över dimman.
Lördag helg o avkoppling. Ganska bra påfund märker man när man har en fot inne i arbetslivet, man behöver verkligen helgen. Har haft fullt upp i veckan så har därför inte blivit ngt inlägg nu på en stund .. igen.

Jobbat har jag gjort, dagisfröken har varit min yrkeskategori veckan igenom. Livliga barn runt fötterna och bajs över öronen sammarfattar rätt bra. Jag gillar jobbet samtidigt som jag vissa stunder känner för att ta den ena för att dänga den andra med. Jag hör mitt eget tjat eka i huvudet i bilen påväg hem varje dag. 'Du slåss inte!' 'Du säger aldrig mer att du ska döda ngn!' 'Men har du bajsat nu igen!?' 'Spring inte inomhus!' 'Men klä på dej någon gång!' 'Hjälp till att städa!' 'Sitt still när du äter!' 'Händerna på knäna o glasen på bordet!' 'Slicka inte på mackan!' händer att man upprepar endel under en dag på dagis.... Man går som i repeat tills utbrottet kommer o det får vara nog. Då blir alla söta igen o frökenV andas ut.


De dagar jag är på dagis bajsar ungarna mer än vanligt. Jag är stört säker på det. Speciellt när alla de andra fröknarna är på rast o jag är lämnad kvar med alla barnen och en bajsig stjärt.


Strax innan jul hade jag stängningen. Sist kvar var två småttingar, en med blöja. Jag chekar kvickt av om det hänt ngt där nere o lättande nog var det tort och fint. Jag vänder ryggen till i 2 minuter och barnet i fråga står bredbent och skriker 'PINK PINK' medans byxorna färgas mörkröda när jag vänder mej om igen. Den historian har jag redan berättat, jag fixade inte blöjbytet med den multikomplecerade blöjan förens efter 20 minuter och det var kaos.


-I början på veckan kläcker samma barn världens blaffa i blöjjan men det löste sej ganska kvickt.


-I mitten på veckan kommer nästa dilemma. Barnet står stilla rätt bredbent och leker. Jag och min vikariekolega anar oråd o mkt riktigt var olyckan där igen. In på toaletten o av med brallan. Vad ser vi!? INGEN BLÖJA! och för att slå flera flugor i en smäll så hade han fixat både bajset och kisset på samma gång. sarkastiskt lägger jag av kommentaren 'men när slutade du med blöja, idag eller!?' det går ngra sekunder sedan tittar minstingen upp på mej o svarar stolt 'Igååååååj!'. Innan dagen är slut har samma lille gjort på sej totalt tre gånger rätt ner i kallingarna, utan minsta förvarning. Efter tredjegången ger vi alltså upp, på med blöjan igen och vi är alla överens om att toaträningen får vänta ett slag .. sådär länge tills barnet åtminnståne kan prata.


-Igår hände en annan olika. Jag hör ett skrik o en städtant som svär. Vad som riktigt hände kanske jag inte behöver blogga om men hur som helst slutade det med att ett barn hade fått kiss i munnen. Hur det gick till låter jag alltså vara osagt...


Det händer som sagt en hel del under en dag på dagis, utöver en massa kiss o bajs också faktiskt (;


Igår bjöd jag pappsen på sushi o hade en hel lugn kväll hemma framför lets dance. Kändes välbehövligt. Enda kvällen den här veckan då jag kunnat sätta mej ner o bara vila, annars har jag alltid ngt att göra när jag kommer hem från jobbet. Men det gillar jag ju också iof :)


Inlägget är aldeles för långt så jag avslutar på stört!


andras ungar mina barn.

Pjuuuuuuuuu. Kändes verkligen otroligt skönt att få kliva in i duschen ikväll och bara andas ut och slappna av.

Väckarklockan hann ringa sej tyst imorse innan pappa slog signalen som fick mej att verkligen flyga upp ur sängen. Kasstade i mej gröten och tryckte plattan i botten mot Hyboskola 07.30. Fyllde kinderna med mackan samtidigt som jag skumpade stressat längs vägen. Som vanligt i mitt liv, sista minuten.....

