vita flingor.

Wow, hur mkt snö finns det i det här landet egentligen?!
Varje gång man entrar funäsdalen slås man i skallen av att det är en never ending winter ....
snö så långt ögat kan nå o än mer vräker ner från himmelen. Här uppe är det långt kvar innan man tillåts längta efter asfallt och knoppande träd. Den där perfekta vårvinterdagen står närmast på önskelistan.

Ingen sol idag, däremot pytte små snöflingor som virvlat ikring i vinden hela dagen, typiskt fjällväder helt enkelt.
Förmiddagen ängnades åt skottning, som alltid här uppe. Samma lika never ever ending story på den fronten... ingen favvo syssla direkt.

Frammåt lunchtiden däremot lasstade vi in slalomgrejjerna i peggan och slirade iväg mot ramundberget där resten av eftermiddagen har spenderats. Jag och Biggan har farit fram och övat carving, och med brillorna nere var vädret faktiskt rätt behagligt :)
Lite väl mkt snö i backarna bara, men jag klagar inte. Hellre snö än is, man landar lixom mjukare på rumpenstumpen då :)
Lunchade uppe på nya toppstugan i ramund, Tusen heter den visst. Super god laxsallad i riktigt läcker miljö.
Avslutade dagen med afterski nere på rudolf, "Absolut Svenskt" och en klassisk afterski stämmning.

Dax att hoppa i duschen nu. Middag på eriksgården ikväll .. Jag är super hungrig, o super trött med för den delen ....
mat mat mat :)

   

mot snötäckta toppar.

Då var helgen har igen och veckan har swishat förbi i en jäkla fart!
Sanna har varit hemma fram och tillbaka så blev en heldag med henne i onsdags, så mysigt och så roligt att ha henne nära om en för en kort stund :)

Fredag idag och morgonpromenaden var sådär vårvinter härlig igen! Snön/isen hade smällt bort från vägen och minusgraderna bet inte ett dugg i kinderna.
Åt frukost och satte sedan igång fixartrixar motorn. Var baksugen så smetade ihop en tiger kaka innan jag satte mej ner vid symaskinen. Mätte, klippte och tråklade och resultatet ser ni här nedan :) En ny påsväska som kommer till perfekt användning just idag faktiskt!

För om bara ngn timme så styr jag och faderskapet kosan mot fjällen. Blir en far och dotter weekend i helgen alltså! På både gott och ont kanske ... Men jag ska försöka behärska humöret så kanske kanske vi lyckas hålla samms, åtminnståne till frammåt åtta ikväll ...

hur som helst så fick ajg mitt efterlängtade paket igår också! Berättade ju förut om att jag lyckats ropa in ngt på Tradera, en peak jacka närmare bestämmt. Och igår flyttade den in i erhardssonska huset :) Den duger gott o väl att ha i backen nu i vår, ett riktgit fynd. 339 kr för en peak softshell är inte illa pinkat det inte ... :)





Väskan den blir perfekt nu till fjällen, fylld med kamera, laddare och lite annat smått och gott :)



Ska fara upp till guldtanten med min tigerkaka nu, så hon har ngt att smaska på i helgen :)
Min älskling mormor.

Sammlad.

Ny duschad men fortfarande rödrosig sitter jag här, ny sprungen och hungrig på lunch.
Pappa ringer precis o det blir pens och lax idag, snacka om uttjatad onsdagslunch .. memne, jag är hungrig så det får duga :)

Klippte samt färgade håret igår, ytterligare en nyans åt ngt håll, ljusare tror jag men är inte riktigt säker .. beror lite på vilket ljus jag står i :) Tror jag blev nöjd .. men bestämmer mej inte än, måste tvätta ur alla produkter först. Inte van att ha så här mkt klet i ...

Åkte iväg på afron efter frissan. Blääää, så tråkigt det var o så omotiverad jag kände mej. bläbläblä.
Tror nånting hände där mitt i allt stampande och slängande för resterande kvällen kände jag mej grymt irriterad på precis allting. Kände hur dumt jag betedde mej och hur ilsken jag var innombords utan ngn som helst anledning! Varför? Hel okontrollerad irritation bar ajg ikring på, så bestämde mej tidigt att det enda sättet att råda bot på min ilska var att gå till sängs, tidigt.

