FÄÄÄÄÄÄÄÄÄRDIG!

Victoria Erhardsson, diplomerad massage terapuet vid axelsons gymnastiska institute, stockholm. UNBELIVEBLE!
Fem månader har gått sedan jag stod där första dagen, ensamast i världens och helt borttappad i den förbannade anatomins värld. Den tiden är förbi och jag lämnade samma byggnad med så mycket kunskap, kännsla, inspiration, erfarenhet och lycka. En sak är här med bevisat; Vill man så kan man.

Efter lunchbuffe, tal, diplomutdelning och ect var utbildningen därmed slut. Vi var inte längre en grupp klasskamrater tillsammans med en hög lärare. Vi var från och med där och då kollegor. En häftig förändring vill jag lova :)

Brummade med vita pärlan ut till solna där jag och andreas tog en mysig fika och en sväng i centrum innan jag fortsatte motorvägen hem till berga. Duschade och gjorde mej hastigt iordning för att gasa in till stan igen.
Mötte upp mina guldklimpar Tommy, Susie o Anna på den grekiska resturangen Kamira på söder. Tusen tack för en underbar middag, ni är bäst helt enkelt! :)

Packade in alla mina tillhörigheter i bilen på lördagen. Brummade in till stan och rände runt, träffade max och rebecca, åt smarrig sushi och fördrev tiden innan det var dax att åka med flyttlasset norröver för att hämta upp pappa på arlanda. Brun och fin, nylandad från thailand stod han där. Världens bästa farbror :)

Tillbaka hemma alltså. Gräddhyllan, Ljusdal ... så långt från storstadspulsen man kan komma. Vad ska jag nu hitta på?

Jag är nu mera med kamera igen, wiiiiiho! En toppen fin Nikon d40, nu gäller det bara att hitta on knappen. Sen bli mina blogg inlägg förhoppningsvis lite roligare.

Åt middag på kicksaloon tillsammans med Pappa, storebror med co ikväll. Mysigt! :)

Nu när mitt äventyr är över ... vad vill ni då läsa om!?!?



it's the final countdown!

Jiiiiiiiiiiiiha, nu är det verkligen nedräkning på högsta nivå! Enstaka en pytte dag kvar innan själva finalen, det känns så overkligt att inte är klokt. Den 29 Januari har känts sååå långt borta. Men snart, snaaart är den här :)

Måndag var det praktik hela dagen, tisdagen var dagen vi alla våndas länge. Den stora exeminationsdagen ... Praktiskt prov var det ända vi engnade oss  under dagen. Mycket nerver inblandande med det gick vägen, känns sååå skönt! Jag kan faktiskt :)

Lunchade tillsammans med lukas mellan 12-13 i värsta lunchruschen inne i stan och vad h'nder n'r jag ska lämna resturangen? Ngt helt otroligt och verkligen sällsynt här i staden! Lukas går tidigare pga av att han hade brådis till jobbet.. När jag passerar hela långa lunchkön vid kassan påväg mot dörren ropar en i personalen efter mej. Jag stannar förvånande upp och resten av kön tittar undrandes. Mannen bakom disken ler och talar vänligt om att han vill ge mej en pressent. Sträcker fram en fin vit papperspåse. I den ligger en jätte bamsing till chockladmuffins med fint hyvlad vitchocklad på toppen. "Jag vill ge dej den här för du verkar vara så snäll, ser så glad och trevlig ut. Ock dessutom ser du väldigt gosig ut under den där stora halsduken". Han gjorde min dag den mannen.

Drog en rökare på stan innan jag tuffade hem med tåget till åkersberga.

Idag var det dax för ytterliare en praktik dag. Missade tåget med marginal imorse, pga noll parkeringar i åkersberga centrum. Istället bestämmde jag mej för att ta tjuren vid hornen och gasa med bilen till stan istället. Motorväg, fyrfiligt, morgontrafik och tvärstopp. Tog mej exakt en timme att färdas dom tre milen det är in till stan .... Det är stockholm i ett nötskal det. Men överträffade hur som men själv genom att både hitta till och från skolan all by my self. Men om sanningen ska fram så verkar alla vägar gå till åkersberga hur jag än v'nder o vrider på ratten :b

Hade en dam som var född 1918 på bänken idag ... Blev för mej en helt ny situation. Efter att ha stöttat henne ut ur rummet, knytit på skorna och knäppt skjortan ända upp till översta knappen sken hon som en sol och gav mej en varm långkram. Ännu en dag där jag möter en människa som gör mej alldeles varm innombords.

två stycken på två dagar, vad kommer här näst?
Har rea fyndat också...... kom igen kameran, fungera!!!!