Dagisfröken hela dagen lång, eller till strax före fyra åtminnståne.
Åkte sedan hem för att säga hejdå till älsklingspappsen som for till fjällen, sydde klart en mössa och ställde mej samtidigt vid spisen. Pankakssuget var oövervinnerligt idag så det var bara att börja vispa smeten. Det var dock lättare sagt en gjort ...
Nu för tiden lagar jag de flesta maträtter med mer eller mindre finess, jag har lixom fått in knycken. Men pankakan idag, den fick mej totalt att krocka med botten. Det var det svåraste jag gjort i matväg på mycket mycket länge. Jag hade verkligen inte det rätta knycket, farbror melker.

Efter pankakorna var det dax att sadla om för nästa projekt. 28 unga flickor på kidsdance startade kvällen. Massa fler barn än förväntat och passet gick riktigt bra.
Efter en timme med den barnaskaran rusade nästa grupp in, youngdancers den här gången, ngt äldre förmågor. Som alltid kul med variation. Även det passet var över förväntan på alla stadier.

En intensiv dag helt enkelt. En dag som innehållit barn i mängder... En dag som givit en miljard guldkorn*


touch and fly.

Sådärja, lite tid över för en uppdatering igen (:

Helgen var verkligen kanon! Lärde mej så otroligt mycket nytt och fick massor med inspiration. Skulle kunna tänka mej att leda 1 miljard pass pga all otrolig energi och motivation jag fick under helgen.
Jag har alltså gått en ledarutbildning genom gymnastikföreningen i helgen. Lärt mej om grupp träning.

-Kroppens utveckling genom livet
-Rörelseskolning
-Styrke- och rörelseträning
-Musikanvändning
-Anatomi och rörelselära
-Ledarskap
-Fysiologi och konditionsträning
-Rörelseanalys

En massa användbart vetande helt enkelt. Var en tjej från falun som höll i utbildningen, Malin Tittonen, super härlig tjej verkligen.

I lördagskväll åt vi på gk's tillsammans med Helena och Emil, jag o andreas. Super god mat den här gången, verkligen en förbättring sen sist! Efter det hyrde vi världens sämsta film som verkligen inte höll mej vaken. Jag var stentrött efter all information min hjärna utsatts för under dagen, så jag hade svårt att hålla ögonlocken öppna.

Kursen fortsatte sedan under söndagen o därefter gjorde jag nog int eså mkt vad ajg minns. Ibland äre sådär svårt att komma ihåg vad man gjort när man spolar tillbaka dagarna.

Men måndagen iallafall, då ryckte jag på mej fröken kläderna igen o tuffade ut till hyboskola. Snälla och lydiga barn var en perfekt uppvärming till ridningen på kvällen då jag verkligen behövde massor av energi då lektionen var rätt krävande. Men det gick himlarns bra så det var skönt.

Inget arbete igår, utan spenderade en massa tid inomhus och byggde på min koregrafi som jag ska köra på måndag. Ska nämligen hålla i ett fys och konditions pass med Rid&häst eleverna på slotte. Ska bli spännande (:
Tvekade in i det sista om jag skulle åka på stark för att dansa, o i sista minuten kastade jag in mej själv tillsammans med yogamattan i bilen och gasade iväg. Tack o lov, för det var verkligen super skönt att få svettas ur sej lite gamla förkylningsbaciller som gömmt sej kvar i porena.

Idag däremot har jag fortsatt med koregrafin till passet, lunchat på pens och knatat ett varv runt sjön med bästa vallegodingen. Hälsat på mormor och sytt klart en mössa. Nu ska jag äta lite innan jag ska proppa in pappsen i bilen och tvinga honom in på pace. Kan bli spännande :)

O alla ni uppmärksamma;
Ja, jag skrev fel i förra inlägget. Jag menade såklart Let's dance, inte idol.

Fredag.