Vaknade upp strax före sju idag o allt var tillbaka till det normala, jag var glá igen ... tur :)
Vette sjutton vad som hände med mej igår kväll, hormonsvängningar, är det så det brukar kallas!?
aja hur som helst så blev det relativt kortvarigt, tack o lov för det!

Morgonpromenade runt sjön var iiiiskall idag, fy bubblan! Hakan frös o orden hade stora problem att trassla sej ut genom de stela läpparna när vi skulle försöka föra vår vanliga konversation .. våren?!

Grejjsade på lite här hemma efter frukost och sen tog jag med min käre granne, Harhäng på en springtur. Jobbigt och kallt till en början. Rejält varmt och skönt efteråt. :)

Dax att lätta och möta upp pappa nu, matmatmat!
Resten av dagen har jag lite grejjer att styra upp, blandannat har jag fått en ny idé i huvudet som kan behövas få göra utlopp ... men, vi får se hur länge jag kan kontrollera mej :)



Pedalen i botten idag?

Kall om snoken.

Burr, minusgraderna har härjat inatt. Lämnat tydliga frost sår på min bil, skit. Jag har bråttom med våren nu känner jag, kom igen nu nångång!!!

Passet igår blev lite mer överbefolkat än vad jag räknat med. Alla fotbollsgym. tjejer var också med. Kontentan blev väl ungefär ; trångt, hattigt o för lite redskap. Men jag försökte göra det bästa av sistuationen och tror passet blev rätt hyffsat ändå ... Men hur som helst så gjorde det mej mer taggad till nästa gång, har redan lite små idéer om vad jag ska köra för övningar då :) och ny musik, det är ett måste!!

Efter passet styrde jag kosan mot garnaffären, jajjamensan. Jag är så förbannat trött på pippi tröjan jag hållt på med i en evighet nu, som det känns. Jag vill bli klar, senast ikväll! menmen, det krävs tid för att nå det resultatet.
Hur som helst köpte jag nytt garn samt mönster, jag ska pillra ihop en alldeles egen tröja, bara till mej själv :) Utan massa kruxiga mönster, bara helt slät enkel. Ah, det tror jag kommer bli perfekt ! (;
rosa dessutom .... vårvårvår.

Kände mej rätt lamsalgen igår kväll, frysen också pga av kylan som rått dagen igenom. eller blåsten rättare sagt ...
Jag o A bestämde oss för att bastun var det rätta elementet för kvällen  och så rätt vi hade! Så himla skönt att känna sej sådär riktigt genom varm efter en dag i tuppskinn.

'Vem vet mest' på tvn igår. Och liksom alltid när det är ett fråge program på tvn klickar tävlingsmänniskan i mej igång och jag sitter med full fokus för att försöka hinna svara på frågorna innan deltagarna, lika spännande varje gång!
Andreas däremot är inte lika förtjust i de programmen, inte i spel med samma förutsättningar heller för den delen. Men hur som helst så hakade han också på i mitt engagemang och frågan kom ...;

'Vad heter den gud som i den nordiska mytologin sägs dundrar fram i sin vagn dragen av två bockar?'

Helt plöttsligt utbryster A högt och stensäkert;
- TOMTEN!

hahahahaha, ibland är han så himla go så jag bara vill äta opp han!
Det är en snickare i ett nötskal det, tur att dom är grym på en hel del annat! :)

Morgonpromenaden är gjord och kylan ritkgit bet i kinderna idag. Dax att lätta härifrån och hänga tvätten o därefter eventuellt hinna med pace innan lunch. Annars behöver det handlas åt bode mitt hus o mormor. Och 15.15 är det dax att fräsha upp kallufsen igen, 10 veckor gick fort den här gången.
Vet inte irktigt vad jag ska hitta på med ruffset, tål att tänkas på ngn timme till tror jag :)



Vem döljer sej egentligen bakom skägget?

i en båge.

vad möter mitt blåtta öga!? snö o vintern är här igen, pang tjong i medaljongen!

