pissblött.


Sunday, sunny fckin' sunday.
Men vart är solen? Inte på flera herrans dagar har jag skymtat den. Nåväl, i fem minuter kunde jag konstarea att den lös någorlunda där ute, utan för skyltfönstret..... det känns som det inte gjort annat än regnat i över 14 dagar. De dagar det varit uppehåll har jag ju lixom jobbat, så dem har jag ändå inte märkt av. Kom igen nu sommaren, be back!

Middagen hemma hos helena var toppen mysig. Lixom alltid är våra flick-kvällar fantastiska och det råder alltid en sådan trygghet och bekvämlighet, i närmsta vänners sällskap - så som det ska vara.

Igår lördag jobbade jag mellan 10-14 och spelade därefter golftävling på världens plaskblötaste bana. Jag var sämst, fy sjutton vad dåligt jag spelade!!! Aldrig aldrig mer victoria erhardsson att du får vara så dålig.
Nä, gjort är gjort och kommer aldrig mer igen.

En ny middagsbjudning väntade vid målgång. Jag och andreas var hembjuda till Ellen&Olle. Var såååå kul att få se deras nya hus och tomt, riktigt stort och mångamånga möljligheter! Gott mä' grillat o kul mä spel enda in på sena kvällen. En kanon avslutning på lördagen helt enkelt!! :)

Idag däremot regnar det, igen. A ligger och sussar än och jag har hunnit ätit klart frukosten för längesen, klickat omkring på massa olika sidor och blädrat igenom HM's höstkatalog. Fanns en del fint faktiskt, spännande med kataloger tycker jag.. Det är ngt visst, ngt som sitter i sen barnsben. Haha :)

Nä, här bli inga barn gjorda. Bäst att sätta sprätt på dagen. Plocka jordgubbar skulle jag vilja göra, så fort det bli uppehåll tar jag nog min hink och far upp mot tallåsen.
Annars lär det bli en del golfträning idag, jag har inget val efter rundan igår. spöregn eller ej, det måste göras.

Förresten, jag har nya sandaler.
Solen?


Blixtrar och dunder!

tiiiiiiiiiiiiiiiillbaka igen!

Blev ett längre uppehåll än beräknat, men det har sina anledningar ...
Dunderblixten slog rätt ner i våran skorsten förra torsdagen när åskvädret härjade som mest här hemma. Lyckligtvis befann jag mej på lämpligt avstånd, i leksand närmare bestämmt. Jag är livrädd för åskan, har alltid varit det. Den enda trygga plattsen har varit hemma, hemma på gräddhyllan, där kan det inte slå ner..... 
Där ska det inte kunna slå ner.
Detta pga av att vi har en elledning som går tvärs igenom vårangård och den har ju som kännt är åskledare. Lika så järnvägen som passerar alldeles neranför huset, den har också åskledare. Men, ngt hände och blixten bestämmde sej för att mot alla odds dundra ner i skorstenen. Kontentan av hela alltet blev alltså; Totalt utslaget pannrum = ingen värme, varesej i element eller vatten. Många trasiga lampor, datan + tvn död och en jädra röra i köket med kryddburkar spridda över golvet.

Hursomhelst.
Leksand dagarna var underbara. Kanon mysiga och innehöll allt det där som dalasommardagar ska göra. Glada torsdagen med marknade, strosing bland små butikerna, promenad bland söta rödatimmerhus, besök både i falun och bårlänge och massa härligt dalamål. Toppen!


Redo för fight.


Minigolftävling sysselsatte oss en förmiddag. Lyckligtvis kom regnet lagom till mitt största utbrott på hela semestern. Minigolf kan verkligen knäcka mina nerver totalt.


Super god lunch på konditori Siljan

Torsdagskvällen spenderades på bästa sett i goda vänner sällskap. Vi blev hembjuda till Thereses & Olles fina lägenhet. God middag och toppen sällskap!