Idag har varit en riktigt såndär griskall dag. Då det känns som man krockar med en järnvägg varje gång man kliver ut genom dörren. Jag blir lika stel som som resten av världen de dagar det är så här himla kallt. Stel, trött och förbannat frusen. Jag gruvar mej för att röra mej minsta milimeter utanför dörren och allting blir mkt mer jobbigt o ansträngande att göra än en dag med tempratur över noll. Jag är ingen frysmänniska helt enkelt.

Hur som helst så struttade jag o andreas ikring på köpingen på förmiddagen för att blandannat hitta några bra springdojjor till honom. Lunchade på Nyfiket och hälsade på mormor en sväng. När eftermiddagen smög sej på hade jag fått nog, inget mer frysa för idag kör hem mej. Istället har jag suttit och sytt upp flera stycken mössor som legat på kö, skönt att göra alla på samma gång, samtidigt som det tär på rygg o tålamod. Men, effektivitet lönar sej så det är bara att bita ihop. Slut tampen blir istället roliga när jag kan sitta o slutföra allihopa på samma gång :)

Helena är på ingång snart så bäst jag kilar härifrån nu. Det viskades även om att hon skulle ha med sej lite överbliven sushi från cafét. Det blir alltså en fredagkväll med idol o massa vännskapsmys. Underbart.

Imorgon däremot är det dax att kliva upp pigg o allert efter sjukdomstiden. Jag ska gå en två dagars utbildning genom gymnastikföreningen nu i helgen. Så på med träningsbrallorna o starta en ny frisk framtid..


palmer i det stillande vita.

Klickar runt på resedagboken o läser om andras äventyrliga liv i landet långt borta. Avundas deras upplevelser men tänker samtidigt tillbaka på mina som ligger prydligt förpakade i min livsryggsäck. Glad jag gjort en del, glad jag vågat o glad över att jag hoppas att det kommer igen. Den där tiden då man lever i ovisshet om morgondagen, nästa timme, nästa dopp i det stora blå. Att resa till den plats man tidigare inringat någonstans på kartan. Det där någonstans som blir en platts efter hemkomst. Ett avtryck. När jag var 15-16 någonting åkte jag tillsammans med tilde hastigt o lustigt till malta på språkresa. Första ensamma resan, första otrygga och osäkra. Många minnen från de veckorna i min ryggsäck, såklart... det var ju lixom den första.
Året därpå åkte jag till Spanien, med Sanna den här gången. Resan hade känts som overkligen ända fram tiills att resedagen tröck mej hårt på näsan som en månad senare skulle ha fått lite mer skinn än tidigare. Jag utvecklades nog endel under den trippen. Jag lärde mej om inget annat iallafall hur viktigt det är att kunna samspela med människor, och att tålamod är en viktig ingrediens för att lyckas, även i det mest påfrestande stunder.
18 år och min vän Rebecca lämnade oss för staden Barcelona. Ytligt hade jag slängt ut mej att 'jag kommer efter'. Huxflux satt jag där igen i flygstolen o Tilde fylde åter platsen brevid. Barcelona känns mest som en dröm för längesen. Jag lärde mej mycket där med, självfallet. Jag fick blandannat mitt första jobb.. rätt lätt vunnet iof. I en stad i ett av länderna långt borta måste man fungera självständigt. du är invandraren, du är ensam. Riktigt så var det kanske inte, då jag hade mina kära sambos ett stenkast därifrån. Men att bara åka i tunnelbanan själv var en stor grej för mej, jag hade faktiskt aldrig innan gjort det...

20 år fylda sitter jag nu här igen o börjar fantisera bort men samtidigt tittar jag i bagaget. Tack alla ni som dragit med mej, för så har det faktiskt varit. Ingen resa av eget insiativ... åter igen väntar jag på huxflux.

Aja .. tillbaka till vardagen. Förkylningen sitter i om den än börjar lätta ngt. Var på Hälsokost häromdagen o köpte två flaskor med vitaminbomber som ska stärka mitt imunförsvar. Kvickt gav butiksbiträdet mej en diagnos, jag var helt sönder körd som hon så fint uttryckte det. Lät lite väl överdrivet i mina öron .. men hursom vet jag ju att imunförsvaret inte är på topp då jag blivit förkyld åtskilliga gånger den här vintern.