Hur som helst så hade vi en hyfsad vårdag igår med, inte så mkt sol dock men asfalt o plusgrader räknas lika högt :)
Knöt på mej joggingskorna och sprang hela milen efter lunch. Det är ngt med våren alltså, den ger så mkt att man verkligen sprudlar av energi! Det finns ingen ände på orken, tror man ...
Tills det vänder om och snön faller fritt igen, då blir man lixom sådär dödstrött igen. Men hoppet är det sista som sviker, dröjer nog inte länge tills asfalten är här igen! :) vi tummar på det.

Morgonpromenaden idag var skön trotts förändrat underlag, tempraturen var rätt perfekt endå :) Fick besked om jobb och stressen knackade på som vanligt. SKyndade mej hem efter varvet, kasstade mej in i duschen och näst intill hällde in frukosten i munnen. Fröken kläderna på och sen iväg ...

Jobbade bara mellan 9-11 idag ute i hybo, pga av ngt möte. Så är hemma nu lagom så jag hinner gå igenom mitt pass som jag ska köra med rideleverna uppe på slotte i eftermiddag. Känner mej fortfarande lite omotiverad..  men jag tror det beror på att jag egentligen skulle vilja köra ett helt nytt pass, ngt som jag inte gjort förut.. ny musik o nya övningar o lite mer dans! Men det får bli till nästa måndag, då kommer jag vara pepp :) Så länge mina elever är nöjda så får väl jag också vara det antar jag ...

Ingen tradera vinnst i lådan heller .. förbaskat. hoppas det hinner förändras innan kvällen :)
tjingeling*

att plinka på en stämma.

Helgen har swishat förbi i sin sanna bemärkelse. En lyckad helg på alla plan och solen har hängt med, tills idag .. Men tillåter den att vila en dag, bara den börjar skina imorgon igen :)

Hela fredagen gick åt till begravning och för att hedra samt minnas andreas morfar. Det var många jobbiga stunder samtidigt som det där emellan kändes väldigt fint och lättsamt. Mellan alla tårar fanns ändå skrattet, tack vare alla minnen och alla historier. Jag farcineras av livet och sånna här gånger än mer.
Jag avslutade fredagkvällen hemma ensam, kände att jag behövde sammla ihop mej och bearbeta alla intryck jag fått under dagen. Så mkt kännslor, medlidande, frustration och sorg som snurrat runt i timmtal under dagen samtidigt som jag däremellan blev stucken av glädje och lycka. Jag tror det är viktigt att sammla ihop sej själv efter en sådan kännslokarusell, ta tillbaka kontrollen igen och tillåta sej själv att förstå och acceptera.

Lärdagmorgons promenad föll in likt alla andra veckans dagar och jag mötte upp sara halv åtta. Varmaste morgonen hittils och visst värmde solen ngt!
Efter frukosten tog jag tag i det som hängt över mej länge. Det var dax att plantera om mina 'gammla pelagoner' de jag övervintrat och nu börjat väcka igen. Innan det var klart hade jag slängt fler än hälften, många var för små och såg inte ut att bli ngt. Hur som helst påtade jag på med det fram till lunch. Fick en lysande idé om att det skulle vara perfekt att baka bullar på eftermiddagen så satte igång med degen medans jag svalde lunchen.

Lagom till jäsningen kom Sara och hämtade upp  mej och vi styrde kosan mot kajevall och milspåret. Det var den roligaste längdåkningen jag någonsin varit med om! Jag har noll teknik vad gäller längdskidor och har länge varit stensäker på att ingen någonsin kommer klara av att ha sämmre teknik. Men igår fick jag rejält stryk på den fronten! Förlåt sara men du hade faktiskt inte rätta knycken du heller! haha. Jag vet inte hur många gånger jag vände mej om o bruttan stog o svor på knäna efter att ha tappat fästet och druttat ner.
Hur som helst så fick jag en rejäl portion med skrattkramper längst vägen så bortsett från allt slit med bakhalt och is så var det riktigtriktigt skönt att vara ute!

Bakade vaniljbullar på eftermiddagen och resultatet blev super!

Efter middagen tog jag en påsebullar i handen och styrde upp mot Näsberg. Umgicks med Anneli o co resten av kvällen. Super mysigt o super trevligt, en perfekt lördagkväll helt enkelt. Flytta hem igen räkan, jag vill det. Gbg är inget för dej :)

Dödstrött körde jag hem kring halv ett och jag kände att jag var en livsfara på vägen. Jag var på tok för trött för att köra bil egentligen och trotts att jag poppade musik för fulla muggar var det svårt att känna sej allert. Jag hatar mörkerkörning ...