Väl hemma i hälsingland igen hände det grejjer. Jobbade på lördagen, och allt gick bra. Tills det smällde till mitt på dagen och min jädramage gjorde utlopp. Jag har sedan flera år tillbaka daglig magsmärta och uppblåsthet, men brukar alltid lyckas kontrollera det. Men inte i lördags, det gick bara inte.,.. Det hela slutade med att jag fick åka från jobbet till akuten, sitta där i fem timmar och kräktes 8 gånger. Solen sken och det var perfekt väder ute, för en ute dag. Om dagen hade varit för jävlig så var natten ett helvete. Aldrig någonsin har jag kännt av sådana smärtor, fy farao! Natten igenom....
Efter många om o men så är jag åtminnståne återhämtad nu, tack o lov :) Och lyckligtvis sätter en ordentlig utredning igång, redan idag faktiskt då jag ska upp och ta prover. Spruträdd som jag är siter jag här med nerverna i halsgropen, men väl medveten om att det kommer gå bra och börjar bli livrädd. haha, fan för sprutor :b

Annars jobb helaste långa dagen. Bjuden på middag hem till Helena ikväll, kommer bli mysigt! :)
Igår däremot hade jag Andreas med mamma här hemma, på liten räkfrossa.
Jag älskar sommaren.



stress.

Bråttom nu. Morgonpromenade, frukosten, packningen är klara. Nu väntar jag bara på att sockerkakan ska gräddas klart sen är det vattnignen av växthuset o plockning av jordgubbarna kvar... Sen bär jag av, visserligen jobbar jag fram till klockan två innan jag bär iväg på riktigt.

Leksand here I come! haha. Gud så jag längtat, ngra dagar i underbaraste sommardalarna. Kommer hem på fredag igen, så då återkommer jag med ordentlig uppdatering. :) Håll till godo!

Önskar er trevliga dagar*





Natt.


Ett stressigt inlägg på tok för sent på dygnet egentligen.

DAgen har varit väldigt effektiv faktikst. Började med morgon promenad, mysfrukost på bron i morgonsolen, sen på med städförklädet och gasade på ritktigt ordentligt med städ-donen innan klockan slog tio och det blev dax för ännu en arbetsdag. Jobb sen fram till klockan sex och sen kvickt hem för att möta upp en härlig släkt med underbara barn!

Halvsysteryster är här på besök en vecka så tillsammans med hennes familj. Så väl hemma möttes jag av nybadade barnkramar och hungriga magar. Räkfrossa nere på golfen var kvällens aktivitet. Super gott o mysigt... Egen trubadur som underhöll delvis, däremellan fixade guldbarnen sången. :)


Räkfrossare

     
 
Farfar'n fixade glass till barnen förståss :)


Idas sommarvisa :)


Grannen ann-chalotte fyller 40 år idag, så efter räkorna stack jag och pappsen direkt över till henne. Var jag inte mätt innan så blev jag defenitivt det efter det besöket... Massa massa tårta. Det är lixom sånn mat som man aldrig får nog av... (heller). typiskt min mage .. non stop.

Men nu, ner i sängen fortast möjliga.
Natti*


huvudkudde.


Blir ett snabbt inlägg nu ikväll för jag har bestämmt mej för att komma i säng i tid. Har blivit slarvigt med det på siståne så har lite att jobba ikapp .. :)

Jobb hela dagen lång 9-18 och fem minuter efter avslutad arbetsdag gick jag ut på ettans hål nere på golfen. Måndag - damgolftävling 9 hål, perfekt väder och godkänd golf, skönt. Därefter har jag bara hunnit äta och sitt klart tröjan jag nämnde imorse. Eller sytt o sytt, jag har gjort om en tee till ett linne istället .. resultatet får ni se imorgon. men det blev bra (:

Inga mer verk gjorda under dagen, som trotts det varit intensiv.
Nattinatt*



Hemskt sugen på att baka endera vetelängder eller bullar är jag också. Men det finns fortfarande kvar i frysen, så det får vänta ett slag till. Kom o fika upp dom vettja! :)


Morgonstart.

Fortfarande är mornarna ordentligt fuktiga och luften riktigt kvav. Flåset hänger inte riktigt med lika enkelt som annars när luften är syrerik. Morgonpromenaderna blir lixom mer anfådda, både jag o sara känner av det, vilket är tur.. Inga tecken på tappad kondis tack!

Morgonpromenaden gjord och som vanligt känner jag mej härligt startklar inför dagen och lagom avpratad :) lovely!
Pysslade på en hel del här hemma igår kväll trotts allt. Resultatet blev två flaskor mango juce (utan tillsatt socker ;D) och en fluffig härlig sockerkaka som jag ska åka till mormor med strax innan jobbet. Då blir hon glad, min hjärtetant!







Recept!