Make your own kind of music.

Åter igen charmad till tusen av underbara deltagarna i En annan del av köping. (:

Söndag kväll o jag är en usel bloggare. Har flera ggr under veckan varit på god väg med både ett och flera nya inlägg. Men vetskapen om att jag inte kan ladda upp ngra nya bilder pga av nersupen kamera hindrar mej ... såå tråkigt med textfyllda inlägg!!!

Veckan har rullat på och helgen lika så. Motorvägen har varit mitt mission de senaste dagarna och jag är såå nöjd över mej själv! Idag tog jag med ex alldeles ensam från åkersberga till Huddinge. och hem igen. För er som inte vet så kan jag tala om orterna ligger i en varsin ände om stan. Jag är grym! haha. När jag befann mej på den 4 filiga (!) mototvägen omringad bland övriga trafikanter och med solen lysandes rakt in i ögonen fick jag jobba hårt för att pressa undan paniken. Som tur var hade jag med med TomTom, det tackar jag gudarna för :b

Hälsade på Anna från klassen igår, singstar och guitar hero underhöll oss länge innan vi tröttnade och utnyttjade varandras massagekunskaper istället. Rätt lyxigt at ha utbildade massageterapueter som vänner faktiskt :)

Idag åkte jag som sagt till Huddinge där jag hälsade på min halvsyster med familj. En mysig söndag helt enkelt. Nu på kvällskvisten drog jag på med förklädet och bakade underbart goda kanelbullar som vi festat på här på Bergahöjden. Nybakat när det är som bäst :)

Måndag imorgon igen, och absolut sista veckan på Axelsons gymnastiska institut blir därmed ett faktum ... Läskigt :)


Lyx.

Söndagkväll och en toppen helg avslutas nu med underbara en annan del av köping. Glädjetårarna sprutar och charmen de människorna har går knappast att finna hos alla, vilka stjärnor!

Helgen har varit alldeles sådär skön o bra som jag hoppats på. Åkte som sagt in till stan igår och fick naturkosmetisk ansiktsbehandling och avnjöt kvällen tillsammans med Moa och Rebecca. En mysig och väldigt givande kväll kan jag känna såhär i efterhand .. Tack tjejer!

Nattade kvar hos rebecca och hade en mysig morgon tillsammans med flickan innan vi skilldes åt i tunnelbanan. Hon stack iväg på konstutställning och då jag av erfarenhet vet att det vekrligen inte är min grej avstod jag det erbjudandet och svängde istället runt med min rumpa på stan. Skönt att bara strosa ikring, utan mål.. Bara insupa alla intryck, energi och inspiration av folkmassan runt ikring. Avslutade dagen med naturkosmetisk manikyr och hoppade sen på roslagsbanan mot åkersberga.

Lyckats lyxa till det en hel del i helgen alltså, vilket varit sååå skönt. Ngt alla människor verkligen borde unna sej emellanåt. Både själavård och yttrevård.

Imorgon är det nyvecka, en tuff sådan. Men det är bara att bita ihop sista tidne nu, kämpa lilla V :)


Helg!

Ja, nu är det äntligen helg minsan, underbart skönt! Veckan har susat förbi i faslig takt och nu återtstår bara två veckor av min utbildning. Det är helt galet! Ångesten börjar dock krypa på, vad sutton ska jag göra sen då!?!? hjälp mej.

Vi har som sagt jobbat med yttepytte små punkter och muskler i veckan, extremt betydelsefulla sådana. Punkterna vi jobbade med igår trodde jag ett tag skulle ta livet av mej, för fy sjutton vad ont dom gjorde. Men är huvudet dummt får kroppen lida bruka rman säga, så jag får väl skylla mej själv helt enkelt :) Ska bli kul att själv kunna lägga in det nya teknikerna i mina kommande behandlingar, för dom gör verklligen susen! Håll i er bara !(;

Efter skolan igår mötte jag upp Micke och fick äntligenäntligen ner en egen bil till stan! jiiihooo, vilken frihet! Nu kan jag göra vad som hellst, när som hellst och samtidigt spara på både tid och ben. Underbart! :) Packade med Susie och anna också och bar av i riktning åkersberg. Att ta sej från st eriksplan utt till motorvägen visade sej vara svårare än beräknat.. körde fel och tålamodet mosades under gaspedalen. Jävla stad! Enkelriktadegator tametusn överallt, bussfiler, återvändsgränder och div. regler hit o dit! Vilken pärs. Efter en halvtimmes cirklulerande lyckades vi hur som helst ta oss ur kaosen och kom precis i tid till Streep chairen nere på gymmet. Var super kul att få dansa av sej igen, slänga med stolen o vicka på rumpan! haha :)

Lämnade tjejerna vid tåget och brummade själ vupp till åkersbergahöjden. Middag, på spåret, let's dance och fredagsmys. Skööööööööönt (: Efter passet åkte jag dock på ngt underligt, rinnande vänster öga, irriterad vänster näsbore och miljooooner nysningar. Och än har det itne släppt, va sjutton är det som pågår? ge mej en förklaring tack :b är det förkylning ?