Klev upp som vanligt och gick runt sjön med mitt sällskap idag igen och sen dess har jag arbetat med träningsprogrammet jag ska köra uppe på gymnasiet imorgon. Det känns opeppat och jag vet inte varför. För när jag väl står det och hoppar o skriker tycker jag att det är hur kul som helst. Men all förberedelse innan tar kål på mej... blä.

Hur som helst tänker jag ta en paus nu o knyta på mej jogging skorna istället och skutta iväg ett varv runt ngt :)


    

Håll i hatten!

pjuu, jag är verkligen helt slut o borde egentligen valt sängen framför datan nu. Men med ny borstade tänder så har jag ytterligare lite energi kvar som jag kan spendera till det här inlägget... :)

Dagen startade verkligen upp och ner. Vaknade med ett ryck som alltid, tror jag vaknar på grund av väckarklockan och kliver upp. Mycket riktigt, klockan säger kvart över och det är strax dax att möta upp sara för morgonpromenaden. Gör mej iordning och tuffar iväg i lillaBlå ... Nästan framme och det är dax för nyheterna på Rix, 'gomorron klockan är halv sju' . Halv sjuuuu?!?! Jag är en hel jäkla timme för tidig för tusan!

allt annat hade ju stämmt;
Jag vär rätt trött med detsamma jag vaknade,
men väl uppe piggnade jag till och röck på mej kläderna,
klockan hade pekat på kvart över, precis som den ska
... men på helt fel timme! Ibland blir jag så le mej själv.

Jag reagerade på att solen lös från fel ställe när jag låste dörren till huset, att den lixom var lite lägre än vanligt och bländade mej i ögat... från fel håll. Men jag gjorde ju såklart inge större anspråk på det, inte mkt att göra åt saken lixom...

Hur som helst var det ju bara att vända kosan hemmåt igen efter min upptäckt.

Satte på mej städhandskarna och ruskade alla mattorna istället, medans jag inväntade tiden. Städade även undan alla grejjer som låg på fel platts och hann dra fram dammsugaren innan det var daxa tt möta upp sara, på riktigt! :)

Super skön promenad med lite mindre is än dagarna innan, så det var toppen!
Åkte sen hem och frullade och fortsatte sedan med storstädningen.
Klar lagom till lunch och då väntade lunchpasset på Stark, funktionellstyrka.

Svettig o ruffsig skyndade jag sen upp till UC och hade träff med Studievägledaren. Inte mkt klokare blev jag, men fick några hjälpsamma råd påvägen som jag tänkte försöka förvalta ngn dag i helgen ....

Kollade läget med mormor innan jag hälsade på hemma hos ängeshuset. Blev inte långvarig ngnstans då harhäng väntade med en joggingrunda ute i solen. Blev en toppen skön 1h rutt på bar asfalt! Så jäkla härligt att den börjar tina fram nu ... o jag älskar våren, jag får så himla mkt energi! Känndes som att vi hade kunnat springa hur längesom helst idag, blev trött emellan åt med snabbare än kvickt laddades jag på med ny energi. Jag tror på solen...

Åt middag o bar sedan av mot kidsdance och youngdance. Dock lite färre deltagare än vanligt, men det berodde på massa skolövernattningar så det var ingen fara.
Har varit hos moster sen dess, checkat så stickningen är i sin ordning, vilket den var. Tur det, orkar inte med att göra fel fler gånger nu. Jag vill att tröjjan ska vara klar, NU!

Hur som helst, jag är riktigt trött nu och ska ta o hoppa mot sängen.
Imorgon väntar en tuff dag. Andreas morfar ska begravas och jag vet.... det kommer bli värdigt!
Men också jobbigt. Begravningar är verkligen speciella. Allt som oftast är dom jobbiga att genomgå, men dom är även sköna. Sköna på det sättet att de sätter punkt för det förflutna, ger förstålse för det som hänt och ger chans till att få sörja. Tippa över tillbringaren för att sedan klara av att fortsätta.. Forsätta livet som fortfarande lever. Det är viktigt.

nattinatt*


Fröken Fräken.