Här kommer receptet på det goda brödet jag bakar flertalet gånger i månaden. Testa själv, fasst hellst ser jag ju förståss att ni kommer över o fikar med mej på soligaste sommardagen (;

2 dl havregryn
5 dl siktat dinkelvetemjöl
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl grovt hackade hasselnötter
2 tsk bikarbonat
1 nypa havsalt
4 dl naturell yoghurt
3 msk honung
1 st äpple 

blandade frön till topping och jag brukar även dekorera med lite örtblad som torkar fint i ugnen.

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanada alla torra ingridienserna i en bunke, utom fröna som du ska strö ovanpå brödet
3. Rör ner yoghurten och honungen
4. Riv i äpplet
5. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform så slipper du bränna fasst brödet i formen, och häll ner smeten.
6. Strö på valfria frön och eventuellt ngra örtblad eller annat
7. Grädda brödet på nerdersta våningen i ca 80 minuter. Kontrollera brödet med en trä sticka - är det torrt så är brödet klart!

Trotts att brödet innehåller yoghurt (alltså ingen jäsningstid) är det ändå rätt så tidskrävande eftersom det behöver ca 80 min i ugnen ... Men det är värt all väntan :) lovar.

Sockerkakan som jag bakade tidigare ikväll har svalnat nu, så dax att hoppa i kojs.
Nattinatt*






Idoler.

Dom är såååå jäkla balla!
Ge mej en föreställning, nunununununu!




Dripp dropp.

Molen började läka med detsamma jag entrade golfbanan... kul. Men trotts det så hade jag väl bestämmt mej för att idag skulle bli en ordentlig träningsdag med golfen. Rangade, chippade och puttade. Avslutade med en runda på 6 hål i spöregn men med gott sällskap. Det börjar dra ihop sej för årets viktigaste tävling snart, roligaste framför allt .. så gäller att försöka slipa till formen nu dagarna som är kvar. Får bli hårdkörning, även om inte vädret tänker vara på min sida. :)

Planterat ner nya physalisplantan och strykt en massa tvätt har jag också gjort. Var meningen att jag skulle sy om en tröja ikväll också, men den tycks vara spårlöst försvunnen så det får skjutas på framtiden ...

Blev middag på ensam hand ikväll också, bläää det börjar bli långsamt. Men pappsen rullar hemmåt imorgon tack o lov och onsdag eftermiddag förflyttar jag mej själv och min tunga bakdel till dalarna och myser där några dagar tillsammans med A. Gud så jag längtas, Leksand med Siljans blanka vatten är såååå underbart på sommaren!


Testade på ett nytt laxpaket ikväll. Med mozzarella, körsbärstomater, färsk basilika (från mitt utekök (;    ), lammsalami, havsalt och svart peppar. Och guuu så gott det blev. Matvete som tillbehöv. Rekomenderas verkligen! Kändes överseriöst att dra fram grillen för en ynka portion så körde med ugnen istället. Lyckat resultat.





Till efterätt blev det kokosglass med färska jordgubbar och smultron direkt från landet.
söndagsmys.


Smultron och te


 


Söndag, jag är ledig och inte en endaste regndroppen ... än så länge. Vad är det för fel? Kom igen vädret, håll i dej nu!
Jag vill ha tillbaka solen och varma sommarkvällar.

Morgonpromenaden är avklarad, frukosten äten och en hel ledig dag är framför mina fötter. Underbart! Sitter med en stor kopp tee och ett strå med nyplockade smultron, känns som perfekt förmiddagsfika :)


Gurkor på väg! Skördade de två absolut första grukorna igår, och många många fler är på väg!
Här är det två som är lite på rymmen ...




Misslyckades riktigt ordentligt med sticklingarna till de här två klockmalvorna. Men skam den som ger sej, nu knoppar dom t.om


A's mamma överaskade mej med ytterligare en gurkplanta här om dagen. Och den verkar trivas.


paaaaprika.


Sqash


physalisen gick inge vidare i år. Som tur var fick jag även en ny sånn planta här om dagen av a's super snälla mamms. Den ska planteras idag, så jag håller tummarna för den (:
Tills vidare får dom här två ranglen fortsätta stå kvar.. kanske kanske kan det bli ngt.

Det växer så det knakar ute i mitt växthus. Har en del att pyssla med idag :)





Hinken full!

vilken chock jag fick tidigare ikväll när jag knatade ut till jordgubbslandet för att skörda av några mogna! mångamånga fler än beräknat, och hela hinken fylldes av klar-rött godis! Dom är så goda så det är inte klokt helt enkelt, nu har jag så det räcker både till frukost lunch o middag imorgon, välkommen på jordgubbskalas vettja! ;D

















Äntligen sommar.