En vän till lillbjörnen har jag pysslat ihop också .. en flick kaning minnsan.

Tulpanensdag idag, har sett framemot att köpa min första tulpanbukett för året länge nu och idag blev det av. Tog även in mina vårlökar som jag har haft sovandes i växthuset hela sommaren/vintern. Pärlhyasinter och tylpanlökar är det om jag inte minns fel. Får se hur mkt dom tar sej, men små gröna knoppar börjar tittafram åtminståne. Jag vill ha vår.
Fröken erhardsson.

dag 6 o fortfarande ont i halsen, vad är det frågan om?

För att rädda ännu en bloggpaus är det bäst att jag plinkar ner några rader såhär innan det är dax att åka till jobbet.
Fritidsfröken för hela slanten idag. Jag har inget val längre, jag måste hålla med omgivningen att jag är tusingen överallt nu för tiden. Ett varierande liv, men det är väl deet man strävar efter egentligen? Att inte fastna i samma rutiner, dag ut o dag in, åren igenom. Variation förlänger livet säger dom, jag älskar när dom är förnufiga.

Igår måndag var alla jobb ivärlden som bortblåsta så jag drog på mej städkostymen istället och körde en rejälgenomgång i huset, från golvlist till taklist. Så nu är det skinande rent på gräddhyllan igen, med doft av fresh blossoms. Mot kvällningen sadlade jag ordagrant om och red första lektionen för terminen.

Tiden har runnti iväg o det är dax att förbereda sej inför dagen.
Stark kör första afropasset för terminen idag, jag är sjuk, jag kan inte vara med, jag blir syr.
Men vad hjälper det, förkylning kräver sin tid o det hjälps inte att tjata över ångesten med det. Jag måste bli hundra procentigt frisk nu för att kunna starta  från noll med en multirecistent kropp full av vitaminer som kommer klara av hela våren utan en ända snuva. att alltid se det ljusa...


10 jan.

Tillbaka igen efter ett par veckors uppehåll, det hör liksom till mitt bloggande. Att pausa ibland alltså.  Jag har gjort en miljard saker sen senast och tänker inte återberätta ett dugg idag heller .. det är ju för mkt helt enkelt :)

Men idag mitt härskap hå o hej har fröken erhardsson minssan sladdat runt i slalombackarna i Järvsö. Jajjamensan, skidorna är nu påspännda o jag har en ny hobby. Super kul! Nåja, ngn jätte enesuiast (25 försöket at stava till ordet o det är fortfarande feeel!) kommer jag kanske aldrig bli, men skoj är det åtminnståne. Premiäråket gjorde jag i ramundberget när vi var uppe i fjällen förra veckan. Är inte sådär super haj på det ännu, men vicka på rumpan kan jag åtminnståne.

Jag, Rebecca, Carolin o tilde var det som virvlade runt i solskenet tillsammans idag, roligt att spendera dagarna tillsammans med andra på det där sättet, ute i friska luften. (: Vi åkte bara halvdag, men det kändes alldeles lagom både för knän o förkylning. Resten av dagen har jag struttat runt lite här o där. Blandannat har jag gjort klart en mössa, en stickad den här gången. Lila, inte särsillt fin färg o sådär, o den passar int emin huvudform, men det var himla kul o göra ngt annat emellan alla mina andra mössor. (: På tal om att göra ngt annat så har jag även under dagarna som gått sen senast virkat ihop mej en liten söt nalle. Han sticks lite på nosen, men är väldigt gosig :)

Av ngn underlig anledning är jag väldigt sugen på lördags godis den här lördagen också, jag som inte ens tycker om godis. vad är det som står på? Men det är gulligt med lördags godis, så det lutar åt att jag tar lilla blå o brumar iväg o köper mej lite. (:


Jag och Caroline i sittliften, fysjutton den var vekrligen inte att leka med!


Han är liten, men väldigt söt.

RSS 2.0