Strålande sol även idag och liksom alltid ger den en hejdundrans massa energi!
Efter promenaden imorse satte jag igång med att koka lingongsylt. Medans den var på svalning bakade(?) jag min första cheeskake någonsin som blev mer än lyckad faktiskt! Medans den gräddades fräste jag köttfärsen till lassagnen som blev klar lagom till lunch. Dock åt jag lunchen tillsammans med pappa på hembygdsgården idag, så lassagnen fick istället bli en perfekt middag :)

Jobbade från 12.30 på gärdåsens skola idag, i ettan samt fritids. Min allra första dag där, men då majoriteten av eleverna hör till mina gympa grupper på torsdagar kände jag mej mer än välkommen, mina guldkorn. Efter jobbet hann jag uträtta lite ärenden, posta brev och köpa nytt nagellack tillexempel :)

Efter middagen tog jag armkrok med min käre far och sen dess har vi spenderat tiden på pace. Kul de gånger jag väl får med han, lillfarbrorn' :)

Budat på tradera har jag också gjort nu idag för första gången i mitt liv, (många premiärer idag), tack vare saras övertalning. Brukar vara för feg för sådant annars .. men vi får se hur det går, mindre än en timme kvar nu, spännande :)
Medans jag väntar är det bäst jag förflyttar mej in till fotöljen, den förbannade tröjan väntar fortfarande på att bli färdigstickad ...

     



Mirakel.

tio minuter kvar av mitt arbetspass idag. Solen skiner och barnen plaskar lekfullt omkring på skolgården. Vissa försöker sammla så mkt vatten som helst i sina hinkar för att sedan bli ovänner med ngn annan och tömma hela innehållet över rivalen. En helt vanlig dag som dagis/fritidsfröken ... Jag diskuterar med några elever som just haft ett mindre bråk med varandra. Ruuuuuuuuuutvch! Ett dånande ljud och jag vänder mej hastigt om, ser hur snön rasar med värdlens fart från det höga skoltaket. Nedanför ser jag hur ett av mina dagisbarn slås ikull av den tunga snön som sedan fortsätter vräka sej ner över honom. Jag skriker till i panik och springer allt vad jag har, upp för snöhögen och tar kvickt dag i barnet och för honom i min famn därifrån. Tårarna sprutar och väller ner för hans kinder, mitt hjärta bankar i panik och de andra barnen gapar fortfarande.

Ett mirakel, killen klarade sej oskad.
Jag håller honom i min famn och pratar lugnande samtidigt som jag känner hans skakningar mot min kropp.
Den här gången gick det bra....

Varje år dör ngn pga snö/isras. Det är livsfarligt och går fortare än man anar. Jag behöver ingen mer påminnelse efter det här, nu gäller det att tänka sej ordentligt för hädanefter innan snö rasat av helt. Från alla byggnader.
Jag har inte kunnat släppa det som händer under hela eftermiddagen och kvällen. Det var verkligen den hemskaste synen jag haft på väldigt väldigt länge.
Var rädd om er nu och kika upp innan ni går fram!

Började inte jobba förns kl 15 idag så hann med pace på förmiddagen innan lunch och sen även grattulera min guldmormor på 83 årsdagen. (:

Handlade efter jobbet och sen for jag iväg och stampade jordgolv och dansade loss till afrikas rytmer.

Per elofsson vann mästarnas mästare och jag kan pusta ut, ingen var mer värdig den utmärkelsen än honom. heja heja! :)

Tjingeling*


Intressetest.

Har precis gått igenom en hel hög med frågor på ams.se intressetest. Dax att välja högskola nu, igen. Lyckligtvis känner jag mej inte helt lika vilsen som jag gjorde förra året vid den här tiden, men har fortfarande ingen direkt koll på min framtid. Det börjar bli frustrerande, men jag vet att jag inte är ensam. Hur sjutton ska man kunna veta vad man vill syssla med om tre år? jag tror inte på dom människorna som påstår sej vara helsäkra på den saken ... det kan inte funka så. Varför är det isåfall inte så för mej? Jag skulle egentligen kunna sätta mej ner o plugga vad som helst egenligen. Jag svajar från allt mellan himmel o gjord. Pa konsulent, hälsopedagog, massageterapuet, stylist, make up artist, frisör, trädgårdsmästare, förskolefröken, Lärare, idrottslärare, fastighetsmäklare och varför inte golfproffs?
Skulle kunna fortsätta med listan hur länge som helst, men inser att det är dax att jag börjar begränsa mej snart ...
kan inte någon bara välja åt mej?
Lika svårt är det med val av ort att läsa mot eller i...
Stockholm, Göteborg, skåne, gävle eller brasilien? Hela världen står ju till mitt förfogande. Fan, jag kan inte hatera så otroligt stora möjligheter och fria händer. kan jag inte bara bli..... bäst? haha :)