Om näsan, ögat och nysningarna hinner ge sej ska jag ner på dance-step nu kl tio. Annars idag ska jag bege mej in till staden, bla ska jag få mej en anisktsbehandling á 90 minuter, de ni (; underbar start på helgen. Sen ska jag möta upp moa och kvällen/ natten kommer spenderas hemma hos rebecca. mysmysmys, vilket lyx (:

Önskar er alla en fin dag!


Känns som igår.

som små små muskler, du kan inte känna dom, men dom finns...

Huvaligen, det är tråkigt på berga höjden ikväll, inte ett dugg finner jag att göra. Har inga ägg i kylen heller, så baka som alltid annars är ett alternativ i mitt liv är bara att glöma det med. Istället har jag sysselsat mej med att få upp värmen i mej själv. Massa tända ljus o het vetekudden har faktiskt gjort susen (:

Har kommit på mej själv med att vara ägare till alldeles förstor tänder också. Så stor att jag omöjligt kan hålla munnen stängt längre än ngra få sekunder innan den per automatik öppnas igen. Detta är vanligt vid inget större problem. Men när minusgraderna är ett faktum, dåååå får jag problem. Jag stressar genom sthlm stad för att hinna med buss/tåg/skola. Svetten rinner längstryggraden och pulsen är hög. Kylan tränger knappast igenom min tjocka fjällrävenjacka och tjockaste strumporna värmer till max ..  men vad händer då? Jo gaddarna fryser till is och det blir rent ut sagt ett helvete att ta sej från a till b i denna kyla. Blir mina tänder kalla, då blir sjuttsingen hela fröken erhardsson plöttsligt kall. O jag kan verkligen inte gå med munnen stängd, det går bara inte! Jag har försökt med alla knix o knåp, men inget fungerar. Kurra in mej under stora halsduken fungerar inte heller, den blir istället aldeles blöt av andningen och istappar bildas även där tillslut. Vad gör jag? Måste komma på ngt smart snarast, kung bore ska allt få smaka på sin egen medicin, i sinnom tid :b

Annars har dagen varit bra. Lärt mej en maaaassa häftiga grejer på strain & counterstrainen idag. Häftigt hur man kan manipulera skador på så yttepytte punkter med så stor betydelse. Ojojoj, känner ej som tobbe trollkarl :)

Slutade som sagt halv fyra, sbangade simningen i täby, på tok för trött för det. Så har istället bara myst ikring är hemma och inte fått ngt vettigt gjort för fem öre. Men vad gör väl det, jag har gått i dvala :)

Slutar redan kvart över ett imorgon, skönt! Vad jag ska hitta på därefter det återstår att se  ...
:)


Det går trögt.

Det går minst sagt trögt på bloggfronten, huvaligen. Men då min kamera försupit sej på nyår blir det inlägg utan bilder, o hur kul är det liksom?

Hur som hellst är jag återplacerad i sthlm nu efter hela tre veckors lov! Otroligt men sant. Hur dom tänkte när dom planerade vår utbildning, det vette katten. Men kontentan av det hela är iaf rååååkör, döda dom, mörda dom, få dom i väggen, totalkrasha, för att sedan lugnt och fint slänga in dom i tre veckors ledighet helt plöttsligt. Jag förstår inte poängen men det, men det är kanske inte meningen heller. Ett mer jämmt fördelat upplägg hade inte skadat kan man tycka, menmen ... Nu återstår iaf bara tre veckor innan jag står där med Ytterligare ett diplom, Diplomerad massageterapuet den här gången, om allt går som det ska vill säga. Men det vore väl sjutton annars när jag klarat mej såhär låmgt.

Hittils den här veckan har jag försovit mej 2 dagar av två, inte bra alltså. Sprungit till tåget som aldrig förr och åkersbergainvånarna börjar känna igen den ständigt stressade norrlänningen som slirar in på parrongen med ryggsäcken på sne strax innan roslagsbanan går.