Vitt.


Morgonen kändes tidigare än på länge och natten försvan fortare än vanligt. Morgonpromenaderna kl 05.50 väcker mej och gör mej på allerten med det samma jag möter upp sara vid sjön, dag efter dag. Häftigt hur det är med friskluft, verklig medecin, som fungerar.

Efter morgon rundan har jag haft lång frukost och kraffsat omkring här hemma. Konstigt hur det är, alltid finns det ngt att pyssla och plocka med. Hur som helst blev brödet perfekt och nybakat är alltid godast :) Rekomenderar verkligen att unna er det, eget hembakat bröd, rena lyxen faktiskt... !

Börjar inte jobba fören 10 idag, så har ngra timmar på mej att dona på med annat. Blandannat ta reda på tvätten, plocka in jordgubbar, vattna växthuset och ev hinn amed en sväng på rangen. Jobbar till 15 idag och vad som händer därefter har jag inte en aning om .. Öppen för förslag helt enkelt :)


Glassen får provsmakas ikväll.. (:




kvällspigg.

Dagen slutade int elika toppen på jobbet som den började ...
Lagom efter lunch åkte jag på världens magont som vägrade ge sej. Stor svullen mage som krampade och gav svettningar, fy sjutton. Tack o lov känns det mkt bättre nu så här på kvällskvisten, hatar mina magkramper.

Gräsänka som jag är, då båda mina karlar är utflygna i helgen, har jag pysslat ikring i förklädet ikväll. Städat och plockat, samt bakat bröd och gjort en ny satts kokosglass. Den förra blev nämligen upp äten igår, inte en endaste kula kvar. Brödet har lixom glassen blivit en favorit, är tredje gången jag bakar det nu sen midsommar, supergott!

Glassen är på kylning och brödet på gräddning. Det luktar hembakat här på gräddhyllan, underbart.

Lagom till matlådan imorgon skördade jag några stycken av mina rädisor, så himla gott när man bara kan äta direkt ur landet. Precis som jag gjorde när jag sprang runt med mina barnben .. Tack för att jag kan.




En väska/ tidningskorg/ Picknick korg mm mm. Hur som helst, en väska för min del slog jag till på idag. Har smakat på den länge nu, men det har aldrig blivit av att jag köpt med den hem, förns idag. En liten repa på den dock, men det gav istället ett bättre pris, så det vägde upp :)

I vilket fall som helst så är den handgjord. Tillverkad av återvinningsmaterial och rester som papper, kartong, tyg, läder, trä, plast. Sånnt sponsrar jag, så den var värld varendaste krona, fin är den desutom :)


Lunch.

Hemma på lunch och regnet piskar riktigt ordentligt utanför fönstret. Sånna här dagar är det helt perfekt att jobba, riktigt toppen!

Till efterätt sitter jag o äter mina egenodlade jordgubbar, sååå mycket jordgubbsmak och såååååå goda! Finns jätte många fler mogna ute i landet, men vädret hindrar mej från att skörda dom så här mitt på dagen. Får bli till kvällen! :)

Annars så har jag fått besked om att jag är intagen till lärarprogrammet med inriktning mot fritidsverksamhet. Dock har jag redan mina planer klara för hösten, det blir en flytt till stockholm för att utbilda mej till massör på Axelssons Gymnastiska Institut. Himla gruvsamt men samtidigt väldigt spännande! Hur som helst kommer det bli jätte kul sen lagom till jul när jag är färdigutbildad. Då är det bara att knacka på dörren så ska jag se till att knåda till er (;

Boyfriend jeansen satt godkännt så idag klär jag mej i dom tillsammans med en ny tee vit tee från rut samt mina calous. Bekvämt och fräsht. :)

Freeedag.

Dagens morgonpromenad gicks inte längre än halvvägs ut ur bilen... stoppad av häll regn. Fasen, dax för sommar solen att komma tillbaka nu!