JObbade inte en endaste minut igår, så passade på att pyssla med lite annat nödvändigt. Körde funktionella styrkan på stark över lunchen och fixade sedan med lite papper på arbetsförmedlingen plus besökte ett för mej helt nytt dagis. Får väl se vad det ger, förmodligen inte så mkt men ngn dag sådär ibland skadar ju verkligen inte. Red som planerat på kvällen och följde sen spårlöst på tvn innan det var dax att natta.

Startade idag med samma lika morgonprommis som igår tillsammans med sara. Lika förbaskat halt var det och jag var riktigt nära att störta ner på rumpenstumpen idag.



på tal om det gjorde jag en riktig störtdykning under en gran i 'skogsbanan' i järvsöbacken i lördags när jag fick min lektion av Martin. Hade rätt rejävla problem med att få upp baken då också, den vägde verkligen som bly.

on the truck.

vart gick solen vägen?

Har verkligen haft en toppen helg, syftar speciellt på vädret så såklart. Strålande värmande sol både lördag o söndag. Vårvintern är inte så illa trotts allt :)

Jobbade även i fredags innan jag verkligen kunde känna in helgen. Vart en fredag i ensamheten men det kanske jag behövde, hade en del tankar som snurrade runt i huvet som var i behov av att bli kontrollerade.

Lördag förmiddag däremot tog jag mej en promenad in till köpingen fram och tillbaka för att sedan skynda iväg till kajevall. Där väntades det pulkåkning tillsammans med en hel hög med guldbarn, ovärdeliga guldglimtar. :)

Sent på eftermiddagen kom jag hem igen och då var det dax för att fräsha till och städa upp, inte huset utan mej själv den här gången! Sandras 18 års firande på stadt drog igång med middag klockan åtta och fortsatte med en massa dans natten lång. Lyckligt lottad som jag var träffade jag på Cissi och vi drog följe resten av kvällen. Tack för det bruden! :)

Vaknade söndag morgon av samma strålande sol som dagen innan. Fick ett sms om att det var järvsö backen som gällde för mej denna dag. Packade in skidor pjäxor och störtkrukan i bilen och tuffade dit. Och det var väl en himla tur att jag gjorde det, för vilken toppendag jag fick! Hade sååå himla kul hela dagen, det måste verkligen göras om! :)
Fick en toppen lektion av martin alldeles i början, både hur jag ska bete mej i svängarna o hur jag ska bära mina skidor, haha! Hur som kommer jag nog aldrig bli en riktigt inbiten skidare, så att jag bär skidorna under den ena armen som stighelmmer och är den som tar ut svängarna över hela backen som alla fartdårar hatar är väl ändå skitsamma! :b Jag kommer lära mej, med tiden det är jag säker på.
En heldag i backen igår alltså, men massa åkning och mysigt fika, söndagen hade inte kunnat vara bättre. Tack ellen för det :)

Måndag idag igen och inget jobb så långt ögat kan nå, än så länge. Började dagen med en riktigt skön morgonpromenad tillsammans med sara. Skönt att vakna upp på det sättet, frisk luft och trevligt sällskap. :)
Vet inte ritkigt hur jag ska spendera resten av dagen än så länge, eventuellt så åker jag iväg på funktionell styrka kl 12.
Sticka på den förbannade pippitröjjan borde jag också göra, klar med fram och bakstycke nu, så har precis börjat på armarna ... Vill att den ska vara klar nu.
På tal om pippi tröjja så är den till mej själv klar nu! Eller den blev klar förrförra veckan rättare sagt, super fin o super härlig, tack moster! :)

Dax att lätta*

slog till på den här Diesel tunikan i lördags lagom till sandras kalas, har funderat på den länge och den kommer bli perfekt till sommaren :)



som en nötkärna.

helt slut som artist just nu!

