt fint!", upplyste pappa mej om mitt på dagen när jag satt och trätade som mest... och han har väl kanske rätt. Det är bara det där väntandet som tar på tok för mkt tid.

I fredags efter jobbet hade jag en super trevlig middag på Gk's tillsammans med Sanna och helena, super god mat o bästa sällskapet. Flera timmar i streck satt vi där o bara åt, hur mkt som helst kändes det som efteråt. Mysigt med såna tillfällen.

Såg schlagern igår o fyfan i helvete vilket jäkla jytter. Om melodifestivalen har varit dålig förr så var det kasst igår! Sedvänligt gick fel låtar vidare och jag vill ha luuke o Björn tillbaka.

Idag i vädret lyckades jag tillslut tråkla klart två mössor innan jag tog med mej faderskapet på pace mitt på dagen. Skön sysselsättning när utomhus aktivitet kändes förgäves, och skottning är inte favvosysslan direkt.

Lagade panerad torsk med spenat till middag idag o nu sitter jag o väntar in spinningen som börjar kl.18. Därefter blir det att stressa hem till bingolotta, för victoria her self har nämligen införskaffat sej en liten lottsing. Jag känner på mej att ngt stor är på g (;

tjingeling*

En hög att göra.

Sitter o slurprar i mej kvälls tee:t o medans det svalnar hinner jag uppdatera här lite. Hett tee är knappast ngt för mej, lagomt varmt, nära inpå ljummet tack nästa gpng du tänker bjuda mej! (;

Har varit iväg o tränat på pace nu på kvällskvisten, tillsammans med farbröderna. Det börjar bli rutin nu att jag tar med dom på onsdagarna, Lasse o Pappa. Känns som att dom börjar acceptera det nu o jag slipper släpa dit dom. Härligt med framsteg (;

Innan träningen fixade jag och fröken Pege med koregrafin till danserna som tjejerna på torsdagsträningarna ska få öva in. (kids dance o ypung dance). Blev riktigt bra tror jag! :)

Efter spinningen imorse har jag mest sytt idag, en hel del faktiskt. Mkt beställningar på broderimönster på mössorna, vilket tar lite längre tid såklart, så bäst att passa på när jag är ledig.

Imorogn däremot ska jag jobba igen, fröken dräkten på o hybobarnen sätter snällt på sej glorian. 09.00-16.30 sen en mellan landning hemma innan nästa barna uppdrag väntar. barnbarnbarn, dom ger mej verkligen den där extra gnuttan energi mellan gångerna dom bryter ner mej, visst är det härligt!? :)

Förresten gick jag bet på min ansträngning med ögonbrynen här om dagen. Dom j'vlarna är ojämna, rätt rejält också som jag förstod det på andreas uttryck ... Aja, det är väl helt enkelt meningen att det är rebecca som ska sköta dom ... låt gå då. (;


Forsätt paddla.

Pjuu .. blev en kanon start på den här dagen. Klev upp i mörka morgen o klättrade in i träningskläderna. Drog iväg på spinning 07.45 imorse o cyklade ur mej lite energi som fasstnade kvar i kroppen igår på dansen.

Inget jobb så långt ögat kan nå än så länge idag, så ska ta tag i ngra mössor som ligger på halvfärdiga på lager.

tråckla tråckla tråckla*


kurragömma i din gård av trä!?

Idag har det varit en såndär ruskigt kall dag igen. Vilken vinter, världens vinter dessutom. För inte kan då jag minnas att jag i mitt blott 20-åriga liv varit med om en sånhär riktig vinter ngn gång. Inte under de åren jag klarat av att analysera vädret åtminnståne, som barn var ju alting alltid toppen, förståss. Vinern var kanon, våren var kanon, sommaren och hösten lika så! Inga mörka kalla dagar som drog energin ut smilegroparna på mej. Aldrig.
Det gäller att kämpa för barnasinnet fasst åren drar iväg. Kämpa för det öppna sinnet. Det modiga och engagerade. Den där livsglädjen ni vet! :)

Kopplade Walle innan lunch och släpte honom lös ngra meter inpå kyrksjövarvet. Kylan riktigt rev i halsen medans kroppen sakta med säkert pumpade upp en behaglig värme. Skaplig kombo helt enkelt!

Åt lunch på hembygdsgården gjorde vi idag, mysigt o gott. En silltallrik som tog rätt för mkt stor platts i magen innan pastan med tonfisksåsen landade där nere. Trångt blev det och mätt vart jag. Åkte sen upp till mormor och njöt av gamla berättelser från hennes liv som ung och hennes minnen från min mamma. Jag älskar dej mormor. Du håller alltid med mej trotts att du egentligen inte har ngn uppfattning om vad jag alls pratar om. Jag litar på allt du säger. Din trygghet får jag aldrig nog av. När min mormor säger att det kommer bli bra, ja då vet jag att det är sant.