Bestämde mej för att bryta mönstret imorse och vaknade pigg och allert när kl ringde 04.40 .. äntligen i rytm :)

Jag har gjort största tabben en kvinna kan göra. Jag glömde heeeeeeela min make up väska hemma i ljusdal, hur är det möjligt? Jag är ju tjej för tusan, packar man inte ner det först? Kollar man inte så den inte är glömd femtioelva gånger innan man åker? Tydligen inte... så här sitter jag, vacker utan spackel och har maaaassa tid över innan jag det är dax att gå (nämen ojsan!) ner till tåget.

Är det ngn som själv har en resa till huvudstaden inplanerad, eller vet om ngn annan som ska ner .. hör av er så kanske min lilla makeup bpx kan få lifta ner. Vore oerhört snallt. (:

Annars den här morgonen har jag lyckats med det smarta draget att skala granatäpple i ljuströja. Grattis vickan, nu har du granatäpple heeeela din splitternya peakhood, som såklart råkar vara creamfärgad....

Slutar halv fyra idag o efter det ska jag följa med anna till täby och simma lite granna är det tänkt.

Önskar alla en fin dag!


som nyslickad tunga på stolpe.

Ruskigt kallt är va det är .. termometern tycks ha stannat kring området på -30 strecket. Det är för kallt för mej, -5 känns mer humant. Kylan tvingar till inomhusaktiviteter, vilka tycks vara många färre än vanligt. Fasen jag har varit så enormt raslös det senaste dagarna så jag vet inte vad ... Kanske bli bra att komma ner till stockholm igen, tända eld på stresshormonen och springa mellan pendeln o tunnelbanan i morgonstressen, för att sedan armbåga sej förbi folkmassan i rulltrappan och springa upp för odenbacken. Nåväl, det visar sej på måndag vad victoriaerhardsson sinnet glädjs åt mest :)

Trotts rastlösheten har jag lyckats fylla dagarna i veckan med diverseaktiviteter ändå. Jag och sara tog en dag våra baddräckter i händerna och plaskade runt i nya badhuset i Färila, lunchade på condis och hade en allmänt mysig dag. Vi har luffsat runt i kylan för att med spänning se vid vilken temperatur näsan trillar av .. och det har varit väldigt nära vill jag lova! Städat ut julen, ätit middag i goda vänner sällskap och pysslat en hel del på hemma plan.

Igår var inte vilken dag som hellst! Världens bästa pappa fyllde nämligen år. Så efter andra besöket hos hårfrissan (på två dagar) Väntade smörgåstårta och massa bus och lek med bästaste barnen. Kvällen bestod av snorig näsa och förkylda ögon i tvspoffan under filten. Let's dance och fredagsmys, helt i min smak :) Senare damp familjen Peder o Marlene sandstedt in på gräddhyllan o med var godaste sandra. Mys :)

Shoppat lite på realisationen har jag gjort, men min förbannade kamera tog en sup för mkt på nyår och har tvärdött, ska försöka ruska liv i den rackaren idag!

Dax att ta tag idagen! Skura golven blir mission nr 1!


Draft: Jan. 2, 2010

Hemma igen efter i stortsett en hel vecka uppe i fjällen, förutom mellanlandningen här hemma/gävle i tisdags :)
Haft riktigt toppen härligt där uppe. Mkt kamin o mkt mys, sånt gillar vi!
Nyår blev verkligen en kväll värd att minnas. Massa massa folk i en o samma stuga, toppen stämmning och god mat. Allt i min smak (:

På lördag förmiddag kom mina godingar upp, Helena, Emil o moa. Det blev afterski på ramundberget, sen jacuzzi, nachos o en massa kortspel! Följande dag blev det en liten skotertur o sådär innan vi begav oss hemmåt mot hälsingeskogarna igen. Mysmysmys hade vi iaf :)

Idag tog jag o sara varandra i handen och bemästrade kaven runt i kylan. Varenda hårstrå förvandlades vit och sara liknade ett tag mer en snökanin än sej själv, blev orolig för ett ögonblick ... men det smälte (: haha. Vi lunchade på toppresturangen i Järvsö tillsammans med per och sedan var det blomm/ -mathandling för hela slanten. Kul med sällskap när mathandling annars är det tråkigaste i världen!

Eftermiddagen har spenderats hemma hos käraste storebror tillsammans med guldbarnen. Lek o bus samt en massa massa mys. Dom är bäst helt enkelt <3

Middagen är äten, och kvällen är anländ. Eventuellt blir det filmkväll med sara senare, annars får pappa bli mitt offer (:

Nyårsbilderna är få, min kamera blev dödens död när 09 tog sitt sista andetag. Wiskyn tog koll på'n helt enkelt .... R.I.P






































RSS 2.0