     
     
     



Sådär, med i shoppingbaggen hem från gbg sthlm hade jag bland annat med mej det här;

1. Byxdress
2. Kort hood
3.ngt oversize vit L/S
4. Blå/vit randig tee
5. Ngt oversize blå/vit skjorta
6. Vit body
7. Grå/blå chinos
8.Marina chinos
9. Marina chinos shorts
10. Vit halvlång klänning
11. Rostig tunnt stickad kofta
12. vita tygskor

Även ännu en långklänning, en jacka (se föregående inlägg), solglasögon, underkläder, smycken o smink. 
En hel del shopping alltså, mättande laddning inför sommaren.


      
         

I och med att sommarean drog igång på fifty förra veckan hann jag med att få med mej ngra fynd därifrån också.

1- 2. Oversize tee från levis
3. Klänning från Rut m.fl
4. Kill-tee från diesel
5. Långt linne från resteröds
6. Knallrosa byxor från only, perfekt förr kommande golfmatcher (; Även ett par satteng tights med fragkedja längst ner.


        
Övriga inköp senaste tiden är dessa två golfplagg. Tröja och kjol, mer karamell kan man knappast bli.

       
    
Inför lördagens utgång införskaffades denna paljett oversize. 

Lånade hem ett par boyfriend jeans från fifty igår också ... Sista provningen på dom nu innan jobbet. Men tvätten är helt och hållet mer än godkänd iaf! :)

Jobb mellan 09-18 även idag, kom o hälsa påååå!   

Igår förresten hade jag finfrämande kvällen lång. Helena, Rebecca och max kom på besök. Massa jordgubbar, glass, fika och naturgodis fram till midnatt. Mysigt. Hade även prova-på-shaktimatta-kväll, haha!



se där!

Hokus pokus så bara fanns bilderna där i mappen igen! Härliga under! (:


Första stoppet under vår minisemester var alltså nere i göteborg hos anneli. En massa shopping, helt klart. Här inne i en av galleriorna. Blåsiga dagen till ära bär jag min nya vår/höst jacka....


Vi besökte även botaniska trädgården en dag. Utslagna vårblommor och vitsippelunden utan en endaste vitsippa. Inte så lyckad utflykt i häll regn kanske, men vi var där.


Matsäcken till tågfärden ner förresten fixade jag, hemlagad susi, kunde inte bli bättre (;


Många turer med spårvagn blev det såklart. Men inte en bild lyckades jag ta .. Här är guldflickan vid en hållplatts åtminnståne.


Lisseberg såklart! Strålande solsken och en toppen mysig dag!


Spännda karusellfröknar, haha.


Helle passade på att tjuvsmaka Annelis mat...





Karuseller är inte riktigt våran grej, vi mös helldre ikring medans barnen lekte..


Helena spanar in bilhjulet för, säg 4e gången?
ingen vinst.

Hemska saker. Anneli tredje från vänster!


Lisseberg!


Åt gjorde vi en hel massa såklart, tänker jag tillbaka vette tusan om vi gjorde så mkt annat ...?
Här på en grekisk resturang ngnstans i stora staden.


Sista dagen mös vi vid kanalen.


Dax att flytta till nästa stad.



Stockholm och rebecca fick avsluta vår semester vecka. Här god lunch på medborgar plattsen.

Sedääääär. En hel hög med bilder. Nu väntar jobb på fifty 9.18, kom o handla av mej vettja! Vi har massa nyheter att packa upp, så har en kännsla av att dagen kommer rull apå bra.

Var iväg på räkfrossa på järnvägs igår förresten, toppen kväll!


Men ser man på!

Tummen är ur röven o ett inlägg på väg ...

Inloggad o klar här i blogg världen o jag var suuuuper säker på att bilderna sen gbg o sthlm var inlagda på datan för längesen. Men vad händer!? Inte en bild finns att hitta, o alla är bort raderade från kameran! Det kan inte vara saaaaaaaaaant.

Så istället för att bjuda på några riktigt härliga försommar bilder ska jag se till att fota shoppingen istället, senare i eftermiddag. För nu är jag mitt uppe i storstädningen, lagom syssla på min lediga dag.... :)




Igår slog jag äntligen till på dessa godingar. Vita vackra och otroligt söta Calou clogs.

Dagens spenderar byxor har däremot resulterat i en shakimatta, ett stort äntligen även över det inköpet. Den kommer verkligen användas flitigt framöver, återkommer med betyg på den (;

Även ett frisörbesök på morgonkvisten har jag hunnit med idag på lediga dagen. Känner mej ny och fräsh i håret igen, skönt :)

Hörs senare med mer sommarshopping*



RSS 2.0