Hade ett ärende på arbetsförmedlingen också innan jag åkte hem o röjde upp lite. Sparya med jif o lukten av nystädat är åter tillbaka. Lagade en form av kykling gryta till middag och åkte sedan iväg o dansade afro. Kände inte att jag hade fullt med energi som jag brukar ha under passen. Jag brukar alltid ha ngn gömma därifrån jag alltid kan ta när hjärnan tror att kroppen tryter. Men inte idag. Stegen är inte nya för fem öre o takten o rytmen sitter i sen flera år tillbaka. Så jag kan inte skyla på ngt sånt, att jag inte kunde, som annars är en smidig utväg. Jag var bara alldeles för lam.

Hursom sitter jag nu här ny duschad o insmörjd i nya bodybutteret* jag köpte igår. Nytittad på topmodel är jag också, så kvällen känns fullbordad. Bara ngra skivor apselsin som saknas nu. Tjing*


Mest som oftast råder det total okontroll i frökenprupps hjärna och liv. Oftast blir det en massa tokigheter framkallade av stress och allmän förvirring. Idag mitt i snurret hade jag andreas i luren ena sekunden, pratade klart och la på. Andra sekunden skulle jag ringa anneli. Men .. luren är borta! Totalt försvunnen och jag letade överallt på alla tänkbara ställen. Sprang varv på varv här hemma men gav tillsist upp, Anneli får vänta. Lagar klart maten, äter middagen och dukar av. Öppnar kylskåpet för att lägga in mjölken. Den svarta rackarn har smitit in i kylen och placerat sig alldeles brevid messmöret & keson. How come!?


En dag av livet.

Landad igen efter dagen.
Jag o andreas styrde alltså kosan mot gävle imorse med släpvagnen fylld med soffa. Medans Andreas blev ompysslad av storebror med en rejäl omgång massage så passade jag på att klä mej i strosingkostymen. Hann avverka lite butiker och hittade en del jokks. Blandannat en ny pinsett som jag invigt ikväll. Jag tänkte på dej, Rebecca när jag betalade vid disken. (; Ni som ofta möter mej o ser med granskande ögon har förmodligen upptäckt hur jäkla ovårdade o fula ögonbryn jag har. Men jag har ett försvar! Dels så har jag enormt tunna strån i mina ögonbryn, så fylliga o snygga kan dom aldrig bli. Men sen så har jag varit ägare till världens argaste pinsett hela livet också! Det gör fruktansvärt ont att bara titta på den rackarn, den riktigt biter i skinnet av bara tanken att användas! Därav plockar jag inte mina ögonbryn mer än .... ska vi säga max tre gånger om året? Senaste gångerna nu har jag utnyttjat Rebecca som plockare, då hon just utbildat sej till make up artist, så har känts suveränt att aggera provdocka! (; Men ah, hår är sånnt som växer och så även med brynen. Fördelen jag har, då jag äger alla dessa besvär, är att stråna är väldigt ljusa, så jag döljer dom bakom fondation o puder .. Men titta fasiken inte noga, för dåru!

Ah världen är utseende fixerad och så även jag. Går kanske inte att förneka när man väl kommer till kritan, vi alla sitter nog i klistret. Vissa mer än andra förståss ... Samtidigt vet vi att det är insidan som räknas, men att försköna skalet utanpå skadar knappast på en lagom nivå.*

Väldigt intressant och karligt inlägg idag, känner att jag verkligen skriver för mina manliga läsare.. När jag väl kommit på själva plocktekniken ska jag ta en genomgång i det också (; haha.

Nä... HIttade som sagt lite smått o gått idag, så eventuellt kommer det upp en bild. men inte ikväll, på tok för trött efter ridningen och krokryggen jag får här vid datan är knappast bra för ngt.
Så ska kila nu. tjingeling*




Söndagen.

Ny duschad och hemkommen från spinningen. Slagen av världen då jag såg 1a februari på närvarokortet. Februari, redan!? Nåväl, trotts att jag inte riktigt hängt med i tids-svängen så är jag ändå väldigt nöjd över beskedet ... snart vår.

Dagen var rätt seg startad idag .. tog ett tag innan jag verkligen tog mej i kragen och gick ut i det kyliga vädret. Riktigt bet i kinderna idag .. men solen sken och det var ett perfekt promenad väder när jag väl fått upp farten. Blev en prommis på hela 2½ h ...

Väl hemma lagade jag lunch/middag bestående av palt och fläsk, kanske inte vad alla 20 åringar lagar till söndagsmiddag .. Men det var gott och gav mej maximalt med med energi till spinningpasset :)

Blev just serverad te av älsklingen, så dax att koppla ner här nu. Vi ska upp tidigt imorgon för att åka till gävle och lämna en soffa till Linkan. Gäller att vara på allerten så man hinner med ngra butiker på köptet (;

Tjingeling*


RSS 2.0