Sätter mej på rumpenstumpen för första gången sen halv fem ikväll, den här dagen har verkligen rullat på i non stop.

Började jobba halv åtta ute på dagis i hybo. Fick hoppa in som idrottsfröken där mitt i alltihop o köra ett gympapass med 5-6 åringarna. fortsatte sedan med vanliga dagisrutinerna. Slutade vid tre och får hem i solskenet och tog mej en liten promenad tillsammans med wallevoffsingen.
Vinkade adjö till pappsen som lämnade mej för fjällerna även denna helg och for själv hem för att få i mej lite mat i magen.

Lixom alltid blir klockan fem alldeles för fort på torsdagar och stressen tar över mitt liv. Raffsade ihop mina prylar och for iväg till mina barngympa grupper. Madde var sjuk idag så jag hade en himla tur som fick tag på Sara så hon kunde följa med och assistera, tusen tack verkligen! :)

Kom inte hem fören halv nio och drog direkt fram skurtrasan och sen dess har jag hållt på. Dammat, dammsugit, torkat golv o vädrat mattor. 2 timmar exakt tog det och jag körde runt med en jädra fart för att bli klar innan natten rammade på.
klar är jag och slut blev jag ... total slut. Känner att jag verkligen behöver få sova nu för att orka med dagen på dagis imorgon, börjar 07.30 igen ...

Namnsdag har jag idag med förresten o har verklilgen blivit uppvaktad ut över det vanliga! Namnsdagar är ju egentligen inget utöver alla andra dagar, inget som bör uppmärksammas speciellt mkt heller. Men hela dagen har jag blivit överöst av grattulationer, främst av alla barnen runt omkring mej förstår. Och klart det värmer i hjärtat och gör mej glad :)

Pappa och storebror överaskade med en super fin blommbukett på köksbordet när jag koom hem från jobbet och på young dance fick jag en super fin knallrosa ros från en av mina superbrudar. Ni är så härliga :)

torsdagskraften är slut o natten får rulla över mej.
Tjing*



Snor, pink, skridskor och kräksnö.

Rubriken sammanfattar större delen av min dag igår. Drog på mej frökenprupp kläderna för andra dagen den här veckan och hade ansvar för  alla femåringarna under förmiddagen...
Det var utedag på scehmat o det skulle åkas skridskor var det bestämmt. Glada släpade jag mina barn samt ett trettiotal andra femåringar från övriga ämbarbo/hybo förskolorna till isbanan. Plogmannen hade svikit o isen låg täckt av en tjock snö matta. Inget att fundera så mkt över då alla barnen ivrigt ville skynda på med skridskorna. Fram med musklerna o börja skotta helt enkelt.
Innan jag gav upp hann jag skotta fram en liten plätt att åka på, klä på vantar, hjälpa till med kisseriet, trösta ledsna frysna barn, knyta av o på med skridskor plus lösa ett o annat bråk..... trettiofem gånger!  Allt detta i kräkande snö.
Mysigt med lunch också ute i naturen, speciellt när hela ryggsäcken fylls med stora blöta snöflingor och man har fullt scho med att se till att barnen bibehåller soppan i kåsan, och inte tippar allt överbord....
ingen mer ute dag förns solen tränger fram nu tack ... :)

På kvällen styrde jag kosan mot stark o dansade av mej lite.
Slocknade som ett ljus tidigt och klev idag upp före tuppen.
Frökendräckten är påtagen och dax att köra blåbäret till hyboskogarna igen ....
Tjingeling*


Ingen reklam tack.

en ny arbetsdag väntar o jag sitter här halvt förberedd. Alltså, halvt påklädd/avklädd, halvt tovigt hår, halvt ren o halvt påväg ut genom dörren. Ni vet det ser ut som det alltid gör när jag ska göra ngt. Ett hemst virrande mellan golv o tak med ett guldfiskminne som förvärrar hela prociduren. Passa tider har aldrig riktigt varit min sport, kommer förmodligen heller aldrig bli ... 1 minut i brukar gälla allt som oftast :)

Arbetsdagen igår rullade på bra, skapligt mkt kunder för att vara vardag .. bra kunder för den delen. Bra kunder eftersom dom handlade mkt o många gav mej fria händer. Det är roligt med sånna. Oftast är det halvvuxna grabbar som handlar kläder cirkus en gång i halvåret o är öppen för alla förslag i världen. Dom provar det jag ger dom i handen och är lika glad ändå trotts att jag trängt på dom alldeles för små brallor ... Härliga människor! (;

Som vanligt känner jag mej lite malplacerad där i butiken. Då jag int ehar ngt krav att jag måste bära butikens kläder klär jag mej alltid i det jag känner för just för dagen, som vilken dag som helst lixom. Just för tillfället har jag inte många plagg från vårat nuvarande lager och det jag äger är kortärmat och linnen... Det funkar inte riktigt nu i minusgrader.
Igår fick jag minst fem förfrågningar vart mina brallor kom ifrån och om vi hade min tröjja på lager. Alltid lika pinsamt att ge svar på dom frågorna... dummt känns det!
Så idag tänker jag rulla in mej i en fiftyfifty banner och ett par resterödstrosor ovanpå. Kör nog även med resterödsbehån som huvudbonad, o fan om någon frågar vart skorna kommer ifrån!



kycklingdräckt?

dra i startkabeln.

Förkylning o en massa krångel i livet har fått mej till att avstå bloggen några dagar. Det är konstigt med livet, man vet inte vad som händer o sker från ena dagen till den andra.. ingen dag är den andra lik. Finns allt kvar och finns alla kvar dagen därpå? Oftast tar man det för givet och bara låter livet rulla runt helt oberört, men oftast är inte alltid och helt plöttsligt får man sej en smäll på kinden för att hamna i insikt. För att lära sej och förstå att allt är inte självklart, och allt inte ska vara det!
Även det är konstigt med livet ... samtidigt som det tillåter oss att bara rulla runt för oss själva o fokusera på oväsentliga saker smäller det ibland till oss riktigt hårt för att ge oss ordentligt perspektiv på saker o ting. Dom där smällarna kan vara rätt hårda ibland och kännas enormt orättvisa. Men när allt kommer ikring och tiden börjat gå igen brukar förståelsen komma ikapp och vi börjar rulla igen.
Det är konstigt med livet, när det släpper oss för att rulla vidare.
Man kan kalla det tur....

Man behöver påminnelser för att inte glömma att visa uppskattning, till alla och allt runt omkring. Nära som kära och de lite mer avsides men ändå omtycka. Det här kan vara som en sånn liten påminnelse, jag tycker det. Uppskatta idag och rulla vidare imorgon ... :)

Vaknade 06.40 idag, hungrig som aldrig förr o då är det helt omöjligt att sova vidare! Jag blir galen på mej själv, det är fem dagar av sju som jag vaknar pågrund av att jag är hungrig. Jag vaknar int eav sånna där vanliga saker, som att jag drömmer en mardröm eller för att det är för varmt/kallt eller att jag behöver gå på toaletten. Dom gångerna brukar jag faktiskt vara rätt svårväckt :b haha. Närå, fröken prupp vaknar för att hon är dödshungrig o magen knorrar som aldrig för. Finns inget annat att göra än ge efter för trycket o kliva upp dom gångerna ...

Börjar inte jobba fören kl.10 idag så jag har en stund på mej att grejsa runt med lite annat innan jag åker ner på fifty o tar en morgonfika med de andra. Längesen jag jobbade en heldag där nere nu, har mest blivit helger sista tiden. Kom ner o handla lite av mej vettja, känner att jag kommer vara het med tipsen o förslagen idag (;

Förkylningen har släppt o träningen satt igång. Varvat sjön med jogging ett par gånger sen jag tillfrisknat o körde funktionell styrka igår. Tackar mina vitaminer i kroppen för hjälpen att mota bort rackingbacillen som hade attackerat mej, blev en kortvarig förkylning den här gången. Peppar peppar ta i trä ...

Dax att göra mej iordning nu innan tiden rinner ifrån mej, tänkte ta en promenix ner på jobbet idag. Känner att jag behöver vakna till lite.
Tjingeling*
 

Mitt nästa mål, Sara du kanske också hakar på?! (;

RSS